Miért nem adóztatják meg az egyházakat?
Az állam és egyházak szétválasztása elég gyengén áll nálunk. Kötelező 1% adó levonás (ha nem adsz, akkor is szétosztják), egyházak állami pénzből segélyezése, érthetetlen adókedvezmények.
Helyette miért nem akarunk önfenntartó egyházakat, amit a híveik tartanak fenn, csakis abból a pénzből, amit önként odaadnak, ahelyett, hogy erőszakkal elveszik mindenkitől. És az egyházak is rendes szabályok szerint adóznának, mint bárki más. Templomok után építményadó, telekadó, foglalnak azok elég nagy helyet.
Ezenkívül rendszeres ellenőrzések, nehogy külföldre pumpálják a pénzt, amiből meg ugye Rómában dőzsölnek a bíborosok.
Én, aki nem járok templomba, egy fillérrel se kívánok ehhez a bulihoz hozzájárulni. Akinek kedve van, tegye a saját pénzéből.
11:
Érdekes módon egyházak, népbutítás és lopás nélkül is sikerült ugyanezeket megcsinálni másoknak.
Például a civil szervezeteknek is, csak őket a kormányzat üldözi, míg az egyházakat támogatják.
És mondom, ha valakinek erre van igénye, támogassa saját zsebből. De nekem ne kelljen. A kötelezőséggel van bajom.
15: te is megbuktál olvasás órán.
"Nagyon sokan még mindig tévesen töltik ki az 1%-os részt, vagy ki sem töltik, és ha hibás vagy nincs megadva semmi, akkor automatikusan az egyháznak megy a pénz"
Gyerekmolesztálás, népbutítás, plazmatévé vásárlás (személyesen láttam).
És nekem mindehhez miért kell hozzájárulnom?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!