Mit szólnátok ha itt felsorolnánk MINDENT amire a magyar ember büszke lehet? Mik ezek?
"Ti még sose éreztetek büszkeséget barát, családtag vagy akárki iránt, aki elért valamilyen sikert? "
Nem. Orulok a sikerenek. Az egy mas erzes.
"Ti még sose éreztetek büszkeséget barát, családtag vagy akárki iránt, aki elért valamilyen sikert? Mert én igen."
Szóval, tegyük fel, büszke vagyok magamra, hogy az egyik barátom világbajnok vízilabdázó. Vagyis arra vagyok büszke, hogy képes voltam megnyerni egy nálamnál sikeresebb ember barátságát? Vagy a magaménak tulajdonítom a sikerét?
A gyereked teljesítményére már reálisan lehetnél büszke, te vagy a szülő, te neveled, te motiváltad, te támogattad anyagilag, vagyis valóban részt vettél tevékenyen a sikere elérésében.
Hacsak nem az elrettentő példa szerepét töltötted be és az motiválta, hogy ne legyen olyan, mint te. De tegyük fel, hogy nem.
Legyünk őszinték, mert elkúrtuk a legutóbbi 100 évet még nem kell a magyarságunkat lehúzni a WC-n !
A monarchia idejében a hadseregünk európa szinvonalú volt, romániát, lengyeleket, serbeket simán aláztuk.
,,
A XXI. szazadban a nepzenere epitett, a zeneelmeletet, szolmizaciot erolteto oktatasi modszer egyszeruen zsakutca, a diakok rovid uton megutaljak az egesz zenetemat, a kottaolvasast, az eneklest. Az altalanos iskolai enekorakat gyakorlatilag mindenki gyulolte-gyuloli, es ez leginkabb a Kodaly-modszernek koszonheto. "
Bocsi de itt közbe kell szólnom. Látszik kedves kérdező, hogy te sohasem tanultál zenét. Nem tudom Hogyan várod el hogy zenekarokat alapítsanak anélkül hogy megtanulnának kottátolvasni és szolmizálni. Ha körülnézel láthatod hogy a mai fiatalok szeretik a zenét. Nem az iskolának kell már ezt velük megszerettetni, de meggyűlöltetni sem tudja.
Nos, nekem több ismerősöm is zenél, egyik sem iskolában tanulta és talán egy tud kottát olvasni. Négyen 2-3 éve alapítottak bandát, akadt néhány kisebb fellépésük is. Leginkább úgy tanultak meg játszani, hogy letöltötték a Guitar Pro-t és használták.
Ahogy vannak nagyon jó rajzos ismerőseim, tradicionális és digitális, akik szintén nem tanultak semmit iskolában. Ennek ellenére olyan munkákat adnak ki a kezükből, ami egy profi grafikusnak is becsületére válna.
Abban igazad van, hogy az ének-zene óra valóban nem fogja elvenni a gyerekek kedvét a zenétől, legalábbis a hallgatásától, de elijesztheti őket a hangszerektől. És azt garantálom, hogy az órákon szart sem fognak tanulni. Esetleg a zenetörténeti részből valami megragad. Ha más nem, annyi, hogy hajforma alapján be tudják lőni, melyik klasszikus zeneszerzőről tolsz eléjük képet.
"Magyarország rengeteg kiváló tudóst, írót, sportolót, feltalálót stb adott a világnak."
Akik közül egy sem volt magyar származású, csak éppen MO területlén születtek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!