Csak szerintem inkább szomorú mint ösztönző a himnusz?
Minden értelmes ember szerint inkább szomorú mint ösztönző.
De egy himnusznak nem is a feltüzelésről vagy a bátorításról kell szólnia, arra ott a Nemzeti Dal. A himnuszunk szerintem tökéletes. Hát nem ugyanilyen a magyar nép is? Dehogynem. És ezt nem pejoratív értelemben mondom!
Meg kéne változtatni. Nem értem miért ilyen maradi magyarország, újzélandon svájcban épp most változtatták meg a nemzeti zászlót. Mi is megtehetjük ezt a himnusszal.
Azt gondolják egyesek hogy ha valakinek nem tetszik ez a himnusz akkor nem is magyar? Na és mi van azokkal a magyarokkal akik azelőtt éltek hogy ez a himnusz megszületett??? Szent István, Mátyás király nem is volt magyar?
Magában mint mű, tökéletes a Himnusz, de ideje lenne lecserélni valami kevésbé nyomasztóra, legalább sportrendezvényeken, meg olyan helyeken ahol éppen eredményeket értünk el.
Az biztos hogy tükrözi az önsajnáltató magyar sorsot, de szerintem rengeteg eseményre nem illik oda. Például egy olimpiai arany megszerzése után ne az legyen már az első gondolat hogy "jajj de szar nekünk".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!