Miért nem lehet halálbüntetést kiszabni arra ki megérdemli?
Miért? Mert 25 éve eltörölték.
Egyébként szerintem az életfogytig tartó fegyház rosszabb, mint a halál. Habár ez szubjektív.
Nem lehet kiszabni olyan büntetési tételt, amit a hatályos büntetőjog nem ismer, márpedig a halálbüntetés nincs benne a jelenleg hatályos büntetőtörvénykönyvben.
Azt hiszem ez kellőképp jogászos válasz volt :-D
Látszik, hogy jogásznak tanulsz, mert olyan hülye is vagy :D
19.24
egy jogállamban a halálbüntetés kiszabása többe kerül, mint az életfogytiglan. így ez az érv nem áll meg.
Hát, én olcsóbban be tudnék szerezni egy darab éles töltényt (ami néhány gramm acél), mint pl. 20 évnyi ellátást (szállás, étel, fűtés, víz, áram, sport, TV, internet, őrség, adminisztrációs és egyéb költségek)
Ti hogy vagytok ezzel? Van otthon számológép, vagy neten találtok?
És akkor aki meghúzza a ravaszt, az nem gyilkos???
Én csak abban az esetben támogatnám a halálbüntetést, ha 100 %-os lenne a bizonyítottság. Mert sajnos ítélhetnek el valakit úgy is, hogy később derül ki, hogy ártatlan volt.
És ebben a korrupt országban lehet, erre sok példa lenne. És utólag max a családot kárpótolják, de feltámasztani nem tudnának senkit.
19.50
nincs is kétségem, hogy te magad egy személyben vagy a jogállam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!