Csak szerintem inkább szomorú mint ösztönző a himnusz?
Figyelt kérdés
Na itt az ösztönző-t úgy értem, hogy nekem inkább sírnom kell ha meghallom, mint hogy pl. feltüzeljen, vagy bátorítson a haza védelmére stb. Van arra esély, hogy bevezetnek egy újat, vagy a dallamot átírják?2015. máj. 25. 17:38
11/18 anonim válasza:
Azt tudni kell, hogy a Himnusz eredetileg tánczene volt, és Trianon után született a lelassított, gyászosabb változat, ami párhuzamosan futott az eredetivel a II. Vh. végéig. Utána a kommunisták a gyászos verziót még jobban lelassították, és azt tették hivatalossá, hogy a "vesztes nép" érzést erősítsék.
12/18 anonim válasza:
Hát, a gonosz komonisták.
De majd Orbán Úr megment minket.
13/18 anonim válasza:
Szerintem a Szózat tökéletes lenne himnusznak, sokkal de sokkal jobb. Aki azt mondja, hogy egy ország himnusza nem muszáj, hogy ösztönző legyen az legyen már szíves megnevezni egy államot aminek ugyanilyen depressziós éneke van..
14/18 anonim válasza:
Ja, a Szózat sokkal lelkesítőbb. Az kb arról szól, hogy jaj de szar ez az ország, meg úgyis jön a nemzethalál, de maradj itt, mert itt születtél.
15/18 PontozzLeHaIgazamVan válasza:
Igen valóban nagyon irritáló. Szerintem túlságosan opera jellegű ezért például egy focimeccsen vagy díjátadón NAGYON szarul hangzik. Még "énekelni" sem lehet normálisan, mint pl. a francia, német himnuszt.
Nem lehet erről népszavazást kezdeményezni?
16/18 anonim válasza:
Nem csak szerinted.
Minden értelmes embernek nem tetszik.
17/18 A kérdező kommentje:
Örülök, hogy sokan egyet értetek velem. Bár én is kevés esélyt látok rá, hogy lecseréljék, azért lehet reménykedni.:D
2015. máj. 29. 21:20
18/18 anonim válasza:
Azok után, hogy a Kossuth téren a Kossuth-szobrot lecserélték egy olyanra, amin az első magyar kormány tagjai lógó orral bámulják a földet, én nem várnám, hogy egyhamar megváltoztatnák. Marad a búsongás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!