Miért nem értik meg a kedves ELTE hallgatók, hogy a kormány csak nekik akar jót azzal, hogy el akarja törölni a szakukat?
Csak meg akarja óvni a kormány őket attól, hogy egy életre tönkretegyék magukat azzal, hogy olyasmit tanulnak 5 évig amivel garantáltan soha nem lesz állásuk.
Továbbá ez a kormánynak is jó lenne, hogy nem kellene pénzelni ilyen szakok fenntartását, aminek nem lesz jó hatása a gazdaságra a jövőben. (Sőt csak növelni fogja a munkanélküliséget).
Szerintetek, hogy lehetne megoldani ezt a problémát. Nem lehetne bevezetni olyan törvényt, hogy csak olyan szakokat és csak annyi maximális létszámmal indítsanak, amilyen szakképzettségre valóban szükség van?
Nagyrészük tényleg büfészak, de van köztük 1-2 jó is.
Az egyetemistáknak az a bajuk, hogy megszüntetik a szakokat, nem pedig lecsökkentik(akár 0-ra) az állami ösztöndíjas helyek számát
I think ennél sokkal többről van szó.
Megint egy tollvonással akart valamit keresztbe húzni a kormány. Nem hagyott lehetőséget átgondolni, fokozatosan átalakítani a dolgokat. Megint egyből bele az egészbe. Amúgy meg külföldre kell menni büfézni aztán nem lesznek munkanélküliek.
A kormány megint apukát akár játszani. Van nekem saját apukám, aki ad tanácsot, de a végső döntés az enyém és ez így jó.
Mellesleg az nem úgy működik, hogy ha én x szakon végeztem, akkor csakis az számít sikeres elhelyezkedésnek, ha én x szakmában helyezkedik el. Nagyon gyakran az adott szakon tanult készségeket egy egészen más szakmában tudja majd a diák hasznosítani. Így viszont a statisztikák szerint egyáltalán nem rosszak a "büfészakon "végzettek elhelyezkedési esélyei.
Arról nem is beszélve, hogy a kormány mindenféle vizsgálat nélkül, szóbeszédre hagyatkozva akar megszüntetni szakokat.
Csak azért milliókat áldozni olyan szakokra amikkel nem tudnak majd elhelyezkedni a fiatalok - ostobaság.
Persze megint mentek tüntetni ÉSZ NÉLKÜL!
Most ez a divat - tüntetni minden ellen.
"A felsőoktatáson mit akarnak még megszorítani?
GDP arányosan már így is Magyarország áll a legrosszabb helyen Európában (és ez nem szumma érték, hanem gazdaság erősségéhez képest is)
emellett Mo-n miért van pénz a Fidesz minden fétisére?
néhány adat cska hogy értsd miről beszélek:
-stadionokra elköltött pénz 2014-ben: 90 milliárd körül
-állami tv, hogy az emberek hallhassák a propagandákat és ferdített híreket: 80 milliárd évente
-becsődölt közmunkaprogram, hogy a statisztikák jól nézzenek ki, de az emberek ugyan úgy éheznek: kb 350 milliárd ft évente
-fidesz megszorításai, amik külön adókból jönnek be, és azóta sem tudjuk hová kerül ez a pénz, mivel mindennek a támogatása csak csökken meg újra csökken: évi közel 600 milliárd ft (bevétel)
ehhez képest 2015-ben mennyit szánnak a teljes felsőoktatásra?
most kapaszkodj.. 140 milliárd -.-
igen el kéne dönteni, mégis mi az ami fontos az országnak.."
egyébként senkit sem a szakok átrendezése, eltörlése vagy támogatás csökkentése zavar, hanem az, hogy ezt a Fidesz hasra csapásra csinálja, mindenféle szakmai vita, szakmai elemzés, következménye kutatása és a helyzet felmérése nélkül, miközben a beadott 180oldalas tervezetet (amit hozzá nem értő emberek írtak) a szakértők egy délután alatt kellett, hogy elbírálják..
A világ egyik pontján sem oylan ember dönt ezekről a dolgokról, aki nem ért hozzá..
Ha valaki mutat nekem olyan tanulmányt, ami alátámasztja azt, amit a kormány éppen csinál, hogy ez miért éri meg, akkor támogatom az ötletet.. És most ne gyertek ilyen propagandákkal hogy "mert büfé szak", "mert szerintem rossz az elhelyezkedési arány".. Statisztikákkal alátámasztott elemzést kérnék a témáról, ami alátámasztja, hogy jól megfontolt helyes döntés amit most csinálnak..
Kérdező, közted, és a megszüntetni kívánt szakok hallgatói között egy alapvető különbség, hogy neked fogalmad sincs, miről beszélsz. Te egy végletesen megbolondított Fidesz rajongó vagy, de ez a fajta már nem divatos. Kár, hogy egyáltalán valaha az volt.
Tudod mára elég sokan értik, ha a kormány valakinek jót akar, akkor abba az illető belehal. Haljon bele inkább a kormány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!