Kiknek a leszármazottai voltak az ősmagyarok? Szkíták, hunok, avarok?
gyakori érv, hogy csak a nyelvünk finnugor, ám genetikailag semmi közünk hozzá...
"a honfoglalók csontjainak tanúsága szerint őseik vezető rétege (a teljes kárpátmedencei populációra kivetítve talán 15%-a) finnugor eredetű lehetett.[2] A mai magyar populációban ez az arány talán 1% körül van."
"zégyennek tartom, hogy magyar nyelven próbálsz írni, de még ennyit sem tudsz.
Nos, az özönvíz után Noé bárkája az Ararát hegyén kötött ki. Noénak három fia volt: Sém, Khám és Jáfet. Kám utódai közül Kús nemzette Ménrótot kinek fiai voltak Hunor és Magor. Hunortól a hun nemzetség ered, míg Magor sarjai az ősmagyarok. A szkíták pedig nem egy nép. Az íjfeszítő pusztai népek gyűjtőneve a szkíták, tehát igen, a magyarok is szkíták.
A történelem tanárod meg rúgd ki a picssába, ha még ennyit sem tudott megtanítani!"
Ennyit a magyarság agyhaláláról, hogy létezik olyan magyar nyelvű fórum, ahol a látogatók 50 %-a ezt a választ hasznosnak tartja, én itt befejeztem... mondom, nekem jobb, hogyha ilyenek maradtok, nem érdekem, hogy tudjatok.
56%-os: Hagyd már légyszi ezt az agyhalottazást, már elsőre is unalmas volt. Inkább tennél valamit érdemben hozzá a vitához. A 76%-os legalább normálisan kérdez, és meg normálisan válaszolgatok rá, még ha nem is értünk egyet.
A Nimróddal kapcsolatos dolog meg egy eredetmonda, kb. olyan, mint a bibliai történetek, olyan szintan is kell kezelni. És annak is lehet haszna, ha ilyeneket is ismer az ember. De amit a szkítákról ír a kolléga, nevezetesen h. gyűjtőnév, az teljesen korrekt. Gondolom ezért kapott a válasza 50%-ot, ami a félig-meddig hasznos kategória.
A kérdés még az, hogy muszáj elhinni, készpénznek venni a vándorlás elméletet?
Nem kellene ezt a vándorlás elmélet témát is átértelmezni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!