Amúgy az embert ha elkapja az ellenőr villamoson vagy valamin, akkor egyszerűen elsétálhat? Vagy miért kellene ottmaradni?
Elsétálhatsz, én is tettem így párszor. Egyszer 4 hegyomlás ellenőr volt, de otthagytam őket.
De ez már régen volt.
Ha kijön a rendőr, és elkéri a személyidet, onnantól kezdve te is elkérheted az övét, és feljelentést teszel ellenne. Persze nem lesz semmi neki, de addig fegyelmi alá vonják.
Amíg nem történik bűncselekmény nem tarthat vissza. A jegy meg nem vásárlása polgári jogi szerződésszegés és nem büntetőjogi kategória. Tehát nem tarthat vissza.
Az, hogy 300-400 forint egy jegy: ennyi az ára szolgáltatásnak, nem kötelező igénybe venni, lehet menni gyalog is.
De továbbra is azt mondom: vegyen az ember jegyet, s hanem vesz vállalja a következményeit.
"De, elmehetsz, csak onnantól súlyosbodik az ügy,
mert ismeretlen tettes ellen indítanak eljárást. Ne
adj Isten, 2 sarokkal később elkapnak, akkor kvázi
a felelősségre vonás elől való indokolatlan
elmenekülés lesz a vád immár igazolt személy
ellen."
Édes Istenem, honnan szedsz ekkora baromságot???
Már megint ez a nagyarcú "megszegtem a szabályokat de ugyanakkor a jogaimra hivatkozok" téma. Uncsi!
Ha már ennyire nagy jogász, aki bliccel, tudhatná, hogy a törvényben nem csak jogok, hanem kötelességek is vannak. Elég ha az ellenőr bezáratja a sofőrrel az ajtókat és megvárják a rendőrt, vagy csak szimplán utána küld egy rendőrt, két sarokkal odébb már nem csak a pótdíjat kell megfizetni.
Meg arra is gondolhatna a bliccelő, hogy a meg nem vett jegy ára kiesés a vállalatnak, amit a többi utasnak, vagy az államnak az adófizetők pénzéből kell kipótolni. Na ennyit a nagy magyar összetartásról-szolidaritásról!
"Na ennyit a nagy magyar összetartásról-szolidaritásról!"
Nem az baj, hogy valaki bliccel! Az másutt is létező jelenség. A baj az, hogy egy ország primitivitását jelzi, hogy még büszkék is rá sokan!
És ezek a büszkén bliccelő emberek vannak ugyanakkor a leginkább felháborodva, hogy koszos, lepukkant buszok, villamosok, meg vonatok vannak.
Egyébként ha valaki már annyira büszkén bliccel mondjuk 20-szor, akkor felvállalhatná azt egyenes gerinccel, szintén büszkén, hogyha 21-edjére rajtakapják!
"Ha már ennyire nagy jogász, aki bliccel, tudhatná,
hogy a törvényben nem csak jogok, hanem
kötelességek is vannak. Elég ha az ellenőr
bezáratja a sofőrrel az ajtókat és megvárják a
rendőrt"
A másik idióta, félelmetes mennyi hülye ember van az országban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!