Szavazatok Ha szavazásra kerülne a halálbüntetés, te IGEN vagy NEM szavaznál?
Tényleges életfogyt esetén én tuti öngyilkos lennék.
Mi értelme az életnek, ha nem vagy szabad?
Szerintem az épp elég büntetés,hogy valaki sosem jön ki a börtönből. Én beleőrülnék 1-2 év után ezen rágódás után.
A halálbüntetés csak megváltás lenne. Szóval : NEM.
Nos igen.
A halálbüntetés kegyelem az életfogytiglanosnak.
Így a halálbüntetésnek nem lesz visszatartó(bb) ereje.
"A halálbüntetés kegyelem az életfogytiglanosnak."
Ebben az esetben biztosítani lehetne az eutanáziát az elítéltnek.
Átesne egy komoly pszichológiai vizsgálaton, és ha megfelel, akkor önkéntes alapon kérheti a méreginjekciót.
Egyszeri költség, nem kell 30 éven át eltartani az államnak.
Mit szóltok hozzá?
Nem, de nem "a Zúnió" liberális hablatyolása miatt...
Inkább a tényleges életfogytiglant hoznám vissza, mert ma már kb. senkit nem ítélnek el rá, az elvetemült gyilkosok is 20-25 évet kapnak, aztán sokan még annyit sem, mert "jó magaviseletért" szabadulnak hamarabb. Ja, és persze kényszermunkára ítélném őket, hogy tartsák fenn magukat. Nehogy már az állam pénzén plazma tévézzenek, mert gyúrjanak bent...
nevén kell nevezni a gyereket, mert különben csak önáltatás az egész...
A legtöbb TÉSZ-es előbb-utóbb így is-úgyis öngyilkos lesz, ha akar, de az érdekes az, hogy
"valójában ezzel ők lényegében a rájuk kiszabott büntetés elől menekülnek"
Az állam célja, hogy szeparálja a társadalomból az elítélteket, vagyis meggátoljon mindennemű érintkezést, ami potenciális veszélyforrás lehet.
Az eutanázia esetén ez a cél megvalósulna.
Nem az a cél, hogy a csúnya bácsi harminc évig bűnhődjön a zárkában, hanem hogy kivonjuk a forgalomból, vagyis a társadalom védelme és nem az egyén elleni bosszú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!