Ha lenne halálbüntetés, te halálbüntetést adnál a combinós gyilkosnak?
Nem, én diliházba zárnám az elmebetegeket és akkor nem történne ilyesmi.
De hát Magyarországon soha nem működtek normálisan a dolgok.
Orbán miatt többen haltak meg, előbb neki.
Egyébként már bocsánat, de addig, amíg nem dőlt el, hogy bűnös-e, addig ott az ártatlanság vélelme.
Tudni kell, hogy a vádlottat közvetlenül előtte pszichiátrián kezelték. Jogos és OK-os kérdés tehát, hogy a gyilkosság pillanatában beszámítható volt-e vagy a betegsége késztette erre a szörnyű tragédia okozására.
Ki hibázott? Az, aki betegként kiengedte? (Ez is felvet egy halom kérdést az orvosokkal kapcsolatosan)
Az, hogy a keze által meghalt most valaki, tehát nem jelenti ALAPBÓL a fentiek miatt, hogy bűnös. A halálBÜNTETÉS, ahogy a nevében is benne van, BÜNTETÉS, vagyis BŰN-t ítél el vele a bíróság, nem megelőző csapás, vagy bosszú, hanem - meglehet a bevett módszer nem igazán hatásos, de nevelő ill. elrettentő célzatú.
Sokan itt nem nagyon ismerik az esetet, csak felkapnak egy gyilkosságot, ami szerintem a halott emlékének gyalázása is.
Továbbá figyelembe kell venni, hogy ha lenne halálbüntetés MO-n, akkor MO nem lehetne EU-tag, aminek következtében sokkal több ártatlan ember halna meg a gazdasági következmények és a maradék szociális háló felszámolása miatt pusztán éhen, de még sorolhatnám, hogy mi miatt.
Te miről beszélsz!!??
Jó liberálisként tudom, h bármelyik pillanatban kiderülhet, h nem ő volt.
Halálbüntetést én konkrétan csak olyannak adnék, aki előre megfontolt, aljas indítékból elkövetett emberölést követ el és kétséget kizáróan ő a tettes. Addig max életfogytiglan. Nem akarok értelmetlenül embereket ölni...
Ezt a pszichiátriai beteget visszaküldeném oda és kényszergyógykezelésnek vetném alá. Ha tényleg ennyire kiszámíthatatlan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!