Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Kiknek a leszármazottai...

Kiknek a leszármazottai voltak az ősmagyarok? Szkíták, hunok, avarok?

Figyelt kérdés
Egyáltalán mit jelent az a fogalom, hogy ősmagyar? Mit fed le? Értelmes dolog-e használni? Akkor van ősszlovák, ősromán, őssvájci, ősfrancia, ősangol, ősnémet, ősolasz, ősorosz és ősukrán is?

2015. máj. 22. 19:04
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
45%
Uccsó, ideje csicsikálni, hülyeséget hordasz itt össze.
2015. máj. 23. 01:06
 12/44 anonim ***** válasza:
26%

:DDDDDD végzettséged?

semmii, oké, jóéjt :D

2015. máj. 23. 01:17
 13/44 anonim ***** válasza:
41%

"A finnugor rokonságot nem erőltette ránk senki, főleg nem a Habsburgok... nekik aztán teljesen mindegy volt, hogy mi mit gondolunk"

Ne hazudj!

2015. máj. 23. 01:29
 14/44 anonim ***** válasza:
59%

:DDD

annyira jellemző, hogyha érvet nem tudtok felhozni, akkor azzal jöttök, hogy hazudok:D tudom, tudom, engem lefizettek a zsidók, és hazaáruló vagyok:DDD pontosan ugyanolyanok vagytok, mint a dákorománok meg a morvaszlovákok, sőt,még rosszabbak :D

2015. máj. 23. 01:37
 15/44 anonim ***** válasza:
Mi bajod a morvákkal?
2015. máj. 23. 01:46
 16/44 anonim ***** válasza:
Ne is szenvedjél. Menj aludni, fölösleges itt offolnod a témához közenincs hozzászólásaiddal.
2015. máj. 23. 01:57
 17/44 anonim ***** válasza:
64%

Ha csak bugrisan tudsz megszólalni, akkor inkább csendbe legyél!

Hanem vagy képes elfogadni azt, hogy más, más véleményen van, akkor elég korlátolt lehetsz!

Képzeld nemcsak törikönyvet nyitok ki, hanem onnan is veszek infót ami a töri könyvből kimaradt...

Sok minden el van titkolva, manipulálva is vannak a törikönyvek!

A Habszburgok sokáig le akarták nyomni a ,nemzeti öntudatot, hogy ne higgyen a magyar nép az erejében!

Most is azt teszik...kicsik vagyunk, gyengék vagyunk, szegények vagyunk, nem lehet rajta változtatni, egyre rosszabb lesz...stb ez nem agymosás? Ugyan már!

2015. máj. 23. 02:03
 18/44 anonim ***** válasza:
77%

A bugrisnak üzenem, h legyen benne annyi gerintc, h ne a privátba k........... le!

Nem is értem miért kell ennek a Finnugor ügyet így lereagálni!

2015. máj. 23. 02:12
 19/44 anonim ***** válasza:
76%
Nekem is privátkodott, én letiltottam. Nincs az ilyennél undorítóbb ember. Én a kérdésre válaszolva leírtam a magyarok őstörténetét, ő meg mivel érdemben hozzászólni nem tud, inkább privátban gyalázkodik, meg a kérdést offolja szét.
2015. máj. 23. 02:17
 20/44 anonim ***** válasza:
93%

Annak a parasztnak meg aki szerint döntsük már el, hogy a szkíták egy népcsoport-e vagy pedig gyűjtőnév:

"A „szkíták” nevet a történelem során sok népre ráaggatták. Már Hérodotosz megállapítja, hogy a görögök minden sztyeppei népet „szkítáknak”, a perzsák pedig ugyanezeket mind „szakák”-nak hívják. A perzsák ugyanekkor tudták, hogy különféle szakák vannak, ők négy csoportjukat különböztették meg, ezek közül a sakā tayary paradraya („szakák, akik a tengeren túl élnek”) a Fekete-tenger északi partján élő szkíták. [3]

A perzsák minden a sztyeppén élő nomád indoiráni népet szakáknak neveztek – hasonlóképpen a görögökhoz, akik ugyanazeket mind szkítáknak, ahogy azt már Hérodotosz leírta –, de megkülönböztettek négy népet vagy törzset: [3]

sakā tayary paradraya „szakák, akik a tengeren túl élnek” – az európai szkíták

sakā haumavargā „Hauma tisztelő szakák” (Közép-Ázsiában, a görög földrajzi irodalomban Αμύργιοι Σάκαι) – az indoszkíták [4]

sakā tigraxauda „hegyes süvegű szakák” (az Amu-darja és a Szir-darja között) – a dahák, másképpen masszagéták

sakā tayaiy para Sugdam „szakák, akik Szogdianén, azaz a Szir-darján túl élnek” - a tulajdonképpeni szakák vagy szakaraukák [5]

Később a hasonló életmód miatt nemcsak turáni, hanem török népeket is hívtak „szkítáknak”, pl. Anna Komnéné a besenyőket. A magyarokat is hívták „szkítáknak”, „türköknek”, „hunoknak”, „onoguroknak”, „avaroknak”."

(forrás:Wikipedia)

Ezt már az ókorban eldöntötték. Hogy a te történelem tudásod meg a nullával egyenlő azért érezzék már inkább felelősnek magukat a tanáraid, helyettünk.

2015. máj. 23. 02:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!