Keresztyén ember hogy érthet egyet a halálbüntetéssel?
"Nagyon érdekes hogy ateisták hogy látják "külső szemlélőként" a dolgot, de nagyon nagy hülyeségeket szoktak hinni a keresztyénségről."
Nem vagyok ateista és nem látok hülyeségeket veled ellentétben.
"Például a jobbik azt mondja hogy 'magyar ember legyen keresztény' és mégis egyet ért a halálbüntetéssel. Itt jön a te kérdésed hogy miért. Azért mert sok olyan ember van aki lehet azt érdemelné"
Na igen ez érdekes kérdés, mivel én is a jobbikra szavaztam... Mirkóczki Ádámot mikor megkérdezték erről pár napja egy műsorban, akkor azt mondta hogy ő katolikus és a klerikalizmus megengedi. Engem protestánsként nem elégít ki a katolikus klerikalizmus. Hogy sokan megérdemelnék az biztos, viszont... (és itt jön a teológia).
Elvégre a kereszténység azt vallja, hogy halálunk után a mennybe kerülünk
A., ha megbántuk bűneinket
B., ha méltók voltunk rá életünkben.
Ha egy gyilkosság miatt kivégzett ember megbánja a bűneit, akkor nem kell aggódnia. ;)
"Elvégre a kereszténység azt vallja, hogy halálunk után a mennybe kerülünk
A., ha megbántuk bűneinket
B., ha méltók voltunk rá életünkben.
Ha egy gyilkosság miatt kivégzett ember megbánja a bűneit, akkor nem kell aggódnia. ;)"
Ez így van (katolikus felfogás szerint, reformátusok szerint pl. senki nem él "méltó életet", mivel mindenki bűnös, csak Jézus által kerülhetünk mennybe, de mindegy is...).
A halálbüntetés nem a kivégzettek szempontjából aggályos, hanem azok szempontjából akik közvetett vagy közvetlen módon megölnek egy bűnös embert, miközben ők maguk is bűnösök (habár lehet persze hogy "kevésbé" de akkor is).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!