A diákhitel károsultakkal miért nem foglalkozik senki? Nagyon kilátástalan már a helyzet
Az egész úgy kezdődött hogy a fiunk mondta hogy ő egyetemre akar menni, mondtuk neki hogy mi sajnos nem tudjuk támogatni ezért vegyen fel rá hitelt mert azt mondták mindenhol hogy a diákhitel az államilag biztosítva van és nagyon alacsony a kamata.
Minden rendben ment, de amikor elvégezte az egyetemet nem talált munkát, most otthol lakik velünk alkalmi munkái vannak csak hiába megy el minden hónapban több állás interjúra is. Tiszteségesen törleszti a diákhitelét, látom a számlákat amikor befizeti, biztos hogy nincs elmaradása egyszer sem kapott még felszólítást, hiába fizette évekig a hitelét a bankok átverték és nem csökkent semmit a hitele sőt 300 ezer forintot növekedett. Pedig tényleg tisztességesen törleszti minden hónapban. Már nagyon kétségbe vagyunk esve azóta ő is depressziós lett a barátaival már sokkal ritkábban jár el szórakozni vagy bárhova, szinte egész nap a szobájában ül a számítógépe előtt. Nagyon kétségbe vagyunk esve hogy most mi lesz vele, már azt tervezzük hogy átköltözünk egy kisebb lakásba hogy valahogyan ki tudjuk fizetni a hitelét mivel mi beszéltük rá ő nem tehet róla hogy a bankok átverték. :(
a kérdésem az lenne hogy a kormány mikor fog foglalkozni a diákhitel károsultakkal mindig jönnek a devizások a tőzsde befektetők vagy kik qestoros befektetők, mindenkinek segít a kormány a fiatalokat meg az út szélén hagyják? mi lehet a megoldás? forduljunk bírósághoz? milyen lehetőségekink vannak mit tegyünk? ez így nem működhet tovább hogy évekig törleszt és folymatosan nő a hitel.
Szerintem az évszázad leggerinctelenebb embere lehet xd
Fogadni mernék azért ul egész nap a gép előtt mert otthonrol dolgozik mint sok programozó.. emellett sikerült beadnia egy kamu sztorit ami miatt a szülei eltartják lakhat otthon, kifizetik helyette a hitelét.. hát ez az ember nem lehet semmi xdd
Egyébként amikor veszed fel a diákhitelt, akkor kb. tizenötmilliószor figyelmeztetnek, hogy a kötelező törlesztőrészlettel nem lehet kifizetni értelmes időkereten belül, fontos az előtörlesztés. Pont azért van, hogy a magas törlesztőrészlet ne tegye tönkre szegény pályakezdőt.
Egyébként igaz, amit írnak. Diplomás informatikusként akkor nem talál az ember munkát, ha nem akar. A gyerek vagy lusta, és nem akar dolgozni, mert pl. játékfüggő, vagy van munkája, amit otthonról végez, és letagadja.
A diákhitel esetében, ha valaki csak a kötelező törlesztőrészletet fizeti, az nem elég, mert ilyenkor a kamat év végén hozzáadódik a tőkéhez. A kamat 9,9% ha jól tudom, egy nagy összeg esetében magas. Mindenesetre a bankok nem verték át, benne van a szerződésben is. ÉN is felvettem anno, azért tudom ezeket!
A programozókat lasszóval fogdossák külföldön amúgy, kegyetlen jó fizetésért!
A diákhitel is hitel, kamatozik, így ha valaki nem vagy csak keveset törleszt, akkor folyamatosan nőhet a tartozása.
Nincs ebben semmi átverés.
Nem hiszem, hogy az állam segíteni fog a nem fizető diákhiteleseknek. Erre akkor van esély, ha ez már akkora társadalmi probléma lesz, hogy nagy lesz a nyomás a kormányon, hogy tegyen valamit. Ez azonban jelenleg nincs így, úgy tudom csak a diákhitelek 5-10%-a a nem fizető, bedőlő hitel.
Sajnálom a fiadat, remélem sikerül neki állást találnia. A közhiedelemmel ellentétben ma már informatikus, mérnök diplomával sem könnyű munkát találni, főleg nem pályakezdőknek. A diploma mellé elvárás a szakmai tapasztalat, jó idegennyelv-tudás, mobilitás, jó megjelenés, határozott fellépés, önálló munkavégzés is és ez bizony sokaknál hiányzik.
Kimenteni.... diákhiteleseket.. na meg a francokat
Ne az államtól várjuk mára megoldást mindig... könyörgöm
Ha az embereknek lenne minimális pénzügyi tudása.. nem itt tartanánk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!