Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Amúgy az embert ha elkapja az...

Amúgy az embert ha elkapja az ellenőr villamoson vagy valamin, akkor egyszerűen elsétálhat? Vagy miért kellene ottmaradni?

Figyelt kérdés
Mivel törvény szerint csak a hatóságok korlátozhatnak és tarthatnak ott. HA egy ellenőr nem akar elengedni akkor törvény szerint fel is jelenthetem. És még ha az igazolványokat kérik akkor nem köteles az ember átadni neki, ugyancsak a rendőröknek. DE ekkor szokott jönni a fenyegetés, múltkor a villamosmegállóba hallottam, hogy valakinek elkezdik: "akkor rendőrt hívunk". De azt ugyancsak nem köteles az ember megvárni, mert megint fenntartóztatják és nem engedik hogy elmenjen, amit meg nem tehetnek meg.
2015. máj. 8. 11:19
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:

"Ha már ennyire nagy jogász, aki bliccel, tudhatná, hogy a törvényben nem csak jogok, hanem kötelességek is vannak."

Tudom, úgy sem fogod felfogni, de attól hogy valaki valamilyen kötelességét nem teljesíti még nem szűnnek meg a jogai. Pláne olyanok nem, amiknek semmi közük ehhez, és pláne nem hatalmaz fel egy szerződésszegés egyszerű alkalmazottakat, hogy bűncselekményt kövessenek el ellene.

"Elég ha az ellenőr bezáratja a sofőrrel az ajtókat és megvárják a rendőrt, vagy csak szimplán utána küld egy rendőrt, két sarokkal odébb már nem csak a pótdíjat kell megfizetni."

Persze, egy bliccelő miatt álljon a 4-6-os órákig, ezreket meg zárjunk be a szerelvénybe, személyi szabadságukat megsértve. Normális vagy te?

2015. máj. 8. 14:41
 22/29 anonim ***** válasza:

Öcsémnek lejárt a bérlete, és elaludt reggel, így nem volt ideje beállni Újpesten a kígyozó sorba. Nyugatinál volt a sorfal, gondolta most az egyszer átszalad. Elkapták. :D

Rendőrt hívtak, addigra az ellenőr elszakította az ingét.

Bíróság lett belőle. Jó sok éve volt, de ha jól emlékszem csoportosan elkövetett garázdaság volt a vád. Az öcsém aznap vett bérletett, kifizette a pótdíjat, pár száz forint volt. Az ellenőr meg a társaival kapott egy pénzbírságot. És felfüggesztett börtönt. Plusz a melóját is elvesztette. :D

2015. máj. 8. 14:59
 23/29 anonim ***** válasza:

"Persze, egy bliccelő miatt álljon a 4-6-os órákig, ezreket meg zárjunk be a szerelvénybe, személyi szabadságukat megsértve. Normális vagy te?"

Igen, az vagyok...mások szerint is. Például azért, mert nem szoktam másokat sértegetni.

És nem a levegőbe beszélek, volt már ilyen, jó igaz nem a fővárosban, meg elég régen ezeket elismerem. Miért kellene órákig várni? Személyi szabadság? Érdekes akkor épp mindenki letojta, hogy sietek...

2015. máj. 8. 15:28
 24/29 anonim ***** válasza:

23: Ja értem, tehát ellened egyszer elkövettek egy bűncselekményt, te akkor nem vettél elégtételt, és most amellett kardoskodsz, hogy ezt más is igenis tűrje el.

Hadd kérdezzek már valamit! Nekem, fizető utasnak, a BKV mennyit fizet, ha amiatt kések le egy vonatot/állásinterjút/repülőt, mert az alkalmazottaik úgy gondolják, így, jogtalanul kell behajtani 350 Ft-ot? Ha te ezt támogatod, akkor ne csodálkozz, ha megkérdőjelezik az épelméjűséged.

2015. máj. 8. 15:43
 25/29 anonim ***** válasza:

Milyen jogai? Eszem megáll. Hát nem otthon van. Utca közterület, gyalogolhat, ott vannak jogai. Nem kötelező a villamosban lenni. És nem kötelező fenntartani a villamost sem. Máshol tömegközlekedés sem létezik, azt "dögxlj meg ott, ahol vagy" felállás van. Ha valakik fenntarják a villamos működését, akkor abban ők osszák a játékszabályokat. Ha az a szabály, hogy négykézláb kell állni, akkor az, és kész. Nem kötelező a villamosban lenni.

Akkor írják ki, hogy aki önszántából vállalja, hogy járműre felszáll, az lefogható, akinek meg ez nem tetszik, annak nem kötelező felszállnia, és kész. Így korrekt.

Eszem megáll, amikor elkezdenek jogászkodni, hogy mit nem szabad velük... Ha meg bemászik egy ablakon, neki áll feljebb, ha megfogja a lábát a kutya?

2015. máj. 9. 01:17
 26/29 anonim ***** válasza:
25: Hát hogy az eszed rég megállt, az nyilvánvaló... De hiába hőbörögsz, a hatályos jog egyértelmű.
2015. máj. 9. 01:36
 27/29 anonim ***** válasza:

Még a végén kiderül, hogy itt mindenki jogász ebben az országban!

Csak emlékeztetnék egy egyszerű mondatra, ami leginkább (sajnos) apróbetűs részekben szokott csak szerepelni:

"Bárminemű visszaélés jogvesztéssel jár"

Vagyis ha elkapnak, hogy nincs jegyed, utólag tesznek rá, hogy jogod volt-e elsétálni, vagy sem.

2015. máj. 10. 20:13
 28/29 anonim ***** válasza:
Viszont az önbíráskodást nem teszi lehetővé a törvény. Hiába bliccelsz, azért nem süllyedsz le egy köztörvényes bünöző szintjére, így a szabadság jogaidat nem korlátozhatja.
2015. máj. 11. 12:15
 29/29 anonim ***** válasza:

"Még a végén kiderül, hogy itt mindenki jogász ebben az országban!"

Nem. Csak az van, hogy mint kiderült, a te jogi ismereteid még az átlag állampolgárénál is jóval szegényesebbek. Én itt befejeztem, de kérlek tedd ezt te is, ugyanis amiket itt összehordtál, annak semmi köze a valósághoz.

2015. máj. 11. 14:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!