Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Jogos 30000 Ft egy kétkerekes...

Jogos 30000 Ft egy kétkerekes járdán parkolásért?

Figyelt kérdés
Egy vidéki kisvárosban úgy parkoltam, hogy ne zavarjam a forgalmat, mert keskeny volt az utca és tudtam, hogy sűrűn járnak ott buszok és teherautók. Az autó és a kerítés között két gyalogos elfért egymás mellett. A rendőrség viszont megbüntetett, mert renitens voltam.
2013. ápr. 11. 11:25
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
biztos vagy benne, hogy elfért két ember a járdán egymás mellett, úgy álltál be?
2013. ápr. 11. 11:57
 2/20 A kérdező kommentje:
Igen, mert a szüleim ház előtt parkoltam, ott ahol széles a járda. Az ikerbabakocsi simán elment mellette. Láttuk.
2013. ápr. 11. 12:04
 3/20 anonim ***** válasza:
100%

[link]

40. § (8) A járdán - részben vagy teljes terjedelemben - csak akkor szabad megállni, ha

a) azt jelzőtábla vagy útburkolati jel megengedi,

b) a jármű a járda szélességének legfeljebb a felét foglalja el,

c) a járdán a gyalogosok közlekedésére legalább 1,5 méter szabadon marad, és

d) a jármű tengelyterhelése az 1000 kg-ot nem haladja meg.

41. § (1) A 40. § rendelkezéseit értelemszerűen alkalmazni kell a várakozásra is.

Gyanítom, hogy az a) pont teljesítése nem sikerült.

2013. ápr. 11. 12:07
 4/20 A kérdező kommentje:
Ilyenkor kapásból 30 ezer a bünti? El se merem képzelni, hogy mennyi, ha valami komolyabb történik!
2013. ápr. 11. 12:11
 5/20 anonim ***** válasza:
Mindenféle pitiáner dologért túl nagy büntetést szabnak sajnos.A fizetésekhez képest nagyon elvannak szállva bírságok.A tied még nem is olyan brutális persze azért sokallom én is.Az ember egy kicsit figyelmetlen és jó pár hónapra haza vágják,ha nincs kis félretett pénze.
2013. ápr. 11. 12:15
 6/20 anonim ***** válasza:
49%
Meg ezek a rendőrök is már milyen gusztustalanok.Én biztos ilyesmivel nem foglalkoznék ha rendőr lennék,hogy egy kocsinak két kereke fent a járdán.Főleg ha kényelmesen elférnek mellette.
2013. ápr. 11. 12:19
 7/20 anonim ***** válasza:
49%
azért szerintem is túlzás a 30.000 ezért.. nem tudom mit szólna a rendőröcske, ha az ő alig 90ezres fizujából ennyit be kellene fizetnie. arról nem is beszélve, hogy ők viszont mindent megtehetnek.
2013. ápr. 11. 12:21
 8/20 A kérdező kommentje:
Azóta egyébként úgy állok meg, ahogy "szabályos" és torlódik rendesen a forgalom, mert egy kanyar után van a hely és tábla nem tiltja. A buszok és a teherautók akkorákat fékeznek, hogy még én is hallom a szüleim házában.
2013. ápr. 11. 12:27
 9/20 anonim ***** válasza:
igen, itt azt büntetik, ha valaki értelmesen gondolkodik / cselekszik...
2013. ápr. 11. 13:07
 10/20 anonim ***** válasza:

Majd legközelebb meg azért büntetnek meg, mert nem hagysz megfelelő távolságot az úttest túloldalától. KRESZ 40. § (5) bekezdés b) pont= 3 m szabad helyet kell hagyni. Ha nem hagysz ez FIX 10 000 Ft-os büntetés.

Már a szabálysértések bírságának összegét - annak nagyon nagy %-át - nem a rendőr határozza meg, hanem törvény. Orbán kormányunk ezt is elintézte. Egyre nagyobb összegeket találnak ki. Közben röhög a markában, mert te a rendőrt szidod, ő meg szedi be a pénzt. + statisztika van a rendőröknél, különben lehúzzák a fizetését. Tehát holnap meg holnapután is meg fog büntetni ha szabálytalankodsz, mert olyan sok bírságot kell bevinnie. Jobban jársz, ha az udvarra állsz be, ha szűk az utca.

2013. ápr. 11. 13:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!