Miért kell olyan embert rakni kancellárnak, aki nem is ismeri az egyetemet belülről, nem ismeri a működését? Vagy ott nem volt eléggé párthű ember erre a posztra?
#1: És hogyan akarsz pénzügyileg irányítani valamit, amiről nem tudod, hogy működik? Ez olyan, mintha azt mondanád, hogy "az agy dolga a testet irányítani, én csak a vérnyomást szabályzom".
Ez megint arról szól, hogy a pénzügyi szempontok felülírják a szakmai szempontokat.
A fő probléma az, hogy az állam mindent keretekkel működtet, így az iskolákat is. Évi X forint erre, Y forint arra. Ahol szűkös a keret, ott rosszul működik, ahol meg túl tágas, ott megy a pénzszórás meg a lopás. Ennek a megoldására pont olyan ember kéne, aki átlátja a részterületek közti összefüggéseket, nem olyan, aki kívülről belenyúlkál dolgokba, akár csak pénz szintjén.
"kell neki? a kancellárnak semmi köze az egyetem szakmai dolgaihoz, azért vannak a rektorok. a kancellár egy pénzügyi irányító"
Azért na... ő egy vezetője az egyetemnek. Nagyon is értenie kell, hogy hogyan is mennek ott a dolgok. És most itt nem arra gondolok, hogy hogyan kell egy órát megtartani. Végül jogos, nem kell értenie semmihez, csak tőle lehet bármihez is pénzt kérni. EZ az egész kb arra volt jó, hogy pártkatonákat bepakolják és megszüntessék az autonómiát.
Jó persze meg is látszott, hogy nem érti. Átalakította a rendszert pl a beosztásokban is. Magam is ott vagyok, hallottam hogy milyen hülyeséget csinált.
Kitalálta, hogy aki nem oktatói dolgozó azok mind alá kerülnek, mindnek ő legyen a főnöke.
Na ebből olyanok lettek, hogy a dékán már nem főnöke a dékáni hivatal vezetőjének, nem parancsolhat neki, max baráti jó tanácsot adhat neki, hogy ezt így kellene csinálni. Akkor a kémia tanszékcsoporton a technikai dolgozók úgy vehetnek ki szabadságot, hogy arról senkinek se kell szólnia ott. Egyik reggel csak hirtelen nem jön be. (volt rá példa)
Korábban ott adta le a szabadságkérelmét, mert értelemszerűen a tanszékcsoport/adott tanszék vezetője volt a főnöke. Most a kancellár. Próbálták kitalálni, hogy valamivel lehessen szabályozni, hogy legalább szólnia kelljen, de törvényileg védve van a dolgozó, így ezt nem tehetik meg, mert nem a főnökei.
És igen meglátszik, hogy nem látja át. Most attól, hogy fideszes és a kormány rakta oda, még egy alkalmatlan ember. Nem kell már azonnal megvédeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!