Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért hisznek az emberek a...

Miért hisznek az emberek a Jobbiknak?

Figyelt kérdés
Félreértés ne essék,én egyik pártnak sem vagyok a híve, mivel mindegyik hazudik és populista dumát löket, a Jobbikot sem tartom különbnek. Szépen hangzik a sok sallang, amit hangoztatnak, hogy mit tennének hatalomra jutás esetén, de szerintem csak azt mondják, amit az átlagember hallani szeretne, és az sajnos van olyan buta, hogy hisz is nekik, szerintem nyilvánvaló, hogy ők is csak megszedni szeretnék magukat. A magyaros máz, amit maguk köré építenek, meg plusz "szavazóbázis-növelő", a sok, életében sikertelen, elégedetlen ember, aki a "mélymagyarságban" próbál érvényesülni, és akinek szüksége van egy ellenségképre ( a legtöbb jobbikos, akit ismerek, ilyen), persze, hogy rájuk fog szavazni. Sajnos látom esélyét a hatalomra kerülésüknek, de szerintem akkor ennek az országnak végképp reszeltek.

2015. ápr. 14. 19:29
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
6%

"Aztán meg persze csodálkozik a sok okos, hogy miért nincs Magyarországon normális élet.

Na vajon miért?"

Mert nem Jobbik kormány van.

2015. ápr. 14. 20:47
 22/35 anonim ***** válasza:
64%

Nem hiszem, hogy "reszeltek az országnak", ha hatalomra kerülnek, szerintem érdemi változás nem lesz, egy Fidesz 2.0 lesz belőlük, még több nemzeti cukormázzal. (Lesz majd nemzeti kupleráj is, piros-fehér zöld ****kkal!) Vona azt mondta 2009. október 23-án, hogy ha hatalomra kerülnek, akkor is lesz majd hipermarket Magyarországon, csak nem Tescónak fogják hívni, hanem Turulnak......

.....

Innentől az én szavazatomra ne számítsanak.

Hogy miért hisznek az emberek a Jobbiknak? Mint Mulder ügynök, hinni akarnak. Látják, hogy szar a helyzet az országban, hogy hiányzik a kompetencia, és hogy összeesküvés-tanba átnyúljunk, "valamiért" hiányzik a politikai akarat is a dolgok rendbehozására, és a Jobbik radikális változásokat ígér. Azok az emberek szavaznak rájuk, akik látják (egyébként helyesen), hogy itt nem tötyögtetésre meg finomhangolásra van szükség, hanem komoly lépésekre.

2015. ápr. 14. 21:00
 23/35 anonim ***** válasza:
20%

Talán az SZDSZ jobb volt, kérdező?

"Miért hisznek az emberek a Jobbiknak?"

Mert nincs más.Vagy, tudsz jobbat náluk?

2015. ápr. 14. 21:15
 24/35 anonim ***** válasza:
65%
Mert kibe higgyünk? A Fideszbe meg az MSZP-be akik szétlopták az országot.
2015. ápr. 14. 21:45
 25/35 A kérdező kommentje:
Saját magatoknak higgyetek,emberek!
2015. ápr. 14. 21:45
 26/35 anonim ***** válasza:
94%

Mért hisznek az emberek a többi pártnak?

Ha MSZP 8 évet meg lassan Fidesz 8 évet képes túlélni az ország akkor a Jobbikot is.

2015. ápr. 15. 08:06
 27/35 anonim ***** válasza:
Különben Madách: Ember tragédiája V. szín (Görögország) mindent elmond.
2015. ápr. 15. 11:00
 28/35 anonim ***** válasza:

Egyszerű ok amiért hiszek neki, hogy igaz az alaptételeihez. Aszerint szerepeltek a parlamentben, mint amit leírtak a programjukban, illetve az ígéreteikkel sem mentek szembe.

Nézzük meg a konkurenciát.

Ott a "demokratikus" "bal"oldal, ugye a "hazudtunk reggel délben meg este" Ferenc, vagy "lassan mondom, hogy Orbán Viktor is megértse, NEM LESZ GÁZÁREMELÉS" (lett), vagy az előző választásnál lejátszott "nem lesz baloldali összefogás, mert GYF vállalhatatlan" (lett). Még lehetne sorolni. Ki hinne még nekik?

FIDESZ meg jobbra beszél balra tart politikájával írja le magát. Ami ennél is rosszabb, az a mértéktelen pökhendiség amivel most kormányoz. Kapkodó, meggondolatlan törvényalkotásuk teljesen megkérdőjelezte a jogbiztonságot (ami jogállam alaptétele lenne).

Ami meg az összes öreg pártra igaz: csak azért leszavazzuk a javaslatot, mert a másik nyújtotta be. Ez a hozzáállás már a dedóban is ciki volt, de ők büszkén vállalják. Így nem lehet felelősen irányítani egy országot.

Persze lehet, hogy a Jobbik pont ugyanígy tesz majd amint hatalomra kerül, de jóslatokba bocsátkozni fölösleges.

2015. ápr. 15. 13:20
 29/35 anonim ***** válasza:

#22! és mik azok a komoly lépések, amelyeket a Jobbiknak, vagy másnak meg kellene lépnie? Továbbá hogyan lépje meg, ki végezné a munka dandárját? Ezek azért fajsúlyos kérdések ám, amik még a hatalommániát is mérséklik. Persze mind azt hiszi, ő majd túléli. De nem.

#23! Kiváló. Ha mind azt ígéri, hogy lefejez, egyiket fogadjam el, mert nincs más. Nekem van más. Egyiktől elveszem a kardot…

#24! Van saját gondolatod is, vagy csak mások szlogenjeit tudod ismételni? Látod, #23, neki tényleg nincs más.

#27! Úgy bizony, túléli. És ekkor leszünk 9,9 millió koldus országa. Bocsánat, ez sok. Addigra nem leszünk ennyien, a fele elmegy addigra.

29! Hiszen éppen ez a baj. A parlamentben eddig semmi lehetőségük nem volt, ezt valóban teljesítették. Az a néhány polgármester se ment szembe az ígéreteivel. Szembemenni csak valamivel lehet. De hát azokban a településekben sem változott semmi. Most is ugyanúgy összevágják a fát, hordják a kaját. Ez dicséretes. Komolyan így gondolom. Csak ez nem országépítés. Kétségtelen, hogy viszont Mari néninek tetszik. Hogy a fenébe ne, ő már örül, hogy él, őt már nem érintik a nagypolitika lassú történései.

Te is megfelelsz #23 feltételeinek. „a többiek már hazudtak egyszer. ezek még nem”. Hát persze, igaz. A többi már kapott lehetőséget a hazugságra, ők még nem. De ha kapnak, ők is hazudni fognak. Ennyire rosszak lennének ők is? Nem számít rosszak-e. Nincs más lehetőségük, eddigi tetteik meghatározzák cselekvésük korlátait.

A fent hivatkozottak mind a passzív szemlélődők válaszai. Nézelődünk, nézelődünk, többnyire semmi több, ha mégis muszáj, valakire rábökünk. Nem tudjuk, miért azt teszi, amit tesz, nem tudjuk, van-e jobb, körülbelül semmit nem tudunk. Legfőképpen azt nem, hogy aki jutni akar valamire, célt tűz ki és eléri. Cselekszik, nem csak szemlélődik. De itt ettől már elszoktak.

2015. ápr. 15. 14:24
 30/35 anonim ***** válasza:
54%

Jobbikosok is csak a másik párt lefikázásához értenek. Igazuk van tényleg azok olyanok is. DE azért őróluk is hallani ezt azt. Innen onnan kiszűrődő felvételekből kiderül, hogy ők sem különbek.

Én is fiatal vagyok, de engem sem képvisel a jobbik, és egyáltalán nem hat meg a dumája.

2015. ápr. 15. 16:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!