Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Keresztyén ember hogy érthet...

Keresztyén ember hogy érthet egyet a halálbüntetéssel?

Figyelt kérdés
A római katolius egyház (a Biblia ellenére) támogatja, de egy protestáns hívőnek (mint amilyen én is igyekszem lenni) már végképp fel se kéne hogy merüljön!
2015. máj. 4. 18:41
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
22%

"Nagyon érdekes hogy ateisták hogy látják "külső szemlélőként" a dolgot, de nagyon nagy hülyeségeket szoktak hinni a keresztyénségről."

Nem vagyok ateista és nem látok hülyeségeket veled ellentétben.

2015. máj. 4. 20:12
 12/18 anonim ***** válasza:
90%
Egyébként az egész Biblia egy halálbüntetésen alapul. Nemde?
2015. máj. 4. 20:15
 13/18 anonim válasza:
5%
Például a jobbik azt mondja hogy 'magyar ember legyen keresztény' és mégis egyet ért a halálbüntetéssel. Itt jön a te kérdésed hogy miért. Azért mert sok olyan ember van aki lehet azt érdemelné
2015. máj. 4. 20:17
 14/18 A kérdező kommentje:

"Például a jobbik azt mondja hogy 'magyar ember legyen keresztény' és mégis egyet ért a halálbüntetéssel. Itt jön a te kérdésed hogy miért. Azért mert sok olyan ember van aki lehet azt érdemelné"

Na igen ez érdekes kérdés, mivel én is a jobbikra szavaztam... Mirkóczki Ádámot mikor megkérdezték erről pár napja egy műsorban, akkor azt mondta hogy ő katolikus és a klerikalizmus megengedi. Engem protestánsként nem elégít ki a katolikus klerikalizmus. Hogy sokan megérdemelnék az biztos, viszont... (és itt jön a teológia).

2015. máj. 4. 20:21
 15/18 anonim ***** válasza:
31%

Elvégre a kereszténység azt vallja, hogy halálunk után a mennybe kerülünk

A., ha megbántuk bűneinket

B., ha méltók voltunk rá életünkben.

Ha egy gyilkosság miatt kivégzett ember megbánja a bűneit, akkor nem kell aggódnia. ;)

2015. máj. 4. 21:40
 16/18 A kérdező kommentje:

"Elvégre a kereszténység azt vallja, hogy halálunk után a mennybe kerülünk

A., ha megbántuk bűneinket

B., ha méltók voltunk rá életünkben.

Ha egy gyilkosság miatt kivégzett ember megbánja a bűneit, akkor nem kell aggódnia. ;)"

Ez így van (katolikus felfogás szerint, reformátusok szerint pl. senki nem él "méltó életet", mivel mindenki bűnös, csak Jézus által kerülhetünk mennybe, de mindegy is...).

A halálbüntetés nem a kivégzettek szempontjából aggályos, hanem azok szempontjából akik közvetett vagy közvetlen módon megölnek egy bűnös embert, miközben ők maguk is bűnösök (habár lehet persze hogy "kevésbé" de akkor is).

2015. máj. 4. 22:25
 17/18 anonim ***** válasza:
8%
Amennyire én tudom a kereszténység egyik lényeges tanítása, hogy az ítélet az úr joga így a bűnöst nekünk emberként nem szabadna megbüntetni, hanem "kenyérrel kéne vissza dobni" és a büntetést az istenre bízni. (nem olvastam a Bibliát, keresztény emberektől tudom, amit írtam) Innentől már vitatkozni sincs min,de ha tényleg nem volna hivatalos büntetés, összedőlne minden ország. Nehéz megtalálni az arany középutat. Én ateista vagyok, de a halálbüntetés szerintem sem fér bele, mert a börtön még csak neveli az embert jobb esetben, de a halál nem. És ha már keresztény szemszögből vizsgáljuk a dolgot hol a megbocsátás?
2015. máj. 4. 23:43
 18/18 anonim ***** válasza:
0%
olvasson történelem könyvet
2015. máj. 5. 10:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!