Miért csak a magyar Himnusz ilyen szomorú?
Hallgasd meg a csehet is.
Egyébként meg azért mert Erkel ilyen dallamot talált rá, az eredeti szöveget simán lehet pattogósan, népdalszerűen is szavalni.
12:50nek igaza van.
A többi "himnusz" ugyanis nem is himnusz, hiszen nem az a műfajuk, hanem induló vagy valami hasonló.
Maga a szöveg pedig gyönyörű.... Nem olyan mint pl Ausztriáé, arról mindig is azt gondoltam, hogy olyan semmitmondó, múltat lerázó.
Ez a "Megbűnhődte már e nép A múltat s jövendőt!" nem tudom, hol ünnepélyes, ez inkább depis, szomorú.
Sajnos a magyar eléggé depis, pesszimista nép. Pl. az öngyilkosságokban is eléggé élen jár a világon.
Lehetne új Himnuszt írni, egy optimistábbat, vagy ezt átírni, de akkor a szélsőjobb gyűlölete lenne határtalan szerintem.
Nem, nem évnyitó, főiskolára járok, ott nem kell évnyitóra menni.
Jó, de más népek azt választották Nemzeti Himnuszuknak, tehát valahol mégis himnusz lett belőlük - tekintsünk most el az irodalomtól. A kérdés arra irányul, hogy hogyan lett a magyar népből ilyen siránkozós, pesszimista nép - állítólag 1000 évvel ezelőtt a környező népek imája úgy szólt, hogy "a magyarok nyilaitól ments meg minket, Uram".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!