Idővel megszűnhetnek Magyarországon ezek a jelenleg nevetséges bérezések?
Hiába tanultam, a saját szakmámba gyakorlat hiányában még egy kókler sem akar alkalmazni, ezért tartok ott hogy raktárban bohóckodok 95 ezerért amihez konkrétan semmi végzettségem sincs, csak rátermettnek találtak és beleugrottam, akkor másfél éves munkanélküliként.
Most 23 vagyok, szeretnék majd egy jó lakást vagy ami persze saját, de 30 éves korom előtt úgy sem tudnék elköltözni, addig meg teszek félre, és nincs szórakozás, csak kaja, ruha.
Az elkövetkező 10 évben javulni fog a helyzet legalább annyira, hogy jobb pénzekkel menjen haza a kétkezű melós?
1.: egyszer biztos
2.: nem, csak rosszabb lesz
Majd ha a nevetséges tanulási morál is megszűnik. Csak mert aki tényleg tanult (tehát felsőfokú végzettsége van, és nem egy utolsó büfé fősulis (BA) képzése, vagy OKJja.)
Vagy ha nem tetszik Magyarország akkor tovább lehet tanulni, és az egyetemi képzési részre már választhatsz is, hogy európába erasmussal vagy az USAba Fulbrightal akarsz menni. Még fizetnek is érte.
Már nem azért, de 12 év alatt mást se löknek a közoktatásba, minthogy tanulni kell, és ha nem teszed akkor szar bérért fogsz jó sokat dolgozni. Ha meg tényleg így lett akkor az ország a hibás.
Egy országot mondj, ahol a kétkezi munkások arányában jobban keresnek, mint a diplomások. El lehet menni ausztriába 800 euróért mosogatni, de a mérnökök ott is 6000 eurót visznek haza és ott is rinyálnak egyébként.
Ha a Fidesz marad, akkor csak rosszabb lesz.
Jelenleg nincs olyan párt, aki javíthatna a helyzeten.
egyáltalán nem luxus, csak nem a parlamentre néző ingatlanokkal palotanegyeddel kell szemezgetni
8. kerület még nem felfutott részein, pesterzsébeten, csepelen, rákosszentborzasztón van lakás szarérhugyér
30 évesen és (mondjuk kezdő) ügyvédként nem keresek annyit, hogy el tudjak költözni... akkor szerinted?
Örülök, ha fenn tudom tartani az iroda rezsijét és a ruházkodásomat/evésemet.
Azok az idők már elmúltak, mikor egy kétkezi munkás jól élt.
20 éve nem változott az órabérük, pl a segédmunkásoknak, akkoriban jónak számító bért kaptak, persze ált bejelentés nélkül, de ma is kb annyi a fizu, szintén bejelentés nélkül általában.
Csak eltelt vagy 20 év.
Nem hiszem hogy ez a jövőben változna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!