Gyurcsány szindróma? A Magyarországiak 37% gyűlöli az Erdélyi Magyarokat?
Hát énhozzám mit szólsz, aki vegyészmérnökként áttelepültem, már állásinterjúnál kapásból megoldottam olyan szakmai kérdéseket, amivel a cég évek óta viaskodott és azóta is a cég jó hírnevét gyarapítom ?
Nem szégyelled magadat előhozakodni különálló, elszigetelt jelenségekkel, mintha az lenne a jellemző ?
De szerinted Magyarországon nincsenek csöcserészők? Budapesten nap mint nap vannak ilyen esetek. Szerinted mind az erdélyiek teszik? Az a helyzet hogy ugyan úgy magyarok mint te, és ha azt nézzük az Erdélyi magyaroknak nem rosszabb az életszinvonaluk se mint a vidéki Magyarországiaknak.
Nálatok is van ugyanannyi kigyúrt üress fejű hülye, én is olvastam újságcikket arról hogy idejön a Pesti, a szemét mindenütt ott marad ahol eljár, és mint valami felsőbbrendű mindenkit lenéz, és mindenkivel kötekedik, s röhög a szegényeken, esetleg elmegy túrázni, és az egész csoport az ő nyafogását hallgatja, mert nem bírja. Vagy éppen idejönnek nyaralni a Pestiek, úgy érzik itt mindent széttörhetnek. Nálunk meg így ismernek titeket, de attól függetlenül hiába jön 10 ilyen ember,a 11 edikkel sincs előítélet.
Én semmilyen magyart nem látnék szívesen itt München-ben, mert rontaná a renomé-mat. A nyugatiak nem szeretik, ha balkáni nyelven társalognak, egyből kiközösítik őket, mert vendégmunkások.
Én mérnökként vagyok ott, engem megbecsülnek a fritz-ek is és befogadnak, nem venném jó néven, ha ide költözne a közelbe egy magyar, már bocs
Én 1998-ban, mikor panelből költöztünk át családi házba és mi egy vidéki fürdővárosban laktunk.
Szüleim kerestek családi házat, aztán mindenhova ahová elmentek, és kiderült, hogy egy csomó idős emberrel eltartási szerződést kötöttek az erdélyi magyarok, akiket jól lerománozták.... szóval minden népből meg van a salak.
A szomszédom erdélyi. Utálja őket az egész falu. Egyszer ő és a tüdőrákból kigyógyult telekszomszédunk között ez a beszélgetés hangzott el:
"Na mivan? Te még szuszogsz (nevetve)? Na ne aggódj nem sokáig, mert elátkoztalak!"
Ha nem hallom a saját füleimmel, akkor nem hiszem el.
Velünk is már volt több balhéja, de helyre lett téve, úgyhogy azóta nem próbálkozik. Viszont esküszöm, sokkal jobban örültem volna egy osztrák, vagy német szomszédnak.
Egyébként ettől függetlenül nem utálom az erdélyi magyarokat, de általában akik ideköltöznek (pár kivételtől eltekintve) az a legalja és ezt tapasztalatból mondom. Közben van akivel a neten beszélgetek (lány) és nagyon normális, akár még feleségnek is jó lenne.
Egyébként nem értem ezt az egészet. Tudom, hogy volt egy népszavazás erről a kérdésről, de én úgy nézem, hogy aki akart jönni, az jött és nem akadályozta meg őket senki abban, hogy itt vegyenek házat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!