Mit szóltok ahhoz, hogy elárasztanak a menekültek?
Ausztria bejelentette, hogy visszaküldik hozzánk azon menekülteket, akiknek Magyarországon már kértek menedékjogot. Több százezret küldhetnek vissza hozzánk.
https://www.youtube.com/watch?v=So7i1k9sPgQ
És egyébként ez a tendencia főleg azért problémás, mert aki egy kicsit is képzett (pl szakmunkás), akkor az unió már tárt karokkal várja.
Tehát kiknek éri meg ezzel játszani? A képzetleneknek. A saját képzetlenjeinknek sem igazán tudunk munkát adni.
ez nem rajtunk múlik, ez uniós szabályozás
figyelsz arra amit nem én, de mondjuk tényleg hozzáértők mondanak?
de persze a fidesz biztos csak idegengyűlölő meg hülye, a valóság meg tök más
ja nem...
A fidesz nem idegengyűlölő és hülye, az átlag magyar szavazó az, akit ilyenekkel lehet rémítgetni.
Ami azt illeti tanulmányaimnak van köze a szociológiához és a politikatudományhoz is, ismerem a hatályos nemzetközi és közösségi jogot, rendszeresen járok a témával kapcsolatos konferenciákra. Érdekes módon az összes szakértőnek (kivéve a zseb-fideszes századvéget) az a véleménye, hogy semmilyen menekültprobléma nincs az országban. Állandóan emlegeted, hogy valamilyen 'uniós szabályozás' szerint nekünk munkát és segélyt kéne adni minden bevándorlónak. Megmondanád az ezzel foglalkozó közösségi határozat, vagy irányelv számát, engem is érdekelne?
" az a véleménye, hogy semmilyen menekültprobléma nincs az országban."
- akkor te se Debrencenben vagy más tábor mellett laksz
az osztrákok most küldik vissza a sok afgán mérnökurat :) nincs probléma? majd lesz. csak akkor már rohadtul nem lehet majd semmit se csinálni
"Állandóan emlegeted, hogy valamilyen 'uniós szabályozás' szerint nekünk munkát és segélyt kéne adni minden bevándorlónak. Megmondanád az ezzel foglalkozó közösségi határozat, vagy irányelv számát, engem is érdekelne?"
Arról szól, hogy senkit nem lehet kiutasítani olyan országba, ahol ilyen olyan fenyegetés alá tartozhat. Az alkotmányban is benne van. Meglep, hogy még sosem hallottál róla.
Az osztrákok nagyszerűen leadhatják nálunk Alibabát a túlképzett mérnök-orvost és a családját 40 rablót, de mi már nem küldhetjük vissza őket Szíriába.
Látom továbbra sem értjük a különbséget a menekült és a bevándorló között. Amiről te beszélsz, hogy közvetlen veszély fenyegeti hazájában, az a menekült. Igen, őket nem lehet visszaküldeni. Viszont azt, hogy ki számít menekültnek már az adott állam gyakorlata (bizonyos határok között) dönti el. Mi nem nagyon osztogatjuk a menekültstátust, még a kurdokat is elutasítjuk például. Azoknak a száma, aki megkapja a menekültstátust minimális.
Mindenki más pedig bevándorló. Velük szemben semmilyen kötelezettségünk nincs, alapvető emberi jogaikat tiszteletben kell tartani, amíg itt vannak, de nyugodtan vissza lehet küldeni oda, ahonnan jött.
Tudom, hogy mérnök-közgazdászként neked ez nem igazán szakterületed, de azért a tudományos módszertant megtaníthatták volna nektek, akkor nem beszélnél össze-vissza.
Inkább te kapcsold össze amit az előbb érzékeltettem egy kis szarkazmussal.
A szakképzetlen bevándorlók jelentős része menekült státusszal jött. Nem is a szakképzettekkel van baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!