Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ismertek politikusokat a...

Ismertek politikusokat a karrierjuk elotti eletbol?

Figyelt kérdés
Mikor meg egyszeru hallandok voltak. Mivel foglalkoztak, ertelmesek voltak? Becsuletesek voltak? Esetleg osszejartatok nyarsalni?

2015. ápr. 27. 17:19
 1/10 anonim ***** válasza:
Ismerek, mivel a szomszédom. Rendes, normális, és ez nem változott azóta sem. Ugyan abban a 1.5 szobás lakásban él.
2015. ápr. 27. 17:43
 2/10 anonim ***** válasza:
Igen. Mindenki kisiskolásként kezdi. De aztán figyelmes szemléléssel látható, amint alakul, és sejthető, miféle ember lesz belőle. Politikusként, vagy más mezben.
2015. ápr. 27. 19:22
 3/10 anonim ***** válasza:
Általánosban pár évvel alattam járt egy "kisfiú", nem igazán ismertem, csak látásból és névről, így nem tudok róla többet. Helyi önkormányzati képviselő lett már jópár éve. Volt "szerencsém" ilyen minőségében találkozni vele néhányszor; elsőre elég negatív véleménnyel voltam róla (hozzáértés hiánya stb.), másodikra meg ez csak fokozódott, nagyon gerinctelen embernek tartom.
2015. ápr. 27. 20:49
 4/10 A kérdező kommentje:
Megtalaltad, azt, amit hallani akartam, igren en is talalkoztam matr, olyan onkormanyzati kepviselovel, aki olyan, de olyan buta volt, hogy az mar fajt. Hogy tudnak az ilyen emberek ilyen poziciokba kerulni? Kik szavaznak rajuk, az adott telepulesen? Hogynem erzik magukon, hogy mindennap lovateszik, es hulyere osztjak?
2015. ápr. 27. 21:05
 5/10 anonim ***** válasza:

"Hogy tudnak az ilyen emberek ilyen poziciokba kerulni? Kik szavaznak rajuk, az adott telepulesen? "

Sajnos ebben az országban (meg még sok más helyen is) sokszor nem a "megfelelő emberek" kerülnek pozíciókba, hanem a törtetők, könyöklők, gátlástalanok, gerinctelenek, buták, erőszakosak stb.

És hogy hogyan? Úgy, hogy vagy nem ismerik őket azok, akik rájuk szavaznak, csak a mögöttük levő pártot nézik, vagy ismerik, de ők (mármint a szavazók) még butábbak, vagy legalábbis hiszékenyek, megvezethetők. Sajnos a "felhozatal" sem mindig elégséges, így a legalább kicsit gondolkodók próbálnak a legkisebb rosszra szavazni.

Ja, és nem mellesleg sokat számítanak a kapcsolatok, sokszor a sógor-koma-rokon-haver kerül be egy-egy politikai (vagy akár üzleti) körbe, pártba, őket indítják a választásokon, a "nép" meg szavaz... A nem csókosok, akik "csak úgy" odacsapódnak egy-egy párthoz, szintén nem biztos, hogy a topon vannak, akár az értelmi képességeket, akár a célokat tekintve. (Utóbbit úgy értem, hogy inkább a saját, önző érdekeiket nézik, az egyéni boldogulásukat, mintsem a közösség jólétét.)

Akik pedig tényleg normálisan, jó szándékkal kerültek politikaközelbe, azok vagy "elromlanak", vagy nem bírják gyomorral és idegekkel, és abbahagyják.

Ritka a kivétel szerintem.

Viszont erről eszembe jutott, hogy tiszta tök vagyok, hiszen van egy olyan ismerősöm is, akit nem csak látásból ismertem: egy volt szomszédom lánya (még egy másik városból, ahol laktam). Ő már nem lakott otthon, de sokszor találkoztunk, beszélgettünk, kajáltunk együtt (nyársalásra nem emlékszem :D). Ő abszolút normális, nagyon értelmes és jóindulatú is; az előző ciklusban önkormányzati képviselő volt, most meg oda nem jutott be, de a megyei közgyűlésbe igen. :)

Visszatérve a negatív példákhoz: Ahol most élek, fogalmam sincs, miért az a polgármester, aki; vagyis valószínűleg csak "protest" szavazók miatt, és nagyon kis különbséggel nyert. Nem bírom huzamosabb ideig hallgatni, mert nem tud normálisan beszélni/fogalmazni, ráadásul állítólag alkoholista is. :(

2015. ápr. 28. 08:55
 6/10 anonim ***** válasza:

Orbán Viktor ilyen jellegű ismerete számít?

Amikor még a zsíros kenyérre is alig volt pénze...

2015. ápr. 28. 09:04
 7/10 A kérdező kommentje:
5-ös igazad van! De tudod mit nem érték? Az adott ttelepülés normalisabb felé, miért nem indul el a választáson? Ha normális tudják róla, hogy az! Szerintem minden ilyen be tudna kerülni! És meg?javadalmazást is kapna érte! Sokszor többet, mint egy civil szakmában. Falu mennyit kap egy polgi? Nettó 150 az nem rossz. 20-30 ezres város önkoönkormányzati képviselő is kap ennyit tuti.
2015. ápr. 28. 14:51
 8/10 anonim ***** válasza:

Nagyvárosokban nem igazán ismerik egymást az emberek, szerintem max. párszáz főt, a többit nem. Tehát a többség nem tudja egy-egy indulóról, hogy milyen ember. Csak azt tudják, melyik párt színeiben indul. Ez alapján szavaznak.

Meg persze vannak "befolyásoló tényezők", mint a régi lakóhelyemen is (pl. egy kis "ajándék" - naptár, toll, ilyesmik; vagy durvábbak: egy kis segély vagy utalvány pluszban... - utóbbiról konkrétan tudok, olyan családtól hallottam, akiknek tüzelőutalványt vittek ki házhoz valamelyik önkormányzati választás előtt, és az átadás során elhangzott, hogy "ugye, tudják, kire kell szavazni?"... No comment.

2015. ápr. 28. 21:41
 9/10 anonim ***** válasza:

Egyik rokonom vagy 15 evvel ezelott polgarmester volt a kis faluban, ahol el. Nem sokat tudok a politikusi palyafutasarol, mivel akkor meg nagyon kicso voltam, arra emlekszem, hogy a nagypapam buszken mutogatja nekem a viztornyot, amit epittetett a rokon, en meg rettenetesen orulok, hogy ilyen nagy ember van a csaladban.

Maganemberkent amugy nagyon becsuletesnek ismertem meg, normalis munkaja van neki es a felesegenek is, nem el szegeny, de nem is kogazdag.

2015. ápr. 29. 06:30
 10/10 anonim ***** válasza:
Ja, es nyarsaltunk is, amikor nyaranta naluk toltottuk a szunidot. :D
2015. ápr. 29. 06:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!