Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek is ennek az...

Szerintetek is ennek az országnak már ígyis-úgyis fuccs? Ha fiatal vagy és független menekülj külföldre?

Figyelt kérdés

Mind ezt mondják, akár diplomások is meg a diploma nélküliek is, hogy itt minden rossz. Mind egy a figyesz vagy az mszp a jobbik itt már nem segít semmi, mert ez az ország már behozhatatlanul és nagyon le van maradva nyugathoz képest.

Diploma nélkül vagyok jelenleg, és a magyar állam nem is nagyon igyekszik sem állást adni nekem, sem taníttatni. Kint pl. a minimál ösztöndíjam (ha jelentkeznék egyetemre) 660 Euro lenne, ami több mint a magyar átlagfizetés, mindezt azért mert tanulok. Ha meg még jó átlagok is lenne akkor 1000-1100 euro-t is kaphatnék.

Szerintetek is hagyjam itt a pitsába ezt az országot és lépjek tovább a helyes irányba? 20/f

2015. ápr. 23. 15:55
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Kutyából nem lesz szalonna.

1993-ban 3 évvel a rendszerváltás után körbenéztem 20-on évesen és annyit mondtam. - Na barátom, ez a 3 év is jól mutatja, hogy ebből nem lesz semmi!

Ez 22 éve volt. És igazam volt. 22 év múlva is ugyan ezekkel a problémákkal fog küzdeni az ország.

2015. ápr. 23. 17:52
 12/17 anonim ***** válasza:
Ha a Jobbik a közeljövőben hatalomra kerül, talán még meg lehet menteni Magyarországot, egyébként nem. Ha itt maradsz, akkor vagy éhen halsz, vagy az embereket túlszaporodó cigányok vernek agyon. Addig menj, amíg nem menekültként kell menned!
2015. ápr. 23. 17:52
 13/17 Szergej55 ***** válasza:
A te felfogásoddal, kedves kérdező, nem tudom, hogyan lehet létezni. Nem, nincs neki fuccs. Párszor lerombolták már ezt az országot, de mindannyiszor újjáépítették, és újjá is fogják, mert ez a dolgok menete. A magyar állam mellett azért te is kereshetsz magadnak állást, menni fog az majd. Ha meg nem akar tanítattni, akkor össze kell szedned rá a pénzt, vagy elmehetsz hosszútávra biorobotnak, ugyanis szakma nélkül nagyjából az marad, itt is, odakinn is. Jól tanulni innen, szóban könnyű, de vannak ám még rajtad kívül néhány ezren-tízezren, akik a tandíjra ácsingóznak, úgyhogy könnyen találhatod magad olyan helyzetben, hogy dolgozni kelljen tanulás mellett, mindezt a drágalátós nyugaton, ahol a szökőkutakból is arany folyik, és nem fogadják be könnyen az idegenből jöttet. Én most nem visszatartani akarlak, mert semmi közöm ahhoz, amit te akarsz, csak jelezném, hogy ez a téma sem olyan egyszerű, mint elsőre gondolnánk, a nagy felbuzdulás közepette.
2015. ápr. 23. 17:55
 14/17 Szergej55 ***** válasza:
11-es: 3 év alatt kellett volna azt elérnünk, ami nyugaton van? Ezt azért nem gondolhattad komolyan akkor sem, ha "ép" vagy. Nem azt mondom, nem volt nagy megerőltetés egyik kormány részéről sem ezirányban, de ez azért mégis abszurd. És mi van, ha ényleges változás ne adj' Isten 120 év múlva lesz? Akkor mindenki menjen el a "könnyű életért", aztán dögöljön meg az ország? Nem mondom, könnyebb választás, ám mégsem valami felelős döntés. Ugyanis ezzel azokra helyeződik még több teher, akik nem tudnak/akarnak odébb állni. Ha változást akarunk, nekünk kell kezdeni, nem a politikától várni csodát, ahol jellemzően sz@rháziak vannak pozícióban.
2015. ápr. 23. 17:58
 15/17 anonim ***** válasza:
Miért, talán közelebb kerültünk bármivel is a nyugati életszínvonalhoz az ún. "rendszerváltás" óta? Akkor fogjuk a nyugatot utolérni, ha Magyarországot a cigányok, a nyugati országokat pedig a bevándorlók pusztítják el.
2015. ápr. 23. 18:14
 16/17 anonim ***** válasza:
Lepontoztak mindenkit, aki nem osztja a kérdező nézeteit, vagy mert leírta, hogy itthon is boldogul. Pontozz le engem is, de én is elvagyok itthon, igaz, hogy keményebben kell dolgozni. De így 100x jobban megbecsülöm, amiért én izzadtam meg.
2015. ápr. 23. 19:33
 17/17 anonim ***** válasza:

#11 nem ugyanezekkel a problémákkal fog küzdeni, sokkal súlyosabbakkal. Ahogy a világ többi része is.

A kérdezőnek: hiába mész, a baj utolér. Minél gazdagabb egy ország, annál vastagabb a púder, annál nehezebben látszik meg a baj - és annál durvább lesz, mikor majd felszínre tör.

https://www.youtube.com/watch?v=lSXASN83lU0

(Az FFEK vezető kutatója, nem csak valami zakkant.)

2015. ápr. 23. 20:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!