Kedves jobbikosok! Mi a véleményetek arról, hogy a Jobbik nagy gazdasági guruja, akinek még igazi felsőfokú végzettsége sincs, kiderült, hogy tízmilliós áfatrükkje volt? Még mindig bíztok benne?
"Értem. Magyarán nincs. Én is tudnék mondani olyan okosságot, hogy Hitler bebizonyította, hogy mínusz egy narancs egyenlő 14 halálcsillaggal, de nem árulom el a forrást, mindenki keresse meg, ha nem hiszi. Ja ha valaki nem találja, akkor nem én hazudok, hanem ő a béna. :)"
Nem, nem érted, de elmagyarázom: Aki keres talál! Aki nem keres, annak sok dologról fogalma sincs. Na ez a képesség nincs meg a felhasználók nagyobbik hányadában. Aki nem képes venni a fáradtságot, hogy keressen, az mindig azzal mentegetőzik, hogy az adott dolog "nem létezik". Szép munka :)
"Talán azért nem honosította, mert nem tudja honosítani. Azért egy diploma az diploma. Viszont azt az egyetemet még Oroszországban sem ismerik el. Magyarországon meg pláne."
Utánaolvastam pár helyen, és az illetékesek annyit mondtak, hogy még nem érkezett hozzájuk honosítási kérelem. Arról egy szót sem mondtak, hogy ne is próbálkozzanak az ilyen nevű oktatási intézményből.
"...az International University of Fundamental Studies-on szerzett PhD fokozatáról tájékoztatta a BGF-et, a Főiskola pedig – ahogy minden, nem a magyar oktatási rendszerben akkreditált végzettség esetén is teszi – kérte annak honosíttatását. A honosíttatás megtörténtéig a végzettséget a BGF sem ismeri el."
"Egyébként mellékes is: MÉG HA itthon szerzett volna szakirányú végzettséget, vagy Amerikában egy valóban elismert helyen, akkor sem tartanám sokkal többre, mert hülyeséget beszél, fenntarthatatlan a programja."
Mondanál nekem akkor egyetlen pártot vagy politikust, akinél vállalható amit mond? Láttam nem is egy Volner interjút, és ha ennyire fantazmagóriákból áll amit mond, akkor miért nem tudják megfogni soha semmivel? Még olyan pofon egyszerű témákkal sem, mint egy "lomizás"? A felkészültség nem mindig iskolafüggő. Írhatnám neked pl., hogy van egy művezető, aki könyvekből képezte magát, de a gyakorlatban semmit nem ér amit tud. Ez egy valós példa az én környezetemből.
És mit írtál be a keresőbe? :D
"Volner a legjobb" ? ;)
Bocs, az előbb félreértettem azt, hogy kikre utaltál, hogy nem vették a fáradságot, hogy utánanézzenek.
Kedves 24-es, szóval utánaolvastál, hogy az ATV trükközött az infókkal. Bizonyára bíróság is döntött róla, csak mert ha így van, akkor nyilván van valahol egy olyan botrány is , hogy az ATV annak ellenére, hogy elmarasztalták egy ügyben, tovább hazudozik. Nyilván ezt a pert is megnyerte Volner.
Volner tanult, komoly, becsületes üzletember és hiteles politikus, nyilván következetes is. Ha egyszer valamibe belekezd, azt véghez is viszi.
Vagy csak nem akarja, mint ahogy a diplomáját sem akarja honosítani, hiszen minek?
Egyébként én is kerestem, és csak ezt találtam. Bizonyára ezt is megtudjátok magyarázni... Ja és nem csak azzal, hogy fúúú, ez atv, akkor meg se nyitom! :D
A cikk szerint Volner azt állítja, hogy valaki megkereste, hogy megvenné a cégét ők meg bele is mentek mindössze százezer forintért. Vajon milyen jó üzlet lehet, mennyire híres, hiszen "egyszer ott kopogtatnak az ajtaján"!
Persze nem lehetetlen, csak furcsa. Ha megy a bolt miért csak ennyit adnak érte, ha nem megy, akkor meg hol a nagy tehetség, hiszen olyan jó diplomája van!
Valaki írta, hogy azért nem honosították a diplomát, mert nem jött ilyen kérelem, és ebből azt a következtetést vonta le, hogy honosítanák, csak éppenséggel nem kérték. Bár szerintem Volner nagyon is tudja, hogy a diplomájának honosításának mekkora esélye lenne, és jobban hangzik egy nem honosított diploma, mint egy "honosított közröhej" tárgyának lenni.
Ugyanmáááár! Annyi ideig járt arra a komoly egyetemre, miért ne érne rá egy órácskát, hogy honosítsa a diplomáját? Tudom, hogy szeretitek, de azért még gondolkozni szabad! Talán egy megbízott személy is elintézheti...
DE NEM.
Én szeretek gondolkodni... És ti? :)
Ugyan már! Hány politikusról derült ki már, hogy nem törvényesen játszik, és ebből hány ellen indult eljárás?
Amúgy meg ugye megvan, hogy létezik a politikai mentelmi jog. Ha ilyen "piti" dolog miatt felfüggesztenék a politikai mentességi jogot, akkor joggal várható lenne, hogy a tisztelt kormánypárti társaságnál is ugyanez megtörténjen. Márpedig akkor akkor (ha Polt Péter legfőbb ügyész nem simítaná el a haverjai ügyeit) rengeteg fideszes kerülne rács mögé, és egyéb eljárás alá, aminek következtében megszűnne az egyszeri többség is. Jobb nem kiengedni a szellemet a palackból. Ha meg azok után a saját embereik mentelmi jogát nem függesztik fel, akkor az is hatalmas öngól lenne. Ellenzéki pártok meg hiába kezdeményeznék.
Kedves kérdező!
Én alapvetően minden politikust utálok, teljesen mindegy milyen színbe öltözik, így függetlenként mondhatom,
sajnos teljesen feleslegesen próbálkozol,mert hiába állítod, hogy nálad nincs kettős mérce (egyébként van), ugyan olyan elfogult vagy, mint a linkelt cikkek írói.
Kíváncsiságból elkezdtem én is utána keresni és képzeld meg lehet találni 5 percen belül a hivatalos NAV-os iratot,amelyben megerősítik, hogy nincs tartozása. Ehhez azonban túl kell jutni a számtalan Origos, "soknégyes", atv-s, indexes cikken. Azok ilyet nem közölnek.
Apropó források....
" Esetleg küldenél nekem is forrást? Hitelesség szempontjából jó lenne ismerni a tényeket is, nem csak valakinek az állítását."
Az általad linkelt források mitől hitelesebbek vagy tényszerűbbek, mint valaki másnak az állításai? Azok is csak állítások, de nem tények. Ráadásul az értelmesebb balosok is tudják, hogy a 444 mekkorákat szokott hantázni.
Felsőfokú végzettség:
Mikorra jönnek már rá az emberek, hogy a diploma megléte nem egyenlő a jó szakemberrel (egyébként, hozzá tenném, hogy a szakmunkást végzettek is "szakemberek"). Jártam főiskolára, nem is olyan rég, láttam milyen emberek kaptak diplomát. Néha én szégyelltem magam a dékán helyében. Ellenben léteznek olyanok, akik vagy otthon a szüleitől vagy egyszerűen kíváncsiságból autodidakta módon tanulták ki a szakmát és nem rosszak benne vagy éppen jobbak, mint a diplomások. És, hogy Magyarországon nincs elismerve? Az OKJ-s képzésekről gondolom hallottál már, Magyarországon államilag elismert végzettséget adnak, de meg fogsz lepődni, elég jelentős részük külföldi országokban nincs akkreditálva, azaz külföldön nem ismerik el. Igen vannak olyan tanfolyamok, amik kevesebbet adnak vannak, amik többet. Most akkor valaki járjon utána Volnernek milyen képzése volt.
De tegyük fel tényleg Áfát csalt, valóban 12 milliót. Akkor azok akik ennek jóval többszörösét, milliárdokat sikkasztják?
Tetszik, ahogy egy mozdulattal elintézted:
"Ugyan már! Hány politikusról derült ki már, hogy nem törvényesen játszik, és ebből hány ellen indult eljárás?"
"Nekem az a bajom, hogy nem szakértő és ráadásul tisztességtelen ember kerül kulcspozícióba."
Ha tudnád, hány ilyen ül a parlamentbe..... de elfogult vagy csak ő zavar. Teljesen mindegy mit csinál, mert neked a személyével van a bajod, mert
"MÉG HA itthon szerzett volna szakirányú végzettséget, vagy Amerikában egy valóban elismert helyen, akkor sem tartanám sokkal többre, mert hülyeséget beszél, fenntarthatatlan a programja."
És ez még korántsem volt minden, de már nincs kedven tovább ragozni.
A politikánál, csak a mímelt elfogulatlanságot utálom jobban.
Én leszarnám, ha lop egy politikus, ha először az ország érdekeit nézné és megpróbálna valóban rendet tenni.
Nem mondtam, hogy csak Volnerrel van bajom, Egyszerűen nem minden kérdésben foglalkozom mindennel, ha így lenne minden kérdés, mondanivalóm zavaros és semmitmondó lenne. Miért lenne baj, ha nagy általánosságok helyett konkrétumokról beszélünk? Politika mellett érdekel a csillagászat, de nem fogok ebben a rovatban arról beszélni.
Azért érdekes véletlen egybeesések jellemzőek Volner cégeire.
Bármely politikussal történne ez, akkor is megvetendőnek tartanám, tehát nincs kettős mérce. Szimplán kifejtem, hogy bort iszik és vizet prédikál, amikor a fantomcégekkel szembeni fellépéséről beszél, és valahogy mégis többször érintett lesz így, természetesen véletlenül és jóhiszeműen.
Ha egy greenpeaces-es aktivistáról, amelyik az atomerőművek ellen hadakozik kiderülne, hogy olyan cége van, amelyik atomreaktorokat épít, nyilván azt is éppúgy hiteltelennek tartanám.
Végzettség.
Én is úgy gondolom, hogy sok esetben felesleges és kötelező lenyúlás a végzettség megkövetelése, vannak dolgok, amiket autodidakta módon is meg lehet tanulni, de vannak, amiket NEM. Egy önképzés során, ahol nincs szaktudást ellenőrző zárás, bizonyos helyzetekben felelőtlenség lehet. Nem örülnék egy olyan bírónak, aki csak úgy hobbiból elolvasott néhány jogszabályt, de nem biztos, hogy vannak az alapokról átfogó ismeretei, mert éppen valami az önképzéséből kimaradt. Te biztos, hogy rábíznád magadat egy autodidakta módon képzett agysebészre? Volner nem szimpla szavazógomb kezelő, és nem csak a saját életét befolyásolja a tevékenysége (mint amikor megjavítod otthon a villanykapcsolót, annak ellenére, hogy nincs villanyszerelői végzettséged). Volner az Országgyűlés Vállalkozásfejlesztési Bizottságának elnökeként és az Országgyűlés Gazdasági Bizottságának tagjaként dolgozik. Egy ilyen beosztású embertől elvárható, hogy legyen minimum egy diplomája a szakterületén.
Már leírtam, de leírom még egyszer: a "diplomájának" a súlya nem CSAK azért pillekönnyű, mert Magyarországon Volner nem kérte a diplomájának az állami elismertségét, netán magát az intézményt nem tartják sokra holmi mendemonda miatt, vagy mert Oroszországban sem veszik komolyan ezt a hangzatos nevű papírgyárat. Egyszerűen valószínűtlen, és valószerűtlen, hogy ott Volner megfelelő vagy bármilyen szintű képzést is kapjon, hiszen a lelkiismeretesen végzett munkája mellett elég nehéz lehetett az oktatásokra bejárni, készülni...
Történetesen oktatásszervezést is tanultam, van némi fogalmam az különböző színvonalú tanfolyamokról, és arról, hogy milyen akkreditációs eljárások vannak, hogy államilag ill. nemzetközileg is elismert legyen egy képzés.
"Tetszik, ahogy egy mozdulattal elintézted:
>>Ugyan már! Hány politikusról derült ki már, hogy nem törvényesen játszik, és ebből hány ellen indult eljárás?<<"
Itt remekül félreértelmeztél valamit direkt vagy véletlenül. Természetes, hogy ha valaki milliárdokat lop csal, vagy akár csak hülyeségéből kifolyólag, netán előre megfontolt szándékkal okoz kárt, szintén felháborít, ez nem kérdés. Az a válaszom arra a kérdésre vonatkozott, hogy miért nem indítottak eljárást ellene. És természetesen nem örülök neki, hogy ezt kellett válaszolnom, hogy ez a tapasztalatom. Jobban örülnék, ha a "politikusbűnözők" meg kapnák a méltó büntetésüket, és nem lenne alkalmuk többé "politikus- vagy civilbűnözni". Még akkor is, ha az illető árpádsávos zászlók tömegében politikusbűnözők elszámoltatásáról hadovál.
"Ha tudnád, hány ilyen ül a parlamentbe..... de elfogult vagy csak ő zavar."
Mint már feljebb írtam, nem csak ő zavar. Ezt az állításodat mire alapozod? Mondtam valami olyat, hogy mindenki másnak megvan a megfelelő végzettsége, ért is a dolgához, és jól is dolgozik?! Idézd már kérlek, amiből erre következtettél!
"de elfogult vagy csak ő zavar. Teljesen mindegy mit csinál, mert neked a személyével van a bajod"
Nem engem a személye tökéletesen hidegen hagy. Baromira nem érdekel, hogy milyen kaját szeret... Én egy politikusban a politikust nézem, nem az embert (vagyis a személyt). Politikust, vagyis a munkájának a gyümölcsét, mit képvisel, hiteles-e, stb. Továbbra is azt mondom, hogy fenntarthatatlan a programja, és hülyeséget beszél, vagy ha jókat is mond, akkor az hiteltelen. Attól, hogy valaki közszereplőként hülyeséget beszél, lop, csal, hazudik, még mint családapa lehet tiszteletreméltó, csak engem ez a része nem érdeke. Más lenne a tészta természetesen, ha kiderülne, hogy naponta háromszor erőszakolja meg a hároméves lányát. Ebben az esetben viszont nem csak mint embert ítélném el, hanem mint politikust is, hiszen egy családvédelmi törvényben nem mindegy, hogy hogyan nyilvánul meg, és lehet, hogy befolyásolná a döntésében a saját szemlélete. (Hangsúlyozom, hogy ebben a bekezdésben nem Volnerre utalok, hanem bármely politikusra elméleti szinten - ilyen sarkított módon szemléltetem a gondolkozásmódomat. Ja és ne hozz belőle olyan következtetést, hogy akkor szerintem ha nem politikus követ el szexuális bűncselekményt, akkor azt elfogadom.)
Nekem többek között azzal van bajom, hogy a nagy gazdasági guru rábólint egy olyasmire, hogy az országnak most az lenne a legfontosabb, hogy a Duna és a Tisza között csatornát építsenek. A természeti, fizikai stb. következményektől eltekintve gondoljunk csak a gazdaságira. Mi haszna lenne ebből az országnak, mikor s milyen valószínűséggel és körülmények mellett térülne meg? Van-e rá pénz, amikor a hármas metró szarban van, a vasút romokban?
"A politikánál, csak a mímelt elfogulatlanságot utálom jobban."
Akár hiszed, akár nem, engem bár érdekel a politika, de a saját értékrendemhez mérem az eseményeket, tegye azt bármelyik párt. Ha az általam jónak tartott párt eltér attól (mulasztással vagy cselekvéssel), akkor bizony azt is éppúgy észreveszem és megjegyzem. Természetesen az idealizmusom mellett realista is vagyok, és tudomásul veszem a cselekvési lehetőségek behatároltak egy ellenzéki pártnak.
"Én leszarnám, ha lop egy politikus, ha először az ország érdekeit nézné és megpróbálna valóban rendet tenni."
Aki bármilyen értelemben lop az országtól, az nyilván először nem az ország érdekét nézi. Nem csak azért mert a lopásával éppenséggel az országot rövidíti meg, hanem érdekelt lesz abban, hogy olyan törvények legyenek, amik megvédik őt.
Én úgy fogalmaznék, hogy én egyetértek azzal, ha egy politikus jól meg van fizetve, és azt sem bánom, (sőt) ha háromszáznál is többen lennének (most többet költenek politikusokra, államtitkárokra, stb, mint akkor amikor még több volt a politikus, és nem az infláció az oka). Keressenek többet, de legyenek becsületesek, és jó szaktudásúak, bölcsek és szorgalmasak, lelkesek, kitartóak... Akkor kifizetődik. És legyenek alázatosak is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!