Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit szóltok hozzá, hogy a...

Mit szóltok hozzá, hogy a Jobbik megszüntetné a 6 évfolyamos gimnáziumokat? Csak szakmai érveket, ha lehet!

Figyelt kérdés

A programjukban olvastam, mielőtt valaki nekem esne.

Lehet, hogy a Közoktatás rovatba kellene feltennem.

2010. febr. 26. 14:33
1 2 3 4 5 6 7
 31/69 anonim ***** válasza:
69%

Kitelik tőlük, nem ez a legnagyobb állatságuk. Adja az ég, hogy ne legyen rá módjuk.

A hozzászólások meg nagyon komolyak, hogy "azért kellene megszüntetni őket, mert nekem nem tetszett a saját iskolám."

A baj, hogy az iskola olyan, mint a foci, hogy mindenki azt hiszi magáról, hogy ért hozzá, mert már látott olyat, és nagyon okos, és meg tudja mondani, mit hogy kéne csinálni. Eltekintve attól, hogy fogalma sincs róla...

A legjobb lenne, ha a politikusok lepattannának az iskolákról.

2010. febr. 26. 16:34
 32/69 anonim ***** válasza:
58%

"de a tanároknak is másoknak kell lenni. nem lehet ugyanazzal a metodikával tanítani egy 12 évest, mint egy 18 évest."

Ez is például egy roppant komoly és szakértő hozzászólás. Bár inkább csak tudálékos.

Bizonyára olvastad valamilyen szakkönyvben, hogy minden tanár csak egyféle metodikát képes használni, és arra van kiképezve, hogy van 12 éveseket tanítson, vagy 18 éveseket, de a másikhoz hülye legyen.

Az a baj, hogy a politikát is kb. ennyi átgondoltsággal meg hozzáértéssel csinálják, de nekik hatalmuk van mindenbe belegázolni.

Ennyi erővel egy embernek a szüleit is rendszeresen cserélni kéne, hiszen egy 12 éves gyereket otthon sem lehet ugyanúgy nevelni, mint egy 18 évest, nem is beszélve a négyévesről.

Pofám leszakad ezektől a zagyva beírásoktól.

2010. febr. 26. 16:38
 33/69 anonim ***** válasza:
58%
Csak szerintem tök mindegy, hogy 4 évfolyamosba vagy 6 évfolyamosba jár valaki? Ugyan azt tanulják meg... legalábbis nálunk igen.
2010. febr. 26. 16:43
 34/69 A kérdező kommentje:

nem kell olvasni a kommenteket, ha ennyire nem tetszenek

az pedig az egyik kevés jó érvhez tartozott, hogy valóban más módszer kell egy 11 éveshez, mint egy 18-hoz

(tudod, egyik még tanítóképző, másik már egyetem)

35/69 anonim ***** válasza:
62%

Én vagyok aki a francia kéttannyelvűbe jár.

Személy szerint a 6. osztályost ugyanolyan hülyeségnek tartom mint a 8.-at.

Szerintem tökéletesen megfelel az általános iskola 14 éves korig. A jobb tanulók elmennek gimibe, a rosszabbak meg szakközépbe.

Nehogy azt hidd, hogy aki nem tud alkalmazkodni, azt majd a 6 osztályos gimiben befogadják a többiek, vagy esetleg a 8 osztályosban..

Nem lesz attól jobb az osztályközösség mert 1-2 évvel tovább együtt van. Persze vannak kivételek de na.. néhány gyerek még jobban megjárja a 6. osztályossal, azt gondolja de jó neki nem kell írnia központit meg még mittudomén még mit, aztán megszívja mert egy szar suliba kerül, rossz osztálytársakkal.

36/69 anonim ***** válasza:
Bocsánat a pontokért az osztályok után.
2010. febr. 26. 16:46
 37/69 anonim ***** válasza:
Pedig bizony akadnak a tanárokkal problémák!Nekünk amikor elkezdtük a 8 osztályos gimit, egy olyan tanár tartotta a matekot, aki előtte főiskolán tanított!Sz.rt se értettünk abból, amit magyaráz!Az országos matek bajnokok azért küzdöttek, hogy a kettesük meglegyen!Következő évben elküldték, új tanár lett, és láss csodát, Ő tudott úgy magyarázni, hogy megértettük!
2010. febr. 26. 16:48
 38/69 anonim ***** válasza:
70%

Hú, de okos hozzászólás volt ez is!

"az pedig az egyik kevés jó érvhez tartozott, hogy valóban más módszer kell egy 11 éveshez, mint egy 18-hoz

(tudod, egyik még tanítóképző, másik már egyetem)"

Képzeld, tudom, ugyanis középiskolai tanár vagyok, és a megszólalók többségével ellentétben értek is valami az iskolához meg a tanításhoz, és végeztem szakirányú egyetemet. Azt is tudom, hogy az "egyik kevés jó érv" ebben a formában értelmetlen, újra kéne építeni a mondatot.

Az előbb még 12 év volt, most már lett belőle 11 éves, és így hivatkozol rá. Így terjednek a "szakszerű" hozzászólások.

Gyakorlatilag 13 éves kortól járnak gyerekek a hatosztályosba, nem 11. Nem mindegy. Én tudom a kettő közötti különbséget is. Sőt, tanítottam 10-11 éveseket is nyolcosztályos gimnáziumban.

A lényeget nem értetted meg. Persze, hogy más módszer kell a 13 évesekhez, mint a 18 évesekhez. Na és? Honnan veszitek azt a marhaságot, hogy egy tanár csak egyféle módszert tud alkalmazni? Az is lehet, hogy egy osztályon belül 3 egyforma korú gyerekhez 3 különböző módszer kell. Na és? Ez a szakmánk, bármilyen hihetetlen, ezért értünk hozzá. Ez lenne a kérdésben említett "szakmai" érv? Röhejes.

Ha tényleg szakmai érveket akarnátok, ami eddig nem nagyon látszik, akkor ajánlanám a fejlődéslélektan tanulmányozását. Komoly pszichológiai alapvetése van a hatosztályos gimnáziumnak, sokkal komolyabb, mint a 8+4-es rendszernek. Csak eddig kissé vásári színvonalon folyt a vita, ami persze politikával kapcsolatos kérdéseknél tökéletesen megfelelő, igaz? :-)

További kellemes szócséplést. :-)

2010. febr. 26. 17:17
 39/69 anonim ***** válasza:
0%

hát, remélem az én lányomat te nem fogod tanítani.

ilyen hozzáállással...

2010. febr. 26. 18:28
 40/69 anonim ***** válasza:
30%
az ilyen beképzelt barom "tanártól" mentsen meg minden gyereket az ég, akármilyen suliba is jár
2010. febr. 26. 18:30
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!