Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarország jobban teljesít,...

Magyarország jobban teljesít, de melyik országnál?

Figyelt kérdés
láttam már egész oldalas hirdetésként újságban és felháborít.biztos nem svájc volt a mérce.egészségügy romokban a közterületek nagyrésze szintén lepukkant az utak rosszak,az árak nyugatiak a fizetések keletiek és 15év múlva már nyugdíj sem lesz de a kormány szerint a jóesetben 100ezerből még spóroljanak is össze a nyugdíjas évekre a melósok.a kivándorlás szintén nagy.szerintem maximum kongónál vagy egyéb háborús övezetnél teljesít jobban egy hajszállal(még egyenlőre). és még mielött jönnének a trollok hogy akkor költözz el ha nem tetszik.ezt fogom tenni,a kérdés nem is erre vonatkozik.
2015. márc. 16. 17:15
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
54%
Most attól függetlenül hogy egyetértek veled... Minek raksz fel költői kérdéseket, amikre nem is választ vársz csak kormányfikázást?
2015. márc. 16. 17:21
 2/30 anonim ***** válasza:
55%

Mit akarsz, 47-ből 24. vagyunk!

Jobban teljesítünk, mint Koszovó, Albánia, Szerbia, Azerbajdzsán :D:D

[link]

2015. márc. 16. 17:25
 3/30 A kérdező kommentje:
ez nem csak kormány fikázás.azt mondják jobban teljesít.csak hallani szeretném a mondat másik felét.minél teljesít jobban?de nehogy már a nép adóforintjaiból(amiben az enyém is benne van) azt kelljen olvasnom az újságban amiért én fizettem hogy hazudnak a képembe.legalább írják ki rendesen hogy jobban teljesítünk két tized százalékkal mint az etiópok vagy a polgárháborús afrikai országok.
2015. márc. 16. 17:25
 4/30 anonim ***** válasza:
96%

Olyan jól teljesít az ország, hogy tegnap elindult a teljesen nevetséges szívonalú, nép butító, agymosó M1, ahol a nap 24 órájában a Fideszt fényesítő propaganda reklámok és Orbánt éltető, dicsőitő hírek mennek.

Szánalom, amit tett a Fidesz az országgal...

Akik megválasztották, nincsenek tisztába azzal, hogy mit tett velünk Viktor.

Kommentem után jönnek a lepontozások, és hogy én ballibsi, Gyurcsányista vagyok -_-

Sokakat elvakított a Fidesz.

A közmédia a Fidesz legjobb fegyvere, ezen keresztül tömik az emberek agyát, hogy amit Orbán és bagázsa mond, az mind "igaz", szent és sérthetetlen.

Véleményem ennyi.

2015. márc. 16. 17:26
 5/30 A kérdező kommentje:

a GDP-nek mi köze egy adott nép életszínvonalához?semmi. nézd meg milyen országok vannak mögötte és elötte. a mesterségesen csődbe vitt ukrajna elöttünk van.na ott tuti rosszabbul élnek.de 7szer akkora jó hogy több a gdp-je.

luxemburg is mögöttünk van.ugye nem gondolod komolyan hogy luxemburg szegényebb? de már eurót használó balti államról nem is beszélve.

azért mert kitermelnek az országban ki tudja hány millió dollárnyit terméket attól nem te nem én és nem a szomszéd józsi bácsi lesz gazdag hanem a termelő cég tulajdonosa és vezetői.

2015. márc. 16. 17:29
 6/30 A kérdező kommentje:
17:26 én egy zöld kezet adok nem pirosat.pedig én egyformán utálom az összes mai pártot.mind egy kutya.
2015. márc. 16. 17:32
 7/30 anonim ***** válasza:
Én magasról teszek a propagandára, az mindig is volt és lesz is, le kell sz.rni! Persze engem is sokszor idegesít, de igyekszem nem kiakadni, mert csak magamat idegesíteném a miatt amin nem tudok változtatni. A fizetésemből kijövök, arra nem számítok hogy nyugdíjam lesz, magán vagy állami kajakra mindegy melyikbe fizetek be, mire én nyugdíjba megyek elvész mindben a pénzem. Háborús övezetet szerintem te még nem láttál, inkább nézz utána mielőtt ezt az országot is ahhoz hasonlítod, elárulom: nem kell messze menj :) :( !!! Én azt nem mondom hogy költözz el, de azt se hogy maradj, én ilyen troll vagyok.
2015. márc. 16. 17:33
 8/30 anonim válasza:
58%
roman orszagnal jobban teljesit.
2015. márc. 16. 17:38
 9/30 TamásTóth ***** válasza:

Kedves kérdező: az hogy M.O jobban teljesít egyértelmüen propaganda etzől függetlenül a GDP jól mutatja, azt hogy hogyan élnek az adott országban. (nyilván az egy főre jutót kell nézni, ami luxemburgban jóval magasabb)

A bérekről:

A termelékenysége M.O-nak jóval alacsonyabb mint azokban az országokban ahol jobbak a bérek.

2: Nincsenek erős szakszervezetek, a jelenleg elfogadott közgazdasági tétel szerint a szakszervezetek erőségétől függő a bér alakulása az egyes ágazatokban/országokban (persze nem figyelmen kivül hagyva a termelékenységet).

Tehát mivel szakszervezetek nincsenek/gyengék M.O-n ÉS a termelékenységünk se a legjobb, ezért nem lesznek nyugati bérek.

Az árakról:

Arra , hogy nyugati árak vannak azt tudom mondani, hogy a szabadkereskedelem (mert az van) azoknak a termékeknek az árát, amik mozgathatóak a világpiaci ár fele tolja. Ezért van az hogy nem sok különbség van ha itt M.O-n akarsz venni 1 kg sajtot vagy NémetO-ban.

A nem mozgatható áruk ára különbözik, mivel a szabadkereskedelem erre nincs hatással (értsd ha valaki egy étteremben jobbat azonos áron vagy olcsobbat azonos minöségért add, akkor se fog az ember Németországra menni ebédelni minden nap (mert nicns rá lehetősége) Ezért van az, hogy a szolgáltatóiparban lévő árak M.O-n jóval elmaradnak a nyugatiaktól.(Hotel,nyaralás,wellness,éttermek, stb) A lakás árak is ezért jóval alacsonyabbak itt például.

Ajánlom a következő cikk elolvasását:

[link]

Ettől függetlenül nem célom egyik párt védelme sem, csak közgazdasági szinten probálom megmagyarázni, amiket leirtál.

Másrészt, valóban minden viszonítás kérdése, a világ jó 80-90 %-ánál már azzal jobban élsz, hogy melegvíz folyik a csapból. Persze ha NémetO-t nézzük, akkor jóval hátrébb vagyunk. (azt hiszem kb a Nyugat Európai szinvonal kb 55%-ánál áll M.O)

2015. márc. 16. 17:49
 10/30 A kérdező kommentje:

láttam már háborús övezetet. tessék egy idei videó mogadishuból ahol 20 évig volt polgárháború autós kamerás: https://www.youtube.com/watch?v=g42dnaKzztQ miben különbözik ez magyarországtól? nem sokban.leszámítva néhány lerombolt épületet de erre mentség a háború.semmivel nem lepukkantabb mint magyarország.az embereken van rendes ruha sok az újabb, afrika szinthez képest drágább autó az úton stb.és ez valóban az átlag civil számára egyik roszabb élettér még afrikában is.mért úgy képzeli el mindneki a helyi viszonyokat hogy bennszülött meztelen csontvázzá soványodott emberek várnak az újabb étel segély szállítmányra egy fakunyhóban?

ami talán megmutatja kicsit az emberek élethelyzetét az a vásárló erő.bár ez sem teljesen mert ha nekem van itt x euróm meg ugyanannyi máshol ahol olcsóbb a kenyér akkor ott jövök ki jobban.de ez is elárul valamit: egy főre jutó vásárlóerő svájc több mint 36 ezer euró unió átlag majdnem 13ezer a magyar meg 5ezer... most ha valakinek az kielégülés hogy megelözzük moldovát és montenegrót meg koszovót hát gratulálok.de koszovóban biztosan nincs olyan reklám az újságban hogy mittudomén 200 euróval többet költhetnek évente mint egyenlítői guineában...

2015. márc. 16. 17:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!