Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek is ennek az...

Szerintetek is ennek az országnak már ígyis-úgyis fuccs? Ha fiatal vagy és független menekülj külföldre?

Figyelt kérdés

Mind ezt mondják, akár diplomások is meg a diploma nélküliek is, hogy itt minden rossz. Mind egy a figyesz vagy az mszp a jobbik itt már nem segít semmi, mert ez az ország már behozhatatlanul és nagyon le van maradva nyugathoz képest.

Diploma nélkül vagyok jelenleg, és a magyar állam nem is nagyon igyekszik sem állást adni nekem, sem taníttatni. Kint pl. a minimál ösztöndíjam (ha jelentkeznék egyetemre) 660 Euro lenne, ami több mint a magyar átlagfizetés, mindezt azért mert tanulok. Ha meg még jó átlagok is lenne akkor 1000-1100 euro-t is kaphatnék.

Szerintetek is hagyjam itt a pitsába ezt az országot és lépjek tovább a helyes irányba? 20/f

2015. ápr. 23. 15:55
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
61%

Álmodozz csak. Ja kimész egyetemre valahova és még neked fognak fizetni sokkal többet, mint az itteni átlagfizetés. Ne legyenek illúzióid, mert nagyon pofára fogsz esni.

Magyarországon is nagyon szépen, gazdagon meg lehet élni. Még csak fidesztagnak sem kell lenni hozzá.

2015. ápr. 23. 16:00
 2/17 anonim ***** válasza:
31%
Magyarországon alacsonyabb az életszínvonal mint Nyugat - Európában, olyan - legalább - 70 éve, az biztos. Ezt nem ma tudtuk meg. De aki tehetséges, szorgalmas itt is érvényesül. Én is külföldön dolgozom, mert ott több a fizetésem. Kint labancéknál. Megkeresem a pénzem, aztán tojok a fejükre, az én hazám Magyarország, hazajövök, és itt költöm el. Mások az adottságok, mások a történelmi előzmények, de csak az van lemaradva, aki nyivákol.
2015. ápr. 23. 16:06
 3/17 anonim ***** válasza:
55%

660 euro? Lehet! De azt is vedd figyelembe, hogy ott magadnak kell mindent intézned: albérlet, kaja, utazás stb. Az albérlet sokkal drágább odakinn, nagy valószínűséggel a 660 euro összességében még kevés is lenne, hiába tűnik innen kis hazánkból csábítónak.

"a magyar állam nem is nagyon igyekszik sem állást adni nekem"

Hát nem is. A magyar állam nem is ad állásokat, inkább a kereteit teremti meg. Állást magadnak kell szerezned.

Még fiatal vagy, tanulj, szerezz szakmát és utána még mindig gondolkodhatsz, hogy külföldön próbálj szerencsét!

2015. ápr. 23. 16:09
 4/17 anonim ***** válasza:
94%
Minél korábban tudsz külföldre menni, annál jobban be tudsz illeszkedni. Ha egyetemre mész meg tudod nézni a célországot, ha nem jön be minden veszteség nélkül vissza tudsz jönni. Minél később indulsz annál nehezebb lesz. Helyetted nem dönthetünk, de az évfolyamból aki külföldre jutott akkor is sokkal jobban él, ha visszajött, mert szerzett külföldi ismeretséget, és azt tudja használni. (A körben vannak "örömlányok", fizikai munkások és mérnökök is)
2015. ápr. 23. 16:20
 5/17 anonim ***** válasza:
67%
évfolyamunkban van egy angol srác, ő azt mondta azért jött Mo-ra tanulni, mert a szüli itt ki tudják neki fizetni az albérletet és a tandíj is nevetségesen olcsó hozzájuk képest, Londonban akart tanulni, de a szülei nem tudták volna finanszírozni
2015. ápr. 23. 16:31
 6/17 anonim ***** válasza:
65%
Lehet Magyarországon is jól élni, csak nehezebb.
2015. ápr. 23. 16:38
 7/17 anonim ***** válasza:
42%

Igen, menj el innen.

Neked jobb életed lesz, az igazmagyarok pedig boldogok lesznek, hogy a távozásoddal ismét nemzetibb lett az ország.

Szerintem én is nemsokára lépek.

2015. ápr. 23. 16:57
 8/17 anonim ***** válasza:
50%

"Igen, menj el innen.

Neked jobb életed lesz,"

Persze, szakma, iskolai végzettség nélkül biztosan.

Azért az vicces, hogy 26 évvel a rendszerváltás után még mindig vannak emberek, akik azt hiszik, hogy kinn kolbászból van a kerítés és ha valaki kimegy, csak úgy pik-pak jobb lesz neki... :D

2015. ápr. 23. 17:02
 9/17 anonim ***** válasza:
59%

Az megvan, hogy jobban élsz, mint a világ háromnegyede?

Ha elmész külföldre, akkor először is meg kell találnod azt az egynegyedet, akik nálunk jobban élnek. Aztán meg kell küzdened a maradék háromnegyeddel, akik szintén oda akarnak menni. Sok sikert!

2015. ápr. 23. 17:12
 10/17 anonim ***** válasza:
96%

"Az megvan, hogy jobban élsz, mint a világ háromnegyede?"

Meg is dolgozom érte keményen.

2015. ápr. 23. 17:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!