Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyar Himnusz miért ilyen...

Magyar Himnusz miért ilyen önsajnáltató?

Figyelt kérdés
Kb minden országnak vidám, pörgős a himnusza, a szövegben meg az van, hogy "ők a világ urai". A magyaroké meg lassú, önsajnáltatós valami... Miért nincs nekünk is valami vidámabb?

2015. máj. 28. 23:09
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
52%

"Hallottad te már az Izraeli himnuszt? Vagy a Koreait? Vagy a Hollandot?"

Belehallgattam, mindegyiknek nagyon szép szövege van. A magyar Himnusz esetében nekem a dallammal nincs bajom, tényleg a szöveg az ami lerontja az egészet. Talán Izraelé a legkevésbé békésebb, de nekik inkább van rá magyarázatuk mint nekünk magyaroknak. Rengeteg dicső dolog történt a magyar történelemben, amikről készülhetne Himnusz.

2015. máj. 29. 12:04
 12/21 anonim ***** válasza:
29%

Pontosítok; "szerinted" nincsen Isten.

2015. máj. 29. 12:11
 13/21 PontozzLeHaIgazamVan ***** válasza:
61%
Nem csak szerintem, azért akad "1-2" ateista még a világban.
2015. máj. 29. 12:17
 14/21 anonim ***** válasza:
13%
Szerencsére nem csak 1-2 akad belőlünk. :)
2015. máj. 29. 12:28
 15/21 anonim ***** válasza:
23%

Kedves ateisták. Még a kommunizmus legaljasabb éveiben is, amikor még a karácsonyt sem lehetett megünnepelni (ti se ünnepeljétek meg, mert nincs isten rgo a fia sem született meg) még a Rákosi meg a Kádár meg a többi elvetemült bolsevik is énekelte a Himnuszt. Nem jelentett számukra semmit, de még ők sem merték maguknak venni a bátorságot, hogy a Magyar Nemzet imáját csak úgy eltüntessék. Pedig akkor hivatalból ateista volt mindenki.

És ha ti nem éneklitek azt hogy Isten Áldd meg a Magyart, jó kedvvel, bőséggel akkor mennyetek egy olyan országba és lakjatok ott életetek végéig, ahol pörgős a himnusz és számotokra magasztosabb. De ide soha többé vissza ne gyertek.

Ajánlom figyelmetekbe liberálisok.

Olaszország:

https://www.youtube.com/watch?v=DeDmsIMwQX8

Lengyelország:

https://www.youtube.com/watch?v=vdYCbAjgfh4

Spanyolország:

https://www.youtube.com/watch?v=Ue4p3CoNjv0

és még biztos van. De a magyar személyiteket kéretik a reptéren leadni.

És kedves kérdező, én még olyan himnuszt nem hallottam, ahol azt éneklik, hogy ők a világ urai. Sokkal inkább, hogy a hazájuk milyen jó és szép. És oda van még biggyesztve, hogy a Magyar Nép zivataros századaiból.

2015. máj. 29. 15:29
 16/21 anonim ***** válasza:
47%
A zene inkább depresszióra hajlamosít, igazi indulót kellene tenni himnusznak, hogy talpra magyar, jók vagyunk meg ilyenek.
2015. máj. 29. 15:34
 17/21 A kérdező kommentje:

#16-s!

"Deutschland, Deutschland über alles,

Über alles in der Welt"

Segítek: mindenki felett állnak a világon.

Igaz, hogy nem éneklik,ezt a versszakot, de mindenki tudja, hogy benne van.

És igen, ahogy végzek az egyetemmel elhúzok ebből a depresszióországból mielőtt még rámragad, ahogy az emberek 99%-ára.

2015. máj. 29. 16:50
 18/21 anonim ***** válasza:
39%
Helyes kérdező. Nincs rád szükség. De ahogy említettem az állampolgárságodról is mondj le. Ha állami támogatással tanulsz, akkor meg ki kell csengesd az oktatásodat ha egyből elhúzol depresszióországból.
2015. máj. 29. 18:29
 19/21 PontozzLeHaIgazamVan ***** válasza:
55%

"És ha ti nem éneklitek azt hogy Isten Áldd meg a Magyart, jó kedvvel, bőséggel akkor mennyetek egy olyan országba és lakjatok ott életetek végéig, ahol pörgős a himnusz és számotokra magasztosabb. De ide soha többé vissza ne gyertek."

Mi vagy te, inkvizitor? Még a végén bíróság elé cipelsz mert tagadom isten létezését.. szánalmas.

Nevetséges vagy. Azért menjek el innen mert szót mertem emelni a szar himnusz ellen? Szerintem a Szózat lenne jobb himnusz, gondolom sorait nem kell idéznem. Ezt inkább nevezném hazafiasabbnak mint a temetési himnuszunkat.

Persze hogy a kommunisták nem voltak ateisták mert köztudott hogy soraik között temérdek zsidó volt. Rákosi neve is eredetileg Rosenfeld volt.

2015. máj. 29. 20:03
 20/21 anonim ***** válasza:
73%
2015. máj. 30. 19:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!