Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Idővel megszűnhetnek Magyarors...

Idővel megszűnhetnek Magyarországon ezek a jelenleg nevetséges bérezések?

Figyelt kérdés

Hiába tanultam, a saját szakmámba gyakorlat hiányában még egy kókler sem akar alkalmazni, ezért tartok ott hogy raktárban bohóckodok 95 ezerért amihez konkrétan semmi végzettségem sincs, csak rátermettnek találtak és beleugrottam, akkor másfél éves munkanélküliként.

Most 23 vagyok, szeretnék majd egy jó lakást vagy ami persze saját, de 30 éves korom előtt úgy sem tudnék elköltözni, addig meg teszek félre, és nincs szórakozás, csak kaja, ruha.

Az elkövetkező 10 évben javulni fog a helyzet legalább annyira, hogy jobb pénzekkel menjen haza a kétkezű melós?

2015. ápr. 7. 15:48
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

nem lesz jólét mivel a fidesz a betanitott munkában hisz.

A betanitott munkasnak nye-ban is szar.

Előszőr a fejekben kell rendet tenni.

Nem a multik meg a zsidók hiája hogy itt tartunk.

Rossz gazdaságpolitikának és a kádári örökségnek.

2015. ápr. 7. 17:18
 12/17 anonim ***** válasza:

"nem lesz jólét mivel a fidesz a betanitott munkában hisz. "

buta ember vagy

2015. ápr. 7. 17:24
 13/17 anonim ***** válasza:
46%

Látom itt 1-2 emberke a diplomát istenítí és a munkát, szakmunkát lenézi.

Mégis azért csak az a bűdös nagy helyzet hogy egy jó szakmából jobban meg lehet élni mint 1-2 semmire való diplomából.

Sok diplomás árul butikban bugyikat, válal callcenteres munkákat meg hasonló kvalitású munkákat szarért húgyért mert a végzetsége alapján semmihez sem ért de...

Egy jó szakmunkás mindíg fog munkát találni magának, főleg hogy egyre kevesebb ember akar dolgozni.

Magyarországon és (főleg)nyugaton is meglehet élni egy jó szakmából

Pl: jelenleg az EU ban a legkeresettebb szakmunkás a cnc forgácsoló, hegesztő

És ők az itthoni fizetések 10 szeresét is megkeresik ám.

És itthon is egy szaki a töbszörösét keresi annak amit a mai beképzelt egyetemet végzett fiatalok keresnek.

Például az idősebb értelmiségiek(tanárok,jogászok, mérnökök) elismerik a szakmunkások szakértelmét, és a munkájuk fontoságát, a mai 20 on éves taknyok meg akik még semmit nem tudnak a való világról nagyon tele vannak magukkal hogy elvégeztek 1 főiskolai szakot amivel aztán nem találnak normális mu nkát.

Ennyit erről:)

2015. ápr. 7. 18:07
 14/17 anonim ***** válasza:

Ezt jól megmondtad!

Remélem mos tmár jobban érzed magad, hogy kiírtad magadból a feszkót.

Itt van,tessék egy kockacukor a kis buksi fejedbe.

2015. ápr. 7. 18:14
 15/17 TamásTóth ***** válasza:
89%

13-as nem nagyon értem, hogy ki beszélt a szakmunkásokról lenézően, csak a betanított munkásokról beszéltek lenézően.

Másrészt Azt irod, hogy egy jó szakmunkás talál állást, erre én is mondhatom, hogy egy jó diplomás is talál állást. Én nem nézek le senkit aki dolgozik. Te miért nézed le a diplomásokat és miért általánosítod őket, hogy mindegyik lenézi azt aki nem diplomás?

2015. ápr. 7. 18:16
 16/17 anonim ***** válasza:

én írtam a betanitott munkáról.

A kolléga meg hozza a cnc -t meg a hegesztőt.

Ne ezek éppen hogy nem betanitott munkák.

Ilyen alapon néz meg egy aktuárius vagy egy java programozó fizeést nyuat európában. az sem kevés.

2015. ápr. 7. 18:34
 17/17 Koplárovics Béci ***** válasza:

Szerintem nem attól függ, hogy az ember mennyire keres jól, hogy diplomás vagy szakmunkás, de még egy betanított munkás is kereshet átlagon felül. Legyen jó és megbízható abban, amit csinál. Rengeteg olyan ismerősöm van, akik vagy jók egy adott területen, legyen az villamosmérnök, villanyszerelő vagy kőműves, aki magas szinten és jól megél abból amit csinál. Sőt olyan ismerősöm is van, aki egy jónevű multinál diplomásokat irányít a műszakjában egyszerű, a területhez egyáltalán nem kötődő szakmunkás képesítéssel. Egyszerűen ha munka volt, precízen megcsinálta a rábízott feladatokat. Vannak olyan ismerősök is, akik simán átlag felett keresnek betanított munkával, szintén ritkán a végzettséghez közelítő papírokkal. Igaz 2-3 műszakban, de kétkezi munkával simán a magyar átlag felett kerenek. Fenti ismerősök nem is szoktak panaszkodni, hogy deszarulélünk.

Ugyanakkor olyan ismerőseim is vannak, szintén nem kevesen, akikre a kókler szó illik legjobban. Na ők szoktak leginkáb azon filozofálni, hogy az állam miért nem ad többet... Pedig a lehetőségeik ugyanazok voltak, mint az előbbieknek. Van, aki tesz a saját boldogulásáért, és van, aki azt várja, hogy valaki a segge alá tolja a dolgokat. Igen, vannak a magukat ártatlan áldozatnak tekintők, de közülük sokan inkább utóbbi csoportba tartoznak és kevesen vannak, akik tényleg a "rendszer" áldozatai.

2015. ápr. 7. 18:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!