Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit szóltok ahhoz, hogy...

Mit szóltok ahhoz, hogy Kistarcsán fizetni kell a kórháznál való parkolásért?

Figyelt kérdés
Mint mondták azért, hogy fent tudják tartani a parkolót, de mégis mit kell rajta csinálni? Valahogy nálunk is elvan magától a parkoló.
2015. máj. 16. 18:13
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
74%
A parkolót egy cég tartja fent.Úgy látszik, mutyiban egyesek (persze jó helyen csücsülők) már parkolót is vehetnek.Így kell élni, parkolót mutyizni,a befolyó összegből meg nyaralgatni és dőzsölni.
2015. máj. 16. 18:38
 2/13 anonim ***** válasza:
29%

A fenntartás nem csak azt jelenti, hogy takarítani kell, meg ilyesmi. A parkolás szervezése egy külön "tudomány", amit pl. egyetemen is oktatnak egyes tárgyak keretében. Adott mennyiségű parkolóhely, parkolási igény, költségvetés stb. függvényében kell sakkozni parkolási díjakkal, új parkolóhelyek kialakításával stb.

Röviden: a díj arra való, hogy akik azért parkolnak ott, mert lusták pár utcával odébb állni, vagy akik nem is a kórházba mennek, csak mivel ott ingyé van, inkább oda, azokat elriasszák onnan. Ha nem lenne, akkor azzal szembesülnél, hogy a kórházba menet bár nem kéne azt a pár száz forintot kifizetned, de parkolóhelyed se lenne.

2015. máj. 16. 18:42
 3/13 anonim ***** válasza:
71%
Amikor nem voltak fizetős parkolók, akkor is megtaláltáka (normális) helyüket az autósok.Most meg ott állnak az utak mentén sorban aszabálytalanul parkolók, hogy ló f aszt sem lehet látni tőlük, kész balesetveszély, mert fizetni nem akarnak.Ez aztán amarha nagy szervezés!Mit kell a parkoláson szervezni?! Aki vezetni tud, annak tudnia kell parkolni is.A parkolót meg a közmunkás utcaseprők seprik, ha elhaladnak arrafelé.
2015. máj. 16. 18:48
 4/13 A kérdező kommentje:

ma 18:42

Mutatták a tv-ben, hogy mégis mekkora ott a parkoló. Kb 3X több hely van mint a mi városunkban. Ellenben Kistarcsa egy 12 ezer fős város, a miénk 30 ezer és egy strand is van mellette. Ennek ellenére mindig találni parkolóhelyet.

2015. máj. 16. 18:48
 5/13 anonim ***** válasza:

Nem értem mi ezen a felháborító, itt Budapesten mindenhol kell fizetni a parkolóhelyért, és az itteni kórházaknál 2-3x-át a Kistarcsainak, nonszensz ez a felháborodás, mint ha azon háborodnának fel, hogy egy csomag retek miért kerül csak 70 forintba...

3-as válasz, pedig az igazán letisztult egyszerű paraszti gondolkodás :D

2015. máj. 16. 19:01
 6/13 anonim ***** válasza:
17%
A józan paraszti ész bizony elkelne ebben az országban, csak sajnos egyre kevesebbeknek van...
2015. máj. 16. 19:06
 7/13 Koplárovics Béci ***** válasza:
100%

#2: Szerintem te nem ismered a helyet. A parkolótól a legközelebbi lakóház ~200m-re van, se üzlet semmi, csak viszonylag messze, és ott sem problémás a parkolás. Itt körül tudsz nézni:

[link]

Szóval itt tényleg jóformán az parkol, aki betegként megy, látogatóba megy, vagy ott dolgozik. Ami tény, hogy siralmas állapotban van, sajnos szoktam oda járni, és én sem jószántamból teszem. El tudom képzelni, hogy a kórháznak valóban nincs kerete fenntartani (honnan is lenne? tudjuk milyen helyzetben vannak a kórházak). Nem mondom, hogy jogos az 500Ft (naponta, ha fél óránál többet vagy bent), mert azért (szerintem) ettől kevesebből is működhetne a fenntartás. Mondjuk egy asztfaltozás helyből ráférne...

Az sem igaz, hogy nagyon irányítani kellene a parkolókat, hely van bőven, még sosem tapasztaltam olyat, hogy nem tudtam volna megállni (nyilván: forgalmasabb időben távolabb a bejárattól). Mondjuk az árusokat elzavarhatnák onnan, ha már egyszer fizet az ember érte, akkor legalább ne akarjanak percenként egy tonna zoknit rátukmálni.

Egyébként főleg Budapesten sok kórház parkolója fizetős. Sőt sok kórháznál nincs is saját parkoló, csak az utcán meg lehet állni - fizetősen, és ott még fél óra türelmi idő sincs (ha csak viszel valakit vagy érte mész).

2015. máj. 16. 19:17
 8/13 anonim ***** válasza:

Ez eléggé felháborító, de ez egy szélesebb körű probléma része. Budapesten már meg sem lehet szinte állni úgy, hogy ne fizessen az ember. Ezt lehet közlekedési szempontokkal magyarázni, de akkor miért nincsenek P+R parkolók a városhatáron, ahol le lehet tenni a kocsit, és beutazni tömegközlekedéssel?

Itt szerintem arról van szó, hogy valamiért azt hiszik, ha valakinek autója van, az gazdag, és akkor az tud fizetni. Nem hisztek nekem? Megveszed az autót, már kifizetsz egy csomó adót. Nálad van egy autó? Fizesd be a teljesítmény-adót. Tankolni is akarsz valamit a kocsidba, hogy ne egy helyben állj? A benzin fele adó. Ha meg már elindultál, logikus, hogy meg is kell állnod valahol. Hát akkor már fizess ezért is.

Én úgy látom, nálunk nagyon rászálltak az autósokra, mármint ami az államnak fizetendő költségeket illeti.

És most lehet mondani, hogy de ezek magáncégek. Próbálj meg akkor alapítani parkolócéget, és meglátod hogy mennyi megbízást kapsz majd az önkormányzatoktól. Szerintem erősen a nulla felé fog tendálni. Mert ez kb. úgy megy, hogy a Rogán haverja bemegy a Rogánhoz, hogy akkor most én szedem a pénzt a parkolás után az ötödik kerületben, tessék itt van pár millió, Rogán meg rábólint, hogy oké. Nehogy már valaki azt higgye, ezek a pénzek nem a politikusok zsebébe vándorolnak.

2015. máj. 16. 20:20
 9/13 anonim ***** válasza:
Támogatom. A kórházak annyira dugig vannak, hogy még a lépcsőhasználatot is adóztatni kéne bennük ahhoz, hogy ne legyen ott ekkora tömegnyomor.
2015. máj. 17. 05:10
 10/13 anonim ***** válasza:
4%

"A józan paraszti ész bizony elkelne ebben az országban, csak sajnos egyre kevesebbeknek van..."

Mer minden hüje diplomázni megy, aztán meg csudákszik hogy lebutíccsák.

2015. máj. 17. 05:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!