Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A felsőoktatást szerintetek...

A felsőoktatást szerintetek is jobb lenne piaci alapúvá, fizetőssé tenni?

Figyelt kérdés

Jobb lenne fizetőssé tenni.

Államira meg csak olyanokat felvenni, akik elkötelezettek a Magyarországon maradás mellett.

Az emberek nem azért fizetik az adót, hogy a magyar állam külföldi országnak képezze az orvosokat, mérnököket.

Persze, egyes egyéneknek jó.De, Magyarországnak egyáltalán nem jó, hogy elfogynak az orvosok és nem lesz, aki mellrákot kezeljen például.

Így, aki eleve külföldre készül, neki legyen 100 százalékosan költségtérítéses az egyetem.Majd elmegy egyetem mellett dolgozni és abból fizetni a 200 ezer-300 ezer körüli tandíjat félévente.

Amerikában is így csinálják.Ott is csak nagyon keveseknek ingyenes.

Ott is kibírják, Magyarországon is kibírnák a hallgatók.

2015. ápr. 22. 13:55
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

"Amit soros a magyar néptől lopott el, de ne zavarjon."

Komolyan velem akarsz kikezdeni?

Soros az angoloktól "lopta" a pénzt, mert a font shortolásával lett a nagy George Soros...

2015. ápr. 22. 20:39
 22/24 anonim ***** válasza:

"Arról nem is beszélve, hogy ez a 21. század nem kényszerrel kéne itt tartani az embereket hanem élhető körülményeket kéne teremtenie a kormánynak a városonként 1 stadion jövő építő stratégia helyett."

Jó, de mi nem európaiak vagyunk, hanem félázsiaiak.

2015. ápr. 22. 22:37
 23/24 anonim ***** válasza:

3 dolog, amiért elhagyom az országot, miután lediplomáztam:

1. A fizetések. Majd visszajövök, ha eleget kerestem.

2. A társadalom általános műveletlensége. Hihetetlen, hogy vannak emberek, akiknek el kell magyarázni, hogy a felsőoktatás félingyenességére miért van szüksége egy országnak. És ez csak egyetlen téma, amiben nem látnak tovább a saját kis elszúrt életüknél és irigykednek arra, aki megpróbál előre jutni.

Tegyük fizetőssé az egyetemeket, legyen szakemberhiány és hívjunk be keletről arabokat 2-3x annyiért, amennyiért most dolgozik egy diplomás. Az a jó egy országnak, ha mindenki szalagon csavarokat tekerget és földet művel, a többi hülyeség, "luxus"...

Annyi esze sincs az ilyen embereknek, hogy utána olvasson a hallgatói szerződésnek, amiben le van írva, hogy a képzési időt le kell dolgoznom Magyarországon és ha kibukom, akkor a tandíjat is vissza kell fizetnem.

Látjátok, tanulni azért kell, hogy ne ezen a szinten tegyetek fel kérdéseket.

2015. ápr. 23. 08:05
 24/24 anonim ***** válasza:
3*
2015. ápr. 23. 08:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!