Ha a Fidesz nem csinált volna semmit 2010 óta, akkor jobb helyzetben lennénk?
Nem vagyok Fideszes,de ha nem lépnek közbe,akkor csődöt mondtunk volna.
Örvendetes volt az IMF hitel visszafizetése addig a napig,míg be nem jelentették,hogy hitelt veszünk fel megint ,csak most az oroszoktól. Mintha oly sok különbség lenne a kettő között... szóval ha nekik nem tudunk majd fizetni,akkor ismét a csőd szélén táncolunk majd.
Elmondanád drága barátom, hogy miért mentünk volna csődbe?
Érdekes módon, én a fideszeseken kívül még nem hallottam erről semmit.
Az ő szavaik meg kb. annyira hitelesek, mint amikor anyu és apu összeveszik, válni akarnak, aztán mindenfélét összehazudoznak, hogy ők kapják meg a gyereket.
A Fidesz sokkal jobb helyzetet teremtett mára, mint volt 2010-ben!
Én úgy tudom, hogy 2010-ben, amikor a Fidesz átvette a kormányzást a baloldali-liberálisoktól, akkor gyakorlatilag üres volt az államkassza, vagyis az adókat az utolsó fillérig elsíbolta a baloldali-liberális kormány! Ha a Fidesz nincs észnél, akkor 2010-ben már bekövetkezett volna az államcsőd! 2010-ben a baloldali-liberális kormány az IMF hitelből fizette ki a nyugdíjakat, mert már nem volt az államkasszában befizetett adó, amiből kifizethették volna a nyugdíjakat.
Ma: Magyarország pénzügyileg stabil, a költségvetési hiányt ma már nagyobbrészt a lakosság finanszírozza, az alacsony forintkamatok pedig az állam kiadásait akár százmilliárd forinttal is csökkenthetik.
Az államadósságról az Állami Adósságkezelő Központ vezetője azt mondta: 2010-ben 81 százalék volt a GDP-arányos adósságráta, de ha belevesszük az eladósodott állami vállalatokat, mint a MÁV és a BKV, akkor ez 83-84 százalékról indult. 2014-ben tartottunk 77,3 százaléknál. Brüsszel még valamivel optimistább is.
Az uniós elemzés alapján a magyar gazdasági bővülés jócskán meghaladja az európai átlagot, eközben a munkanélküliség kezelése terén is piros pontokat gyűjtött be Magyarország. Az európai fellendülésből sem maradt ki.
Elismeri az EU Magyarország gazdasági eredményeit. Brüsszel szerint Magyarország 2015-ben már megfelel az átmeneti adósságcsökkentési szabályoknak.
A brüsszeli összefoglaló alapján a magyar gazdaság 2014 folyamán gyorsan növekedett, és az elmúlt években végrehajtott strukturális reformoknak köszönhetően az Európai Bizottság folyamatosan emelkedő potenciális növekedést jelez előre Magyarország számára. Az uniós szakértők szerint a cseh gazdasághoz hasonló mértékű lehet a potenciális bővülésünk.
Uniós átlag feletti a teljesítményünk. A magyar kormány csökkentette a munkát terhelő adókat. Az áfa-bevételek 8 százalékkal nőttek, a társasági adóból 10 százalékkal, személyi jövedelemadóból 6 százalékkal több folyt be.
"Én úgy tudom, hogy 2010-ben, amikor a Fidesz átvette a kormányzást a baloldali-liberálisoktól, akkor gyakorlatilag üres volt az államkassza, vagyis az adókat az utolsó fillérig elsíbolta a baloldali-liberális kormány!"
Rosszul tudod. Innentől kezdve meg bármit mondasz, az úgyis színtiszta pártpropaganda, el sem olvasom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!