Egy ilyen ember mennyire számít gazdagnak?
3 gyereke van abból 1 él vele a másik kettő után gyerektartást fizet kb 50-50. A vele élő húszon éves fia az érettségit próbálja nagy nehézségek árán letenni, szintén vele él egy szintén nem dolgozó élettárs.
A ház kb 300 m2, 1 kutya 2 macska, ezen kívül kettő 50-100m2 es ingatlan abból az egyik albérletben a másik hétvégi háznak, saját autó 1 van plusz céges viszont van egy 200 lovas motor amivel nyáron hétvégente akár 2-300km is megy plusz év közben 1-2 alkalommal nyaralás eus országokban.
Kb a magyar lakosság hány %-a él ilyen színvonalon?
Ez a középosztály alja/alsó közepe.
A magyar lakosság körülbelül 20%-a hasonló (hasra ütésre).
Gazdagnak semmiképp sem számít, a gazdagok teljesen más kategóriák alapján gondolkoznak.
Tehát ez így önmagában egyáltalán nem számít kimagasló eredménynek. Én is legalább ennyit szeretnék elérni. Akkor ez még csak a középréteg alja. És ki számít már kimagaslóan gazdagnak?
(több információt nem tudok mondani, csak halottam kb az ismerősöm ismerősnek az ismerősének az ismerőse kategória.
Családi ház, nyaraló, második ingatlan, két autó, 200 lóerős motor, a gyerektartásból ítélve 300-400 ezer forintos nettó jövedelem (de valszeg több, hiszen a nő nem dolgozik), évente 1-2 külföldi nyaralás...
Magyarországon (!) ez sok minden, de nem alsó-középosztály.
Középosztály. Nem tudom pontosan megmondani, hogy a lakosság mekkora része él így, hasra ütés szerűen: 30-50%
Amúgy a legfontosabbat nem tudtuk meg, a fizetését. A 300-400 ezer forintos nettó meg baromira nem sok ilyen helyzetben, ha havonta ebből egyből levonsz 100-at és hárman élnek ebből az egy fizuból. Így kb oda jutunk, mintha lenne egy fiatal pár, mindketten keresnek 100+ nettót és esetleg örököltek egy lakást.
Ki számít gazdagnak? Hát én mondjuk az ilyen havi 500-600 ezer/kopf-ot mondanám. Bár mondjuk még ezt is lehetne a középosztály tetejének mondani. Mert ha e felsőosztály, akkor minek nevezzük azt, ha két felső vezető összeházasodik és van egy gyerekük. Brutál gazdagnak? Na mindegy.
Ez Magyarországon gazdagnak számít, az ország 80%-a ennél rosszabb színvonalon él.
Összehasonlításnak itt találhatók statisztikák:
" És ki számít már kimagaslóan gazdagnak? "
Tobb milliardos vagyonnal szamitasz Magyarorszagon kimagasloan gazdagnak szerintem.
Amit leirtal az szerintem meg csak nem is gazdag, max. jomodu, de meg az sem igazan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!