A magyar kivándorlók között miért van ekkora "kontraszt"? Miért nem ismerek senkit aki az úgymond középrétegbe tudott elhelyezkedni odakint?
Figyelt kérdés
Pedig nagyon sok ismerősöm van úgy alapvetően, és rengeteg embert ismerek aki dolgozik/dolgozott külföldön, szóval van viszonyítási alapom.
Viszont azt vettem észre, hogy kint nyugaton valaki vagy alja kulimunkát talál (pl. mosogatás, takarítás, éjszakai árufeltöltés) vagy elitnek számítót (informatikus, orvos, mérnök).
Olyat viszont egyetlen egyet sem ismerek aki tipikus közepesnek számító munkát végez (pl. pedagógus, óvónő, jogász, közgazdász)
Egyetlen kivétel a "közepes" munkára az egészségügyi dolgozó, de az is csak olyan munkát kap amit egy nyugati nem hajlandó megcsinálni. Ilyen éjszakai ügyelet, cserélgetni az ápolásra szoruló öregemberek ürülékét kórházakban stb.
2015. máj. 5. 00:07
11/11 anonim válasza:
Én a középréteghez tartozom aki nyugaton dolgozik. Nem alja munkám van, hanem beosztott mérnök vagyok. Környezetemben a magyarok jó része is a középosztályba tartozik és tök normális munkát végeznek. Viszont ez nem esik az ölébe az embernek. Ezért meg kell csinálnia az embernek a saját helyét. Nyelveket beszélni, ha kell kint szerezni kiegészítő végzettséget, állást pályázni stb. Otthon sokan úgy gondolják, hogy elég csak kiesni és kapkodnak majd utánuk. Hát nem így van. A semmire nem lehet kimenni. akkor valóban csak a semmi munka van. Vágóhídon éhbérért napi 12 órát disznó körmöt csippenteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!