Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek ma meglehet élni...

Szerintetek ma meglehet élni Magyarországon tisztességes munkából?

Figyelt kérdés
Szerintem nem. Kérem szépen,szerintem itt a román meg a cigány megél,a magyar nem!
2010. febr. 15. 21:46
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Utolsónak: Esetleg az megtudja csinálni aki egyedül él,és jól kereső állása van.
2010. febr. 15. 22:12
 12/25 anonim ***** válasza:
100%
Én informatika szakterületen dolgozom, ny. európai szintű fizetésért M.o.-n. A mérnöki területen jók a kilátások, ahogy egyre inkább "gépiesedik" minden, annál több kell belőlük. Viszont a JÓ mérnök egyre kevesebb. Aki még döntés előtt áll és van hozzá affinitása annak mindenképpen ezt területet javaslom.
2010. febr. 15. 22:20
 13/25 anonim válasza:
Rövid távon elképzelhető, folyamatosan már kérdéses, mert ugye a "szerencse" forgandó
2010. febr. 15. 22:20
 14/25 anonim ***** válasza:
Meg lehet...
2010. febr. 15. 22:21
 15/25 anonim ***** válasza:
83%
A kérdés rosszul van feltéve. Mindenki mást ért megélés alatt. Egyszer pl. itt feltettem a kérdést a közönségnek, hogy szerintük mi lenne az emberhez méltó minimálbér. Erre azt a választ kaptam, hogy 500-600 ezer forint. Ez még Finnországban is magasabb az átlagfizetésnél. Szóval van, aki megélhetésen azt érti, ami még egy átlag finn számára sem elérhető. Ha az igények képtelenül magasak, akkor természetesen nem lehet megélni Magyarországon, de az USA-ban vagy Svájcban sem. Ha az igények alacsonyak, akkor Etiópiában is meg lehet élni. A kérdés tehát az: mi az, hogy megélni?
2010. febr. 15. 22:29
 16/25 anonim ***** válasza:
Nem!Ez a pénz ahoz elég,hoogy ne halj éhen..,de semmi másra,jah meg,hogy a sárgákat ki tudd fizetni:/
2010. febr. 15. 22:37
 17/25 anonim ***** válasza:
56%

"Erre azt a választ kaptam, hogy 500-600 ezer forint. Ez még Finnországban is magasabb az átlagfizetésnél."

Itt jegyezném meg, hogy azért arrafelé, meg franciáknál is a 200 ezer felett a MINIMÁLBÉR. Tehát nem a jól kereső IT-s, vagy mérnök bére, hanem az utolsó alja utcaseprűé.

A szakik abból a fizetésből amik nekik vannak a 40-50%-os adót követően is szépen meg lehet élni, 3 évente autót venni, lakást.

Abból a kevésből ami itt van, amiből még 65-70% adót is fizetnünk kell, abból örülünk egy öreg szar kocsinak, meg egy albérletnek ... neadjúristen egy saját panel lakásnak.

Röviden: Túlélünk, nem megélünk.

Vegetálunk, nem gyarapszunk.

És nem is fogunk, amíg nincsenek magyar cégek, csak a kizsákmányoló multik.

2010. febr. 15. 22:54
 18/25 anonim ***** válasza:

"Itt jegyezném meg, hogy azért arrafelé, meg franciáknál is a 200 ezer felett a MINIMÁLBÉR."

Nem erről beszéltem, hanem arról, hogy egyeseknek olyan igényeik vannak, amikkel Finnországban vagy Svájcban is sírdogálhatnának.

Ha akarom, akkor a hasamra ütök és azt mondom, hogy havi 100 millió alatt nem lehet emberhez méltóan élni, mert az emberhez méltó életbe beletartozik egy Földközi-tengeri jacht birtoklása. Havi 10 millió csak túlélés, de nem megélés. Vagy kezdődjön az emberhez méltó minimálbér havi 1 milliárdnál? Vagy Bill Gates is nyomorogjon?

2010. febr. 15. 23:40
 19/25 anonim ***** válasza:

"Nem erről beszéltem, hanem arról, hogy egyeseknek olyan igényeik vannak, amikkel Finnországban vagy Svájcban is sírdogálhatnának."

Mely igények oly magasak és kielégíthetetlenek számodra az általam felsoroltak közül?

A saját kocsi? A saját lakás? (amit nem 20 évig fizetsz és nem tudsz félretenni sem mellette ...)

Ez azért hagy legyen már a minimum követelmény ...

2010. febr. 15. 23:54
 20/25 anonim ***** válasza:
egyes afrikaiak mint meg nem adnának itt a munkanélküli segélynek.....hajajjjj!
2010. febr. 15. 23:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!