Mi ez a nagy felhajtás az ózdi közmunkáskamerázás körül?
"Egyszerűen tudom hogy engem abba a kamerába senki nem figyel, mivel csak egy járókelő vagyok benne a napi 2000-ből, nem csinálok feltűnő dolgot, észre se vesz aki nézi azt a kamerát."
Pontosan! A helyzet teljesen más lenne, ha mondjuk azt figyelnék, hogy ásítozol-e előadáson, nem? Vagy félrehívnának, hogy mivel nem jegyzeteltél két oldalt, , ami mondjuk az előirányzott norma lenne már nem is jöhetsz ZH-t írni?
"A kamerázás nem erre van, hanem hogy a közmunkások ne késeljék meg a munkakoordinátorokat."
Ha te azt hiszed, hogy egy kamera bárkit is megvéd bármitől nagyon tévedsz! Kezdjük ott, hogy az a "munkakoordinátor" maga is közmunkás, csak nem 50 hanem 70 ezer forintért, szerinted nem él a nagyobb hatalmával ezután? És őt ki ellenőrzi? Másrészt ha valakit meg akarnak késelni, ezután is meg fogják, szerinted mit változtat ezen, ha ott a kamera? Majd fegyvernek fogja használni? És ne írd azt, hogy "mer' így lesz bizonyíték" mert a közfoglalkoztatottak eddig is csoportokban dolgoztak, tehát ha ilyen történne biztosan lenne bőven tanú.
Valószínűleg nem az elvégzett munkák mennyiségét és minőségét fogják nézni, hanem a közmunkások arcát, hangját, magánéletét...
Hihető... :))
"Londonban is be van kamerázva a belvárosban minden utcasarok."
De az nem célzottan azért van, te elmebeteg, hogy megfigyeljenek 10 meghatározott embert, hogy azoknak tetszik-e a munkájuk, hanem hogy figyeljenek az adott utcasarkon történt bűncselekményekre.
A kutyát nem érdekli, hogy arra sétálsz éppen a napi tízezer emberből, ellenben munka közben lesni Jóskát, Janit és Bélát az már egy elég célzott dolog.
Az én munkahelyemen is vannak kamerák az épület egyes részein (nem mindenhol), és egyáltalán nem zavar.
Egyébként nemrég volt egy kérdés a témában, ott is leírtam, ill. többen mások is, hogy náluk is van:
http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__partok-kormanyzas__6..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!