Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hány évet jósoltok még az...

Hány évet jósoltok még az országnak?

Figyelt kérdés
16 éves fiú vagyok, gimis. Érdekel a politikai, szoktam is olvasgatni, tanárokkal is beszélni (persze órán kívül, mert amúgy "Nem politizálunk órán") Szerintük is egyre szarabb minden, közoktatás teljesen intengrált lett, minden egyes elhasznált krétát fel kell írni, nem is beszélve Hoffman Rózsa pedagógus beosztásáról (pedagógus 1, pedagógus 2), stb. Ugyebár egy ország jövője az oktatás, a mostani kormány meg inkább szakmunkás országot akar nevelni a mostani gyerekekből, ellehetetlenítve azokat, akik nincsennek annyira anyagilag elengedve, hogy felső oktatásba menjenek. Nekem speciel nincs affinitásom, se kedvem hogy egy autószerelő műhelyben robotoljak, vagy asztalosként. Inkább jogi pályán helyezkednék el, de ponthatárokat folyamatosan fel emelik. Hány évet jósoltok még az országnak, ha 2018ban is a FIDESZ-KDNP nyer?

2015. máj. 20. 20:37
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Nezd neked nyilvan nehezebb dolgod van, mivel jogot akarsz tanulni nagyon jol kell teljesits, de a lehetoseged meg most is meg van. Csak hogy az orszag vezetoinek nem a te almaid a legfontosabbak, hanem, hogy hogyan mukodjon legjobban a rendszer es bizony nem a diplomasokbol van keves hanem a szakmunkasokbol. Arra nincs ralatasom, hogy eldontsem a kormany jo iranyba viszi-e az orszagot, de az biztos, hogy Magyarorszag eleteben minden kormany csak egy lepcsofokot lep le vagy fel, ezt majd a jovo megiteli....
2015. máj. 20. 21:14
 12/19 kovpet ***** válasza:
67%

HakapesziM:

"Tanulj, ha nincs kedved a melóhoz"

Miért, szerinted egy irodában nem dolgoznak?

"Arról nem is beszélve, hogy az összes xarsággal együtt is jobb a Fidesz mint a Böszméék voltak."

Dehogy. Azok is loptak, de legalább nem szívattak boltbezárással. Meg nem verték a mellüket, hogy ismét sikerült lopniuk. 3000 milliárd nyugdíjpénz? Az nem fér be egy Nokiás dobozba ám... Nem égették az országot az illiberális demokráciával. A mostaniaknál még a Kétfarkú Kutya viccpárt is jobb lenne.

2015. máj. 20. 22:22
 13/19 kovpet ***** válasza:
Kérdező: most elég rossz és nem is jó irányba megyünk, de azért pár tíz éve sokkal-sokkal rosszabb volt. Lehet, hogy egyre rosszabb lesz, de azért jó ideig nem fogunk még éhezni. Mondjuk az is igaz, hogy lehet, hogy pár év múlva külföldre sem fogunk menni, csak engedéllyel. Meg nem lesz orvos sem. Bőven van még lejjebb, de ez egy lassú folyamat azért. Hacsak nem lesz háború, de csak nem :)
2015. máj. 20. 22:24
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom mi lett volna veled a rákosi ideje alatt pl.?
2015. máj. 20. 22:28
 15/19 anonim ***** válasza:
87%

Jó magyaros szokás panaszkodni, ne vedd át ezt a hangulatot. Csak gondolj bele, milyen helyzetben voltak a szüleid, nagyszüleid 16 évesen.

Szüleid a 80-as években lehettek 16 évesek. Szabad választás, nemzeti ünnep, szabadon nyugatra utazgatás (pláne munka) szóba sem jöhetett. Utána jött a rendszerváltás, infláció, munkanélküliség, Bokros-csomag...

Nagyszüleid az 50-es években lehettek 16 évesek. Romokban heverő ország, minden család gyászol, mélyszegénység, politikai terror, fekete autók, besúgók, szólásszabadság teljes hiánya, kvázi kötelező párttagság, munka/egyetem kizárólag protekció alapján.

Dédszüleid a 20-as években lehettek 16 évesek. Csonkán maradt Magyarország, háborús romok, gyász, szegénység. Állandó politikai bizonytalanság a kommunizmus és a fasizmus között billegve, rohamosan fegyverkező nagyhatalmi diktatúrák tőlünk keletre és nyugatra.

Szerintem ők joggal gondolhatták, hogy hamarosan vége az országnak. Mégis kitartottak, dolgoztak, gyereket neveltek, segítették egymást, és lám, teremtettek nekünk jólétet és egy szabad országot. (Erre mi meg itt panaszkodunk... szégyen!)

Történelmet már csak azért is érdemes tanulni, mert az ember megtanulja értékelni azt a kort, amiben él. Ha jogi pályára készülsz, akkor főleg szeretned kell a történelmet.

Hogy hány éve lesz még az országnak, az rajtad (is) múlik. Ha úgy helytállsz, mint a szüleid, nagyszüleid, dédszüleid tették, akkor sok. Ha nem, akkor csak magunkat okolhatjuk a bukásért.

2015. máj. 21. 09:40
 16/19 kovpet ***** válasza:

"és lám, teremtettek nekünk jólétet és egy szabad országot"

Khm... :)

2015. máj. 21. 09:42
 17/19 anonim ***** válasza:
18%

Én még három év szenvedést jósolok, utána Magyarország Feltámad!!! Mert jön a Jobbik!!!

SZEBB JÖVŐT!!!

2015. máj. 21. 12:51
 18/19 Ak0sgfx ***** válasza:
48%
Ha az emberek a Jobbikot választják, akkor a Jobbik legyőzheti a Fideszt és az MSZP-t, bár én nem vagyok Jobbikos, de azért egyet értek velük.
2015. máj. 21. 14:07
 19/19 anonim ***** válasza:
48%

Nem sajnállak, te is csak egy tömegtermék vagy aki egyetemista akar lenni, mert a valódi munka büdös. Ugye tisztában vagy vele hogy az autószerelő és asztalos egy igen érdekes és jó szakma? És a szakmunkás emberekkel sincs semmi baj, csak te lehúzod őket mert az ebben a munkakörben dolgozó emberek neve előtt nincs ott a dr.

Abban egyet értek hogy lehetetlen bejutni az egyetemre már lassan, Hoffman Rózsa valóban nagyon ellehetetleníti azokat a tehetségeket akik nem kitűnőek, de értenének pl a fogorvosláshoz, joghoz, mérnöki pályához. ahhoz hogy valaki ezekhez értsen elméletileg nem kell kitűnőnek lennie mindenből, ámde mégis kell hogy meglegyen a felvételi ponthatár, amit már úgy megemeltek hogy még a mindenből kitűnő sem tud bekerülni.

Egyébként nem az oktatást kell szidni, a tanárok is hiába sztrájkolnak, tanítsanak már normálisan! adják le az anyagot és annyi, igen sok, igen nehéz, de akkor is 80%ban ők a felelősek. Én tudom mert nem olyan rég én is voltam általános iskolás, középsulis, okjra is jártam, nem egy iskolát megjártam, és egy iskolán belül is volt vagy 6- 7 féle tanárom, és mind másképp tanított, volt amelyik hanyag volt, és volt olyan is amelyik szívvel lélekkel csinálta. elsősorban a tanárok hibája, az hogy a politika mit babrál nem mindegy? Még nem olyan durva a helyzet. viszont haragszom a vezetésre, ugyanis a tanárokat ellenőrzés alá kellene vonni, etikailag és hatásfokilag is. Nem mindegy hogy egy 2es végzettségű vagy egy valamivel jobb végzettségű és tudású tanárod van. És az sem mindegy hogy porig aláz és gyomorideggel mész be az iskolába, vagy nyugodtan. Ez utóbbi nem több mint hipotézis.

2016. ápr. 22. 11:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!