Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Csak szerintem inkább szomorú...

Csak szerintem inkább szomorú mint ösztönző a himnusz?

Figyelt kérdés
Na itt az ösztönző-t úgy értem, hogy nekem inkább sírnom kell ha meghallom, mint hogy pl. feltüzeljen, vagy bátorítson a haza védelmére stb. Van arra esély, hogy bevezetnek egy újat, vagy a dallamot átírják?

2015. máj. 25. 17:38
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
86%

Minden értelmes ember szerint inkább szomorú mint ösztönző.

De egy himnusznak nem is a feltüzelésről vagy a bátorításról kell szólnia, arra ott a Nemzeti Dal. A himnuszunk szerintem tökéletes. Hát nem ugyanilyen a magyar nép is? Dehogynem. És ezt nem pejoratív értelemben mondom!

2015. máj. 25. 17:43
 2/18 Ak0sgfx ***** válasza:
69%
Lesz erre esély, hogy átírják. Én jónak tartom.
2015. máj. 25. 17:43
 3/18 anonim ***** válasza:
84%

Meg kéne változtatni. Nem értem miért ilyen maradi magyarország, újzélandon svájcban épp most változtatták meg a nemzeti zászlót. Mi is megtehetjük ezt a himnusszal.

Azt gondolják egyesek hogy ha valakinek nem tetszik ez a himnusz akkor nem is magyar? Na és mi van azokkal a magyarokkal akik azelőtt éltek hogy ez a himnusz megszületett??? Szent István, Mátyás király nem is volt magyar?

2015. máj. 25. 17:44
 4/18 anonim ***** válasza:
72%

Ez kéne legyen az új himnusz:

https://www.youtube.com/watch?v=pL-J5_sya_8

2015. máj. 25. 17:59
 5/18 anonim ***** válasza:
84%
Engem ösztönöz.
2015. máj. 25. 18:01
 6/18 anonim ***** válasza:
89%
Nem egyszerűen szomorú, hanem depresszív, nyomasztó. Tökéletesen tükrözi az önsajnál(tat)ó, önsorsrontó magyar mentalitást. Attól tartok, lecserélni majd akkor fogjuk, amikor a népünk hozzáállása is megjavul - vagyis soha. Figyeld meg, hány olyan választ fogsz kapni, amiben gyalázni és hazaárulózni fognak.
2015. máj. 25. 18:04
 7/18 anonim ***** válasza:
90%

Magában mint mű, tökéletes a Himnusz, de ideje lenne lecserélni valami kevésbé nyomasztóra, legalább sportrendezvényeken, meg olyan helyeken ahol éppen eredményeket értünk el.

Az biztos hogy tükrözi az önsajnáltató magyar sorsot, de szerintem rengeteg eseményre nem illik oda. Például egy olimpiai arany megszerzése után ne az legyen már az első gondolat hogy "jajj de szar nekünk".

2015. máj. 25. 18:11
 8/18 anonim ***** válasza:
84%
Valószínűleg a legdepresszívebb himnusz a világon. Szerintem is nagyon jó lenne lecserélni.
2015. máj. 25. 18:18
 9/18 anonim ***** válasza:
81%
Ha a Himnusz egy erdő lenne, már rég felgyújtottam volna.
2015. máj. 25. 18:57
 10/18 anonim ***** válasza:
83%
Jobbikos, és hazaszerető vagyok, de Himnusznak a Himnusz nagyon nem jó. Szar volt nekünk meg minden, de így nem is lesz jobb
2015. máj. 25. 19:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!