Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A lecsúszott, kitaszított...

A lecsúszott, kitaszított szegény embert a kommunizmus vagy a fasizmus tudja inkább kézen fogni és emberhez méltó körülmények közé vezetni?

Figyelt kérdés

25 évvel a rendszerváltás után borzalmas lett ez az ország...Magyarország.

Én nem vagyok egy szent ember(aki az utolsó ingét is odaadja)sőt a hangulatváltozásaim is befolyásolnak(temperamentum)olyasmi típus vagyok(típus tehát nem a külsőségeket értem alatta!)mint anno a"Szomszédokban"Virág doktor:-) DE amit az utcán látok nap mint nap az már bennem is forralja az indulatot.

Úton-útfélen koldusok, üveges szemmel álló vagy csoszogó szerencsétlenek(látni hogy csak mennek de határozott cél nélkül)kisgyerekek, aztán odébb a plazából megrakott kocsival gazdagék meg még odébb a"reményteljes fiatalok"méregdrága cuccokban flangálnak stb...stb...stb.

Kettészakadt a társadalom az anyagiak terén és persze még szó sincs a cári Oroszországban lévő méretekről de...haladunk affelé"szépen".

Az biztos hogy a gazdagokat nem érinti meg a fenti két eszme.

Illetve ez nem teljesen igaz hiszen Hitlerék hatalomrajutása kapcsán vastagon benne voltak a történésekben a gyárosok, iparosok, tőkés pénzemberek DE elsősorban a szegény ember az aki vevő a fenti két eszme valamelyikére.

A baloldal MA nem baloldal úgyhogy ott nincs mit keresnie MA a szegény embernek.

Az Orbán-rezsim egyfajta Horthy-rezsim és tudjuk hogy anno Horthyból kinőtt Szálasi. Szálasi nemcsak úgy a semmiből jött 44-ben! Szálasi Horthy"édesgyermeke".

Mint ahogy a Jobbik is a Fideszé.

Egyre nő Magyarországon az emberek közti anyagi különbség és ebből a Jobbik fog profitálni 18-ban(vagy hamarabb).

Aztán hogy utána mi lesz abba jobb bele sem gondolni...

De egy biztos hogy ez a MAI állapot amely fokozatosan alakult ki a rendszerváltástól mostmár sokáig nem tartható.

Én ha milliomos lennék(vagy milliárdos-ma már azok is vannak)a pénzem, befektetéseim fokozatosan vinném nyugatra mert előbb-utóbb de elvennék a hatalomra kerülők. Persze ezt is csinálják a gazdagok! Szépen vonulnak kifelé mert érzik hogy már nem sokáig fognak ebben az országban dőzsölni milliók nyomorából hiszen aki gazdag az más elszegényítéséből lett gazdag!

Szóval szerintem a gazdagoktól elfogják venni a vagyonukat csak az a kérdés hogy a kommunisták vagy a nácik.

Illetve ez MA nem kérdés.

Ma a nácik vannak nyeregben hiszen a Fidesz romjain erőteljesen nyomulnak előre.

Én azért(mint Virág doktor:-) jobban örülnék azért nekik:

[link]

Én abban hiszek hogy egyrészt ne üldözzünk másokat tehát faji vallási stb...alapon DE(!!!)a mértéktelen gazdagság és természetesen a borzalmas szegénység ellen is vagyok tehát igenis a gazdagtól el kell venni azt amit bitorol!

Nekem ez a hitvallásom.

2015. máj. 1. 11:17
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
78%

"Az Orbán-rezsim egyfajta Horthy-rezsim és tudjuk hogy anno Horthyból kinőtt Szálasi."

micsoda analógia...

buta vagy

2015. máj. 1. 11:32
 2/13 anonim ***** válasza:
0%
A Fidesz foglalkozik a szegényekkel még 2-3 év és minde jobb lesz
2015. máj. 1. 11:35
 3/13 anonim ***** válasza:
47%

Nem jók a túl nagy társadalmi különbségek.

Egyrészt valóban szörnyű, hogy sokan vannak lecsúszva, másrészt a gazdaságnak sem tesz jót, ha a társadalomnak mondjuk a fele szegény, ezért alig vásárol az élelmiszereken kívül valamit. Ha nincs piac, a gazdaság sem megy annyira.

A legjobb megoldás ezért a szociális piacgazdaság.

Írtad, hogy a kommunizmus és a nácizmus elveszi a gazdagok pénzét. Ez egyrészt tényleg így van, de másrészt csak újabb gazdagokat hoz létre, mert a saját haveri körüket mindkét diktatúrában a csúcsra emelik. Szerintem ez sem jó.

A diktatúrát, bármilyen is legyen az, fel kell számolni és meg kell tanítani a népet, hogy kiálljon önmagáért, kikövetelje azokat a jogokat és munkabéreket, amik biztosítják neki a teljes életet.

2015. máj. 1. 11:41
 4/13 anonim ***** válasza:

"Egyrészt valóban szörnyű, hogy sokan vannak lecsúszva, másrészt a gazdaságnak sem tesz jót, ha a társadalomnak mondjuk a fele szegény, ezért alig vásárol az élelmiszereken kívül valamit. Ha nincs piac, a gazdaság sem megy annyira. "

Melyik országban? Ahol az utolsó pronyó kisnyugdíjas is méteres képátlójú HD tvn nézi az RTL híradót, hogy milyen szar az élet?

2015. máj. 1. 11:45
 5/13 anonim ***** válasza:

"Horthyból kinőtt Szálasi. Szálasi nemcsak úgy a semmiből jött 44-ben! Szálasi Horthy"édesgyermeke""

[link]

Uram Isten.....

2015. máj. 1. 11:47
 6/13 szántóvető ***** válasza:
100%

jól kezdődött a kérdésed aztán elkezdtél Fasiztázni,Hitlerezni,Nácizni.ezek szerint én is Náci lennék átlagos,dolgozó ember létemre?a kérdést nyugodtan lehetne töröltetni.

"gazdagtól el kell venni azt amit bitorol!"-ha a zsidók vagyonát elkoboznád akkor te lennél Náci :D

2015. máj. 1. 12:06
 7/13 anonim ***** válasza:

"...aki gazdag az más elszegényítéséből lett gazdag!"

Ez a problémák gyökere. Hogy Magyarországon csak mások kárára tudják elképzelni a meggazdagodást, de gyakran még az egyszerű megélhetést is.

Így volt ez a szocializmusban is. Például a TSZ-ekben a saját háztáji gazdaságától megfosztott gazda dolgozott, virágoztatta a TSZ-t és az országot, a többi "dolgozó" 80-90 %-a meg élősködött vagy úgy tett mint ha dolgozna. (Szó szerint értették a proletárhatalmat).

[link]

Márpedig a szegényeknek nem csak felemelkedniük kellene, hanem egyenértéket adni is azért amit kapnak. Nem szükséges többet adniuk, ahogy ma a kapitalizmus teszi. Az nagy eredmény lenne ha mindenki a mérleg egyensúlyára törekedne aki előbbre lép. Ha ez nem történik meg, az csak egy újabb válság lesz.

A kommunizmus és a fasizmus hatalomcseréről szólt. (Add ide, ez nem a tiéd, ezt én akartam ellopni).

2015. máj. 1. 12:15
 8/13 The Vault Dweller ***** válasza:
Egyik sem, hanem a demokrácia. Ha nem hiszed, nézd meg az összes többi országot, aki velünk együtt lépett be az Unióba, hogy mennyivel előrébb vannak Magyarországnál, csak azért, mert rezsicsökkentés, meg Putyin valagának síkosítása helyett inkább Nyugat felé orientálódtak. Ha még mindig nem hiszed, akkor nézz körül egy kicsit Nyugat-Európában. Ha még akkor sem hiszed, akkor észérvekkel felesleg is itt próbálkozni.
2015. máj. 1. 13:17
 9/13 szántóvető ***** válasza:
57%
"inkább Nyugat felé orientálódtak."-ezt mink is megtettük.privatizáltunk,a komlpett ipart eladtuk nyugati cégeknek.beengedtük és adókedvezményekkel segítjük a nyugati beruházót.mit kellett volna még tenni?mert nekem nincs ötletem.
2015. máj. 1. 13:27
 10/13 The Vault Dweller ***** válasza:

8-as, hát mondjuk azt kellett volna még tenni, hogy nem erőltetjük a szegélyezést, és az állami pazarlást, meg a haverok zsebének a tömését. Az jó lépés volt, hogy a veszteséges cégeket privatizálta az állam, így pénzhez is jutott, és megszabadult a cégek veszteségei miatt keletkezett éves költségeitől. Csak sajnos ennyi nem elég.

A privatizációból eredő pénzt akár be is fektethette volna az állam a gazdaságba, ahogy a többi országban csinálták, nem pedig Ezüsthajóra, Országimázs Központra, állami kamattámogatásos hitelre, meg 13. havi nyugdíjra, luxus segélyezésre, és Simicskára.

Ha a mindenkori magyar állam felelősséggel kezeli a pénzt, ahelyett, hogy szavazatokat meg haverokat vesz vele, akkor most lennének olyan fasza informatikai cégeink, mint az észteknek, vagy lehetne 1000 euró fölötti átlagbérünk, mint a szlovéneknek. De nem tették, hanem folyton egyre messzebb mentek attól, amit Európa képvisel, és közelebb a Kádár-féle demagóg pénzszóráshoz.

2015. máj. 1. 13:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!