Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Liberálisok miért védik...

Liberálisok miért védik ennyire a bűnözőket (bőrszíntől függetlenül)?

Figyelt kérdés
Itt van az örkényi fatolvaj esete aki baltával támadt a rendőrökre. A liberálisoknak ebből meg az esett le hogy valakit kivégeztek mert fát lopott.
2015. márc. 19. 09:05
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
82%

Egyetértek kovpettel, ha életveszélyben vagy, a legegyszerűbb megoldást választod, nem fogsz tökölni figyelmeztető lövéssel meg lábra célzással. Megcélzod a legnagyobb felületet, és lősz. A lényeg, hogy megúszd a támadást.

A rend éber őre meg azért nem egy specnazos, ezt is tegyük hozzá.

2015. márc. 19. 11:08
 12/23 Andizsuzsi ***** válasza:
96%

"Ha életveszélyben vagy..."

Hát ez az. Négyszáz métert kergették a mezőn, elméletileg jó fizikai állapotban lévő rendőrök 4-en, emberünk baltával a kezében lesprintel 400 m-t, aztán megáll, mert vélhetően nem bír többet futni. De 4 rendőrre azonnal életveszélyt jelent. Rendőrünk pedig fegyverét előkapva (saját elmondása szerint a baltát tartó kézre célozva) egyetlen lövéssel agyonlövi emberünket.

Vannak ilyen véletlenek.

2015. márc. 19. 12:59
 13/23 anonim ***** válasza:
25%

Hát, én jobboldali liberális vagyok, és szerintem a rendőr teljesen jogosan, önvédelemből lőtte le.

De mi jobboldaliak amúgy is a mecseki uránbányában dolgoztatnánk le a fogvatartási költségeket, szóval nem vagyunk szdsz kompatibilisek, ha erre gondolsz.

2015. márc. 19. 13:04
 14/23 anonim ***** válasza:
83%

12: Mellkasi lövés volt szemből. Ebből következik, hogy a cigány megfordult és valószínű, hogy megindult a fejszével a rendőrök felé. Mindenki jön ezzel a 400 méterrel, de elfelejtik, hogy milyen hatással van az emberre az adrenalin.

Meg úgy egyébként... 400 métert még én is simán képes lennék futni úgy, hogy állandóan csak a seggemen ülök.

Az a probléma ezzel az egésszel, hogy egyesek faji kérdést akarnak csinálni a dologból. Ha egy fehérrel történt volna ugyanez, megjelent volna egy aprócska cikk egy helyi újságban és kész.

Nálam egyértelmű a dolog. A bűnözőnél fejsze volt, rátámadt a házban a rendőrökre (ezt elismerik a rokonok is, tehát már itt kibukik a dolog; ő sem egy ma született bárány volt), aztán elszalad és nem hátulról lövik le, hanem szemből. Ha ide jönnének most rendőrök és felszólítanának, hogy adjam meg magam, szépen lefeküdnék a földre és meg sem mukkannék (és szerintem minden válaszoló ennél a kérdésnél). Ez a természetes reakció egy normális embernél.

Ahhoz meg hülyének kell lenni, hogy valaki azt higgye, hogy a mai világban egy rendőr képes csak úgy lövöldözni a nagyvilágba. Szerintem pont az ilyen baxakodások miatt - ami most is megy - kétszer is meggondolják, hogy lőjenek-e.

A rasszizmus vádja meg külön vicces. Ennyi erővel én is mondhatom, hogy szerintem meg a cigány volt rasszista és azért támadt rá a fehér rendőrökre fejszével... Körülbelül annyira megalapozott ez a vád is, mint a többi.

2015. márc. 19. 13:29
 15/23 Andizsuzsi ***** válasza:
95%
Alapvetően egyetértek azzal, amit írsz, két dologgal nem. Azért, mert a házban rátámadt a rendőrökre, még nem kell fél km-rel arrébb agyonlőni. Az pedig, hogy támadt-e, amikor meglőtték, vagy épp megadta magát, sosem fog szerintem kiderülni. De ne legyen igazam. És nem védem, főleg nem azért, mert cigány. Viszont én személy szerint nem látom a történetben, hogy bántani akart volna bárkit. Inkább menekülni. De nem voltam ott, nem láttam.
2015. márc. 19. 13:46
 16/23 tetro ***** válasza:
94%

" Mellkasi lövés volt szemből. Ebből következik, hogy a cigány megfordult és valószínű, hogy megindult a fejszével a rendőrök felé"

Ebből következik, hogy valószínű... Ebből egy dolog következik, hogy megfordult. Abban meg egyetértek Andizsuzsival, hogy valószínűleg soha nem fog kiderülni mi történt. Ha megindult fejszével, akkor mindegy mi az előírás (figyelmeztető lövés), senkitől sem várható el, hogy ne mentse a saját életét. De ezt sohasem tudjuk meg.

2015. márc. 19. 13:57
 17/23 anonim ***** válasza:
38%

Jól értem, hogy itt a közvélekedés szerint aki rendőrre támad, azt jogosan lehet megölni?

2006-ban néhány gumilövedék miatt is mekkora botrány volt. Ezek szerint ott is megölhették volna a rendőrök azokat akik utcakövekkel, kardokkal, tankkal támadtak rájuk?

Gondoljátok végig ezt még egyszer!

2015. márc. 19. 14:40
 18/23 anonim ***** válasza:
51%

ma 14:40

Nem. A természet törvényei szerint ha valaki ki akarja oltani az életemet, annak odaba**ok egy akkorát, hogy arról koldul. Sem a libernyákok, sem a tasz, tesz, tek, de még a monostori prépost kettőbekúrt véleménye sem érdekel.

2015. márc. 19. 14:50
 19/23 kovpet ***** válasza:
60%
#17: Mindenkinek joga van megvédenie magát. Ha a megtámadott egy fegyveres, akkor a támadó kicsit biztosabban szívja meg mint egyéb esetben. Pech.
2015. márc. 19. 14:51
 20/23 anonim ***** válasza:
64%
Inkább az a borzasztó, hogy ekkora felhajtás kísér egy minden bizonnyal jogszerű intézkedést. Az viszont tény, hogy bizonyos esetekben néhány hírportál magát az elkövetőt áldozati báránynak állítja be, valamint megtévesztő címeket adnak a cikkekhez. A magyar társadalom meg egyből rákap, mert szövegértésből egyre lejjebb haladunk a lejtőn.
2015. márc. 19. 15:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!