Mi lenne, ha Magyarország államformája királyság lenne?
"Szerintem ha van egy király, aki rendelkezik némi hatalommal és nem csak dísznek van, akkor szerintem elég szépen ki tudná irtani a korrupciót."
Igen, mint például Észak-Koreában.
Ott is elég szépen irtanak mindent.
"Igen, mint például Észak-Koreában.
Ott is elég szépen irtanak mindent."
Azért van rend és fegyelem.
Nem vagyok Jobbikos, de Vonának volt egy telitalálatos megjegyzése: jelenleg sem koronaérett királyjelöltet, sem királyságérett társadalmat nem látok.
Amíg a magyar társadalom olyan vezetőket termel ki magából, mint Orbán meg Gyurcsány (szó szerint klinikai esetek), addig szerintem ne erőltessük a szakrális államot. Azt egyébként el lehet kezdeni megvalósítani király nélkül is, aztán amikor eljut a helyzet odáig, meg fog jelenni a középetben a megfelelő személy, és az igény is a megkoronázására. Olyan fajta alkotmányos monarchiának meg, ami pl. a briteknél vagy a spanyoloknál van, ahol egy "köztársasági elnökhöz" hasonló protokolláris dísz az uralkodó, semmi értelmét nem látom. Ne csúfoljuk meg a Szent Koronát - ahogy jelenleg is teszik azzal, hogy bent van a Parlamentben, mintha a jelenlegi államformának bármi köze lenne a szakrális államhoz:
https://www.youtube.com/watch?v=bnLQInsYhRw
(Kicsit nyögvenyelős, de teljeskörű magyarázata a szakrális állam fogalmának.)
Olyan országokban mint az Egyesült Királyság, Spanyolország, ahol díszkirályság van, nem sok értelme van a monarchiának.
De nézd meg mi van ott ahol jobban működik: Norvégia, Svédország.
Ez csak egy névleges dolog. Egy beteges hülyeség.
Angliában pl. ott van az angol királynő dísznek. Nem csinál semmit csak döglik, köze nincs a politikához. Fényképezgetik, videózzák még wc-zés közben is hurcolják ide oda, hogy integessen a népnek.
Tudod kiknek jön ez be? A hülye proletár rétegnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!