A mai magyarorszagi lakossag kb. hany szazaleka mondhato szukebb etnikai ertelem szerint magyarnak?
"Ugy definialom ezt a csoportot, h aki tulnyomoreszt etnikai magyar felmenokkel rendelkezik"
Mennyi az a "túlnyomórészt"? 50%? 2/3? 90%? 99%?
Miért kell valakit az alapján megítélni, hogy mik/milyenek voltak a szülei, nagyszülei, további felmenői? Attól nem lesz senki "magyar", ha fel tud mutatni 4 többé-kevésbé fehérbőrű "ősi" magyar családi nevű nagyszülőt. Szerintem az sokkal jobban meghatároz egy embert, hogy ő maga mit tesz, mit tenne meg Magyarországért. Aki valakit az ősei (esetleg leszármazottai) alapján ítél meg, az igencsak sokat tesz a magyarok rossz nemzetközi megítélése érdekében. Magyarnak tekinthető-e tehát az, aki Magyarország rossz hírét kelti? Mert szerintem ez már-már kimeríti a hazaárulás fogalmát...
Nyugi kicsim, Petőfi magyar volt.:)
Menj ki az usába, aztán szóljál az ottaniaknak, hogy nem is amerikaiak, mert bevándorlók. Kíváncsi lennék, hány másodperc után kapnál golyót a fejedbe.:)
A szlovákok aztán nagyon homogének lehetnek, ha ez a 10 leggyakoribb vezetéknév náluk:
1 Horváth/Horváthová
2 Kováč/Kováčová
3 Varga/Vargová
4 Tóth/Tóthová
5 Nagy/Nagyová
6 Baláž/Balážová
7 Szabó/Szabová
8 Molnár/Molnárová
9 Balog/Balogová
10 Lukáč/Lukáčová
"Hat velemenyem szerint etnikai ertelemben Petofi Sandor nem volt magyar, hanem felig szerb, felig szlovak...attol meg a magyar kolteszet jelentos szemelye volt, es szerves resze a magyar kulturanak, de o szemelyesen nem volt magyar."
Viszont a szabadságharcban a magyarokért harcolt, ezt se felejtsd el. Sőt elvileg ugye meg is halt a magyar szabadságért. A 13 aradi vértanú között is többen abszolút nem magyar eredetű nevük volt, tehát a te értelmezésed szerint ők sem voltak magyarok. Mégis a magyar szaabadságért haltak meg. Ha jól sejtem te magyarnak tartod magad, de eddigi megnyilvánulásaid szerint kevésbé tartalak magyarnak, mint közülük bárkit.
#10 vagyok
Petőfi Sándor szerinted félig szerb, félig szlovák származású. Tehát az ő szerb ági szülőjében nem csörgedezik más vére, kizárólag szerb. Mert ugye, - ha a te megítélésed alapján nézzük - akkor, ha lenne más felmenője, már nem teljesen szerb. Ugyanez a szlovák ágára is igaz.
Az első lépés a fejben rendet tenni.
Hogy ki minek vallja magát, elhatározás kérdése. ha eszerint számolunk, tehetjük, csak semmi értelme, semmit nem mond és semmire nem használható.
Liszt Ferenc nem tudott magyarul. Úgy értem, nem ismerte a magyar szavakat. Annál inkább a magyar zenét. Kevesen ismerték nála jobban. Tekintsem németnek?
A Frangepánok (Frankopanok) horvátok voltak, de magyar érdekekért esküdtek össze (és végezték ki őket).
Az aradi vértanúk közül szinte mind német (olasz, stb.). Ők sem magyarok, tudnám, miért emlékezünk rájuk.
A Zrinyiek, Hunyadiak (és még meddig folytassam?) nem magyarok voltak, nevük se az, na de amit tettek. Az se magyar?
És vajon milyen nemzetiségűek azok a százezrek, akik aprócska problémák hatására (nem minden probléma apró, azt most ne számítsuk be) leléceltek külhonba? Gyönyörű magyar nevük van és nincs gyönyörű magyar lelkük. Sokan letagadják származásukat, megváltoztatják nevüket, hogy másnak hassanak. Ők magyarok?
Elég pontosan és főleg röviden, közérthetően megfogalmazták korábban nagyjaink, ki a magyar. Magyar az, amik magyarként él, magyarként cselekszik, a magyar érdekeket tartja szem előtt. Nekem ennyi elég is. Azt látom, itt idegen kormány kormányoz. Akkor is, ha anyanyelvemen próbál szólni hozzám. A szót értem, a jelentése idegen érdeket szolgál. Nem magyar.
Kérdező, te magyar vagy? Mit tettél eddig ennek érdekében?
#19.
Már hogy lenne magyar? A kérdés egyetlen célja a magyarok csesztetése, de örüljünk neki, mert ők szerzik a támogatást a nemzeti oldalnak.
Minél több a gusztustalankodás a magyarsággal szemben, annál több embernek lesz elege az ilyenekből.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!