Mit szóltok hozzá, hogy a Jobbik megszüntetné a 6 évfolyamos gimnáziumokat? Csak szakmai érveket, ha lehet!
A programjukban olvastam, mielőtt valaki nekem esne.
Lehet, hogy a Közoktatás rovatba kellene feltennem.
-kistelepüléseken lakók egyértelműen a 4 és 6 évfolyamosba mennének, 8-ba nem engednék a szülők (12 évesen) - merthogy pl a 8 osztályos gimit támogatná a párt
-nevelési és oktatási szempontból is hasznosabb, ha minél több időt tölt el a gyerek ugyanabban a közösségben
és a kimenet szempontjából hasznosabb, ha ez a minél több idő nem az általános iskola, hanem a közép
-8 osztályosban annyira eltérőek az életkori sajátságok, hogy szinte 2 külön tanári kart kellene fenntartani
-a kamaszodás is egyre korábban kezdődik, ebből a szempontból is jobb, ha pont 7. évben kerül egy olyan közössége, ami 18 éves koráig tart
-kistelepüléseken lakók egyértelműen a 4 és 6 évfolyamosba mennének, 8-ba nem engednék a szülők (12 évesen) - merthogy pl a 8 osztályos gimit támogatná a párt
Azt írtad a kérdésedben, hogy megszüntetné(tehát marad a 4 osztályos), és nem azt, hogy helyére 8 osztályos kerülne.. Itt valami képzavar van? Minek találgatni, mondjátok már meg jobbikot szidó válaszolók? Majd kiderül!
-nevelési és oktatási szempontból is hasznosabb, ha minél több időt tölt el a gyerek ugyanabban a közösségben
és a kimenet szempontjából hasznosabb, ha ez a minél több idő nem az általános iskola, hanem a közép
-8 osztályosban annyira eltérőek az életkori sajátságok, hogy szinte 2 külön tanári kart kellene fenntartani
Még mindig nem értem honnan van ez a 8 osztály?
-a kamaszodás is egyre korábban kezdődik, ebből a szempontból is jobb, ha pont 7. évben kerül egy olyan közössége, ami 18 éves koráig tart
Jajj ne mondd már ezt, ne mondd, hogy az általános iskola majd meggátolja valamiben.
Jah és őszintén sajnálok mindenkit aki 6 osztályosba jár, mert általában nagyon szarak az ilyen iskolák :)
Sokkal jobban megéri 4 évfolyamos gimibe elmenni. Arról nem is beszélve, hogy manapság ez sokszor öt is. (én pl. magyar francia kéttannyelvűbe járok ez 5 éves)
"Jajj ne mondd már ezt, ne mondd, hogy az általános iskola majd meggátolja valamiben."
ezt nem értem
én rendes 8+4-ben jártam, de a középiskolában voltak 6 osztályos gyerekek is.
lehet nem kifejezetten szakmai érv, de a 4 év különbség egy iskolán belül (4 éves középiskola 14-18 évesek) sem igazán jó, de a 6 év, egészen konkrétan 12 és 18 éves ugyanoda jár, az szerintem katasztrófális.
tehát, hogy átlásd: ma vannak 4, 6 és 8 osztályos gimik
a Jobbiknak ezekből csak a 6 osztályossal van baja
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!