A lecsúszott, kitaszított szegény embert a kommunizmus vagy a fasizmus tudja inkább kézen fogni és emberhez méltó körülmények közé vezetni?
25 évvel a rendszerváltás után borzalmas lett ez az ország...Magyarország.
Én nem vagyok egy szent ember(aki az utolsó ingét is odaadja)sőt a hangulatváltozásaim is befolyásolnak(temperamentum)olyasmi típus vagyok(típus tehát nem a külsőségeket értem alatta!)mint anno a"Szomszédokban"Virág doktor:-) DE amit az utcán látok nap mint nap az már bennem is forralja az indulatot.
Úton-útfélen koldusok, üveges szemmel álló vagy csoszogó szerencsétlenek(látni hogy csak mennek de határozott cél nélkül)kisgyerekek, aztán odébb a plazából megrakott kocsival gazdagék meg még odébb a"reményteljes fiatalok"méregdrága cuccokban flangálnak stb...stb...stb.
Kettészakadt a társadalom az anyagiak terén és persze még szó sincs a cári Oroszországban lévő méretekről de...haladunk affelé"szépen".
Az biztos hogy a gazdagokat nem érinti meg a fenti két eszme.
Illetve ez nem teljesen igaz hiszen Hitlerék hatalomrajutása kapcsán vastagon benne voltak a történésekben a gyárosok, iparosok, tőkés pénzemberek DE elsősorban a szegény ember az aki vevő a fenti két eszme valamelyikére.
A baloldal MA nem baloldal úgyhogy ott nincs mit keresnie MA a szegény embernek.
Az Orbán-rezsim egyfajta Horthy-rezsim és tudjuk hogy anno Horthyból kinőtt Szálasi. Szálasi nemcsak úgy a semmiből jött 44-ben! Szálasi Horthy"édesgyermeke".
Mint ahogy a Jobbik is a Fideszé.
Egyre nő Magyarországon az emberek közti anyagi különbség és ebből a Jobbik fog profitálni 18-ban(vagy hamarabb).
Aztán hogy utána mi lesz abba jobb bele sem gondolni...
De egy biztos hogy ez a MAI állapot amely fokozatosan alakult ki a rendszerváltástól mostmár sokáig nem tartható.
Én ha milliomos lennék(vagy milliárdos-ma már azok is vannak)a pénzem, befektetéseim fokozatosan vinném nyugatra mert előbb-utóbb de elvennék a hatalomra kerülők. Persze ezt is csinálják a gazdagok! Szépen vonulnak kifelé mert érzik hogy már nem sokáig fognak ebben az országban dőzsölni milliók nyomorából hiszen aki gazdag az más elszegényítéséből lett gazdag!
Szóval szerintem a gazdagoktól elfogják venni a vagyonukat csak az a kérdés hogy a kommunisták vagy a nácik.
Illetve ez MA nem kérdés.
Ma a nácik vannak nyeregben hiszen a Fidesz romjain erőteljesen nyomulnak előre.
Én azért(mint Virág doktor:-) jobban örülnék azért nekik:
Én abban hiszek hogy egyrészt ne üldözzünk másokat tehát faji vallási stb...alapon DE(!!!)a mértéktelen gazdagság és természetesen a borzalmas szegénység ellen is vagyok tehát igenis a gazdagtól el kell venni azt amit bitorol!
Nekem ez a hitvallásom.
"Az Orbán-rezsim egyfajta Horthy-rezsim és tudjuk hogy anno Horthyból kinőtt Szálasi."
micsoda analógia...
buta vagy
Nem jók a túl nagy társadalmi különbségek.
Egyrészt valóban szörnyű, hogy sokan vannak lecsúszva, másrészt a gazdaságnak sem tesz jót, ha a társadalomnak mondjuk a fele szegény, ezért alig vásárol az élelmiszereken kívül valamit. Ha nincs piac, a gazdaság sem megy annyira.
A legjobb megoldás ezért a szociális piacgazdaság.
Írtad, hogy a kommunizmus és a nácizmus elveszi a gazdagok pénzét. Ez egyrészt tényleg így van, de másrészt csak újabb gazdagokat hoz létre, mert a saját haveri körüket mindkét diktatúrában a csúcsra emelik. Szerintem ez sem jó.
A diktatúrát, bármilyen is legyen az, fel kell számolni és meg kell tanítani a népet, hogy kiálljon önmagáért, kikövetelje azokat a jogokat és munkabéreket, amik biztosítják neki a teljes életet.
"Egyrészt valóban szörnyű, hogy sokan vannak lecsúszva, másrészt a gazdaságnak sem tesz jót, ha a társadalomnak mondjuk a fele szegény, ezért alig vásárol az élelmiszereken kívül valamit. Ha nincs piac, a gazdaság sem megy annyira. "
Melyik országban? Ahol az utolsó pronyó kisnyugdíjas is méteres képátlójú HD tvn nézi az RTL híradót, hogy milyen szar az élet?
"Horthyból kinőtt Szálasi. Szálasi nemcsak úgy a semmiből jött 44-ben! Szálasi Horthy"édesgyermeke""
Uram Isten.....
jól kezdődött a kérdésed aztán elkezdtél Fasiztázni,Hitlerezni,Nácizni.ezek szerint én is Náci lennék átlagos,dolgozó ember létemre?a kérdést nyugodtan lehetne töröltetni.
"gazdagtól el kell venni azt amit bitorol!"-ha a zsidók vagyonát elkoboznád akkor te lennél Náci :D
"...aki gazdag az más elszegényítéséből lett gazdag!"
Ez a problémák gyökere. Hogy Magyarországon csak mások kárára tudják elképzelni a meggazdagodást, de gyakran még az egyszerű megélhetést is.
Így volt ez a szocializmusban is. Például a TSZ-ekben a saját háztáji gazdaságától megfosztott gazda dolgozott, virágoztatta a TSZ-t és az országot, a többi "dolgozó" 80-90 %-a meg élősködött vagy úgy tett mint ha dolgozna. (Szó szerint értették a proletárhatalmat).
Márpedig a szegényeknek nem csak felemelkedniük kellene, hanem egyenértéket adni is azért amit kapnak. Nem szükséges többet adniuk, ahogy ma a kapitalizmus teszi. Az nagy eredmény lenne ha mindenki a mérleg egyensúlyára törekedne aki előbbre lép. Ha ez nem történik meg, az csak egy újabb válság lesz.
A kommunizmus és a fasizmus hatalomcseréről szólt. (Add ide, ez nem a tiéd, ezt én akartam ellopni).
8-as, hát mondjuk azt kellett volna még tenni, hogy nem erőltetjük a szegélyezést, és az állami pazarlást, meg a haverok zsebének a tömését. Az jó lépés volt, hogy a veszteséges cégeket privatizálta az állam, így pénzhez is jutott, és megszabadult a cégek veszteségei miatt keletkezett éves költségeitől. Csak sajnos ennyi nem elég.
A privatizációból eredő pénzt akár be is fektethette volna az állam a gazdaságba, ahogy a többi országban csinálták, nem pedig Ezüsthajóra, Országimázs Központra, állami kamattámogatásos hitelre, meg 13. havi nyugdíjra, luxus segélyezésre, és Simicskára.
Ha a mindenkori magyar állam felelősséggel kezeli a pénzt, ahelyett, hogy szavazatokat meg haverokat vesz vele, akkor most lennének olyan fasza informatikai cégeink, mint az észteknek, vagy lehetne 1000 euró fölötti átlagbérünk, mint a szlovéneknek. De nem tették, hanem folyton egyre messzebb mentek attól, amit Európa képvisel, és közelebb a Kádár-féle demagóg pénzszóráshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!