Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Gyurcsány szindróma? A Magyaro...

Gyurcsány szindróma? A Magyarországiak 37% gyűlöli az Erdélyi Magyarokat?

Figyelt kérdés
Megértem, bűn a rasszizmus, de ijesztő adatok: Az emberek 73% nem látná szívesen szomszédjának a cigányság valamelyik tagját, van egy olyan érzésem hogy mégse a Jobbikosok a rasszisták. De az amikor a saját fajtáját nem látja szívesen a szomszédjában, azt Gyurcsány szindrómának nevezném, azok a saját nemzetüket gyűlölik. Vélemények?

2015. márc. 28. 07:59
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
75%

Hát énhozzám mit szólsz, aki vegyészmérnökként áttelepültem, már állásinterjúnál kapásból megoldottam olyan szakmai kérdéseket, amivel a cég évek óta viaskodott és azóta is a cég jó hírnevét gyarapítom ?

Nem szégyelled magadat előhozakodni különálló, elszigetelt jelenségekkel, mintha az lenne a jellemző ?

2015. márc. 28. 10:31
 12/30 anonim ***** válasza:
60%
Nem szégyenlem magam, a te eseted az elszigetelt, nem az enyém. Én több száz hasonló esetet tudok felhozni az állításomra. 24 éve vagyok szobafestő, és mint írtam, Budaörsön rengeteg honfitársaddal éltem szomszédságba. A Budapest környéki építőipart sokáig ellehetetlenítették az itt dolgozó burkoló-szakácsok, és társaik. De mesélhetnék a legnagyobb lányom tanárjáról, aki mellé a végén mentort helyezett ki a KLIK, mert nem értette meg hogy nem őrjönghet a gyerekekkel. Vagy egy állatorvos ismerősöm mesélte, hogy áttelepült a családjával egy kollega. Segíteni akartak neki, telket, házat, munkát szereztek neki, hogy megkönnyítsék a dolgát. A munkát elfogadta, a többit vissza utasította, mert ha azt AKARJÁK(!) hogy ő itt dolgozzon, akkor minimum az otthonival megegyező életminőséget biztosítsanak neki. Ők meg néztek nagyokat, mert bizony ők elfogadták volna a házat. Hidd el nem sértegetni akarlak benneteket, de mi vagyunk itthon, ha velünk akartok élni, nektek kell hozzánk igazodni. nem fordítva.
2015. márc. 28. 10:55
 13/30 A kérdező kommentje:
Az én családomból akik Budapestre költöztek sokan cégeknél főnöki pozícióban vannak, szóval nem kell általánosítani, Magyarországon a vidékiek közül is van aki a régi szokás szerint szombaton mosakszik. Amúgy nem sértettél meg, mert nekem is egy jó adag olyan ismerősöm van aki nem mosakszik, aki akaratos, agresszív és nagyképű. Mivel én itt élek és erre rálátok, elmondom neked, az emberek 15% ilyen kb. (Persze a Magyarokról beszélek, mert cigányoknál 90% fölött). És jellemzően az emberek a rossz példát veszik észre mert az mutatja meg a hangját. De ne legyetek előítélettel, mert az itteniek többségét megtöritek a kisebbség miatt. Remélem az életben jó példával is fogtok találkozni Erdélyiekkel kapcsolatban.
2015. márc. 28. 11:00
 14/30 anonim ***** válasza:
47%
Persze, mindenhol vannak rossz példák, mindegy hogy magyar, cigány kínai, akármilyen az ember. De hangsúlyozom, nem a betöltött állás, vagy pozíció alapján alkotok véleményt valakiről, hanem a viselt dolgairól. A kérdés megfogalmazója úgy tudja, hogy Magyarországon tárt karokkal fogadnák őket. Erre írtam hogy tudomásom szerint nem így van. Én senkit nem szeretnék meg bántani, de ha azt tapasztalom 16-17 éven keresztül nap mint nap, hogy az erdélyiek komoly problémákat idéznek elő a környezetükbe, akkor nem mondhatom, hogy ez véletlen. Főleg, ha mindenki másnak is ez a véleménye körülöttem. Olyan is volt, hogy egy munkatársam összeveszett egy másikkal, mert az egy 3. személynek elmondta, hogy az illető erdélyi származású. Amúgy gyerekkoromban nyaraltunk 1-2 alkalommal Erdélyben, és a Fekete-tengernél, ahol egy-két esetet leszámítva nem volt gond az hogy honnan jöttünk. Szóval engem személy szerint nem bántott senki odaát. De az a nő, akit tavaly nyáron láttam hogy megcsöcsörésztek a villamos megállóban, nem azt fogja mondani hogy valaki megfogdosta, hanem valószínűleg gondolatba köp egyet, és románozik.
2015. márc. 28. 11:47
 15/30 A kérdező kommentje:

De szerinted Magyarországon nincsenek csöcserészők? Budapesten nap mint nap vannak ilyen esetek. Szerinted mind az erdélyiek teszik? Az a helyzet hogy ugyan úgy magyarok mint te, és ha azt nézzük az Erdélyi magyaroknak nem rosszabb az életszinvonaluk se mint a vidéki Magyarországiaknak.

Nálatok is van ugyanannyi kigyúrt üress fejű hülye, én is olvastam újságcikket arról hogy idejön a Pesti, a szemét mindenütt ott marad ahol eljár, és mint valami felsőbbrendű mindenkit lenéz, és mindenkivel kötekedik, s röhög a szegényeken, esetleg elmegy túrázni, és az egész csoport az ő nyafogását hallgatja, mert nem bírja. Vagy éppen idejönnek nyaralni a Pestiek, úgy érzik itt mindent széttörhetnek. Nálunk meg így ismernek titeket, de attól függetlenül hiába jön 10 ilyen ember,a 11 edikkel sincs előítélet.

2015. márc. 28. 12:01
 16/30 A kérdező kommentje:
Nyílván a két hely más világ, és nálatok is nálunk is a csőcselék elviselhetetlen, de attól független ne egy rossz példából indulj ki. Elárulom, attól hogy valaki magyarul beszél, még azt a következtetést se kell levonni hogy Magyar, sok cigány él itt is. De a legtöbb Erdélyi magyarról valószínüleg nagyon nem is tudod honnan származik, Budapesten feltehetően több mint 100.000 Erdélyi van.
2015. márc. 28. 12:06
 17/30 anonim ***** válasza:
0%

Én semmilyen magyart nem látnék szívesen itt München-ben, mert rontaná a renomé-mat. A nyugatiak nem szeretik, ha balkáni nyelven társalognak, egyből kiközösítik őket, mert vendégmunkások.

Én mérnökként vagyok ott, engem megbecsülnek a fritz-ek is és befogadnak, nem venném jó néven, ha ide költözne a közelbe egy magyar, már bocs

2015. márc. 28. 12:41
 18/30 anonim ***** válasza:
52%
Persze, mindenhol van bunkó, mindenféle származású. Azt akartam ebből kihozni, hogy ha valakinek kellemetlen tapasztalatai vannak folyamatosan, mint például te is tudtál felhozni példát hogy mi hogy viselkedünk nálatok, akkor hiába akar meg győzni valaki az ellenkezőjéről.
2015. márc. 28. 12:50
 19/30 anonim ***** válasza:

Én 1998-ban, mikor panelből költöztünk át családi házba és mi egy vidéki fürdővárosban laktunk.

Szüleim kerestek családi házat, aztán mindenhova ahová elmentek, és kiderült, hogy egy csomó idős emberrel eltartási szerződést kötöttek az erdélyi magyarok, akiket jól lerománozták.... szóval minden népből meg van a salak.

2015. márc. 28. 14:10
 20/30 anonim ***** válasza:
50%

A szomszédom erdélyi. Utálja őket az egész falu. Egyszer ő és a tüdőrákból kigyógyult telekszomszédunk között ez a beszélgetés hangzott el:

"Na mivan? Te még szuszogsz (nevetve)? Na ne aggódj nem sokáig, mert elátkoztalak!"

Ha nem hallom a saját füleimmel, akkor nem hiszem el.

Velünk is már volt több balhéja, de helyre lett téve, úgyhogy azóta nem próbálkozik. Viszont esküszöm, sokkal jobban örültem volna egy osztrák, vagy német szomszédnak.

Egyébként ettől függetlenül nem utálom az erdélyi magyarokat, de általában akik ideköltöznek (pár kivételtől eltekintve) az a legalja és ezt tapasztalatból mondom. Közben van akivel a neten beszélgetek (lány) és nagyon normális, akár még feleségnek is jó lenne.

Egyébként nem értem ezt az egészet. Tudom, hogy volt egy népszavazás erről a kérdésről, de én úgy nézem, hogy aki akart jönni, az jött és nem akadályozta meg őket senki abban, hogy itt vegyenek házat.

2015. márc. 28. 14:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!