Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A lecsúszott, kitaszított...

A lecsúszott, kitaszított szegény embert a kommunizmus vagy a fasizmus tudja inkább kézen fogni és emberhez méltó körülmények közé vezetni?

Figyelt kérdés

25 évvel a rendszerváltás után borzalmas lett ez az ország...Magyarország.

Én nem vagyok egy szent ember(aki az utolsó ingét is odaadja)sőt a hangulatváltozásaim is befolyásolnak(temperamentum)olyasmi típus vagyok(típus tehát nem a külsőségeket értem alatta!)mint anno a"Szomszédokban"Virág doktor:-) DE amit az utcán látok nap mint nap az már bennem is forralja az indulatot.

Úton-útfélen koldusok, üveges szemmel álló vagy csoszogó szerencsétlenek(látni hogy csak mennek de határozott cél nélkül)kisgyerekek, aztán odébb a plazából megrakott kocsival gazdagék meg még odébb a"reményteljes fiatalok"méregdrága cuccokban flangálnak stb...stb...stb.

Kettészakadt a társadalom az anyagiak terén és persze még szó sincs a cári Oroszországban lévő méretekről de...haladunk affelé"szépen".

Az biztos hogy a gazdagokat nem érinti meg a fenti két eszme.

Illetve ez nem teljesen igaz hiszen Hitlerék hatalomrajutása kapcsán vastagon benne voltak a történésekben a gyárosok, iparosok, tőkés pénzemberek DE elsősorban a szegény ember az aki vevő a fenti két eszme valamelyikére.

A baloldal MA nem baloldal úgyhogy ott nincs mit keresnie MA a szegény embernek.

Az Orbán-rezsim egyfajta Horthy-rezsim és tudjuk hogy anno Horthyból kinőtt Szálasi. Szálasi nemcsak úgy a semmiből jött 44-ben! Szálasi Horthy"édesgyermeke".

Mint ahogy a Jobbik is a Fideszé.

Egyre nő Magyarországon az emberek közti anyagi különbség és ebből a Jobbik fog profitálni 18-ban(vagy hamarabb).

Aztán hogy utána mi lesz abba jobb bele sem gondolni...

De egy biztos hogy ez a MAI állapot amely fokozatosan alakult ki a rendszerváltástól mostmár sokáig nem tartható.

Én ha milliomos lennék(vagy milliárdos-ma már azok is vannak)a pénzem, befektetéseim fokozatosan vinném nyugatra mert előbb-utóbb de elvennék a hatalomra kerülők. Persze ezt is csinálják a gazdagok! Szépen vonulnak kifelé mert érzik hogy már nem sokáig fognak ebben az országban dőzsölni milliók nyomorából hiszen aki gazdag az más elszegényítéséből lett gazdag!

Szóval szerintem a gazdagoktól elfogják venni a vagyonukat csak az a kérdés hogy a kommunisták vagy a nácik.

Illetve ez MA nem kérdés.

Ma a nácik vannak nyeregben hiszen a Fidesz romjain erőteljesen nyomulnak előre.

Én azért(mint Virág doktor:-) jobban örülnék azért nekik:

[link]

Én abban hiszek hogy egyrészt ne üldözzünk másokat tehát faji vallási stb...alapon DE(!!!)a mértéktelen gazdagság és természetesen a borzalmas szegénység ellen is vagyok tehát igenis a gazdagtól el kell venni azt amit bitorol!

Nekem ez a hitvallásom.

2015. máj. 1. 11:17
1 2
 11/13 szántóvető ***** válasza:

tehát akkor kijelenthető hogy a mindenkori Magyar kormányok nemzetellenes politikát folytattak.nem kéne már akasztófán lógnia az összesnek?hol az elszámoltatás ill miért nem terjed ki a döntéshozó politikusokra?

"vállalkozni kell"-ez volt a szlogen a rendszerváltás után,ekkor lett egy csomó egyéni kényszervállalkozó.ez is egy maszlag,nem létező modellbe rángatták bele a lakosságot.ma már közel 800 ezer kényszervállalkozás van.

[link]

2015. máj. 1. 14:32
 12/13 anonim ***** válasza:
#9: Igen, itt van egy alapvető tévedés az elmúlt 25 év politikájában. A Nyugat felé fordulás nálunk azt jelenti, hogy a nyugati érdektömbhöz tartozunk, a nyugati érdekeknek vetjük magunkat alá vélt vagy valós (többnyire inkább vélt, vetített) előnyökért; ahelyett, hogy az jelentené, hogy a Nyugat erős országait utánozzuk le... pl. mondjuk önérdek-érvényesítésben? A pénz az országban tartásában, a külkermérleg egyensúlyban tartásában, következetes külpolitikában, az agrárolló _termény_ alapú dotációval való becsukásában, stb.
2015. máj. 1. 18:23
 13/13 anonim ***** válasza:
Divatkommunista maszlag amit összehadováltál. :D
2015. máj. 1. 20:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!