Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarország jobban teljesít,...

Magyarország jobban teljesít, de melyik országnál?

Figyelt kérdés
láttam már egész oldalas hirdetésként újságban és felháborít.biztos nem svájc volt a mérce.egészségügy romokban a közterületek nagyrésze szintén lepukkant az utak rosszak,az árak nyugatiak a fizetések keletiek és 15év múlva már nyugdíj sem lesz de a kormány szerint a jóesetben 100ezerből még spóroljanak is össze a nyugdíjas évekre a melósok.a kivándorlás szintén nagy.szerintem maximum kongónál vagy egyéb háborús övezetnél teljesít jobban egy hajszállal(még egyenlőre). és még mielött jönnének a trollok hogy akkor költözz el ha nem tetszik.ezt fogom tenni,a kérdés nem is erre vonatkozik.
2015. márc. 16. 17:15
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:

"GDP jól mutatja, azt hogy hogyan élnek az adott országban"

na ez nem igaz!

2012es adatot találtam hirtelen ami szerint 12600 usd jut egy főre. ez akkori árfolyamon is közel 3 millió forint. meséld már el nekem is hol lehet ennyit keresni egy átlag embernek?ez ugyanis havi 241ezer forint.ráadásul mivel ez egy főre jut átlagban és nem dolgozik mindenki ezért egy 4 fős család ahol van 2 kiskorú gyerek ott a 2 szülő átlagban lazán hazavisz 950ezret???? na ne már...végig röhögtem miközben ezt írtam neked annyira képtelenség.

jó kérés mit mutat de nem azt hogy hogy élnek az tuti.

a 2013as minimál bér adatok szerint a kb ugyanannyi gdp-vel rendelkező országok minimálbérei eltérnek többnyire pozitív irányba.de van olyan ország is ahol 3 szoros gdp különbség mellett 5szörös a jövedelem eltérés az itthonihoz képest.

2015. márc. 16. 18:11
 12/30 anonim ***** válasza:

Kérdező, először is köszi a zöld mancsot!

Másrészt én sem csípem egyik pártot sem csípem, de a Fidesz nagyon messzire hajította a sulykot.

17:26-os voltam.

2015. márc. 16. 18:11
 13/30 TamásTóth ***** válasza:

Kérdező,

1, nem azt írtam, hogy annyit keres valaki, mint a GDP arányos része, hanem hogy jól mutatja a szinvonalat. Ez azt jelenti, hogy nagyon erős korreláció van a GDP alakulása és az életszinvonal között.

2, Ha elolvastad a cikket, amit belinkeltem, ott szépen hosszasan leírják, hogy a termelékenység az alapja a jólétnek.

A többi magyarázatommat helyénvalónak találtad? Mert akkor örülök már, hogy segíthettem egy kicsit a megértésben.

2015. márc. 16. 18:15
 14/30 anonim ***** válasza:
88%
Jobban teljesít az ország, csak a megfelelő statisztikákat vagy szempontokat kell nézni. Például a németeket is simán lepipáljuk... korrupcióban.
2015. márc. 16. 18:17
 15/30 anonim ***** válasza:
92%

Akik eddig rá szavaztak, adtak naki "bizalmat", ők bizony rájöttek, nem is teljesített semmit az ígéreteiből.

Amit 2010-ben megválasztották, azt ígérte, 2 hét alatt, rendet tesz a közbiztonságban, 10 év alatt 1 millió (köz)munkahelyet teremt, "megvédi" a magyar termőföldet, a magyar embereket, nem kér a korrupcióból és sorolhatnám...

Nos, véleményem az, hogy egy sem jött be, kivéve a "munkahelyet", ugyanis több a KÖZMUNKÁS, 3 hónapon át alázzák meg magukat utcasepréssel az emberek, nevetséges, havi 49000.-ért.

Ha letelik a 3 hónap, jöhet a munkanélküli és a havi 22800.- szociális segély.

Orbánnak ez a "Munkahely teremtés"?

Stadionok építéséről, mutyikról, korrupciós botrányokról, statisztikai adatok manipulálásáról, Paks2 titkosításáról, a magyarok agymosásáról, közmédia Fidesz áltíli irányításáról ne is beszéljünk.

Így teljesítünk mi "jól"

2015. márc. 16. 18:21
 16/30 A kérdező kommentje:

18:15 ez azért nem mindenhol van így.de nem is érdekel a gdp igazán mert ebből mint mondtam semmi nem jut az átlag emberhez.nézd meg az egyenlítői guinea nevű "csodát".kétszerese a magyarnak a gdp-jük. persze aki az olajkutat birtokolja az milliárdos.az átlag ember meg ugyanúgy nyomorog mint bármelyik közép afrikai országban.

egy ország polgárának jólétét úgy kell mérni helyesen hogy megkapja a fizetését és mennyi mindent tud belőle venni.nem mindegy hogy 5kg kenyeret vagy 300kg-t tud belőle venni,és akkor csak mondtam egy példát.

és ebben nagyon hátul áll magyar ország.afrikában meglehet élni napi 200 forintból is.megesznek olyan dolgokat is amiket egy itteni ember nem enne.és az olcsó.de én mint európai mogyorókrémet akarok kenni a kenyeremre nem sült denevért akarok venni a piacon.

2015. márc. 16. 18:35
 17/30 anonim ***** válasza:
100%
Magyarország jobban teljesít...mint jövőre.
2015. márc. 16. 18:39
 18/30 TamásTóth ***** válasza:

Valóban a fizetés a lényeg, csak tudod, mint-ahogy írtam és a link is leírja, úgy a termelékenység növekedésével fognak nőni a bérek is. Ha nem hiszed el többet nem tudok tenni, a linkelt cikket ha elolvasod akkor remélem belátod. Mint már írtam M.O termelékenysége 55%-a (kb) a Nyugat Európainak és ezért az életszínvonal is kb ennyi %-on áll. (Magyarul átlagosan egy Nyugat Európai kétszer annyi mindent tud megvenni magának mint egy magyar.)

De ha nem elég, amit leírok, hogy miért van ez így, akkor kérdezem, hogy szerinted miért van így ez? Mi az oka annak, hogy M.O-n átlagosan rosszabbul élnek mint Nyugat Eu-ban?

2015. márc. 16. 18:43
 19/30 anonim ***** válasza:

A jóléti mutatók összetettebbek a pénzügyi mutatóknál. Ésszerű rendszerben nem is használnak ilyet jólét mérésére.

Nézz utána a HDI-nek; azt az ENSZ is jegyzi. A GDP-t pedig hagyd meg annak, ami.

2015. márc. 16. 21:37
 20/30 A kérdező kommentje:

18:43 "M.O termelékenysége 55%-a (kb) a Nyugat Európainak és ezért az életszínvonal is kb ennyi %-on áll"

már ne is haragudj de a német minimálbért most emelték fel 500 ezerre forintra.ez a magyar ötszöröse akárhogy is számolom.drágább az ország az lehet de nem ennyivel.ahogy már te is írtad drágább az ingatlan pl de az étel benzin stb aligha lényegesen drágább. 2012es tehát 3 éves elavult adat szerint a belga 465 ezer forintnyi euró és még nem is ilyen 320 forintos árfolyamon számoltam.franciaország hollandia svédország norvégia svájc sem kevesebb.

hát ahol politikusok nem kizárólag a maguk hasznát nézik ott biztosan jobb az életszínvonal.lásd: hogy húz elmellettünk kelet európa és a baltikum is.

egy német ismerősöm mesélte most segélyből él de el tud menni hawaiira nyaralni belőle évente egyszer akkor is ha tartósan munkanélküli. akkor milyen 55%ról van szó?itt adnak 28ezret tehát kb 50ezerből már futná hawaii nyaralásra? mond meg hol mert egyből befizetem magam 1-2 hétre.

hivatalos vásárló erő szerint is csak harmada a magyar az átlagnak.tehát egy német 3szor annyit kap a pénzéért.ebben is a sereghajtó tízesben van az ország.

2015. márc. 17. 02:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!