Miként lehetséges, hogy a Fidesz vezette Orbán Viktor még mindig hatalmon van, miközben 20 emberből csak egy lelkesedik a személyéért, és mindazért, amit művel ebben az országban?! .
Azért én mégis teljes szívemből hiszem, nem vagyok még túl öreg ahhoz, hogy megérjem a napot, amikor Orbánt sittre vágják, éspedig:
a) korrupciós államszervezet kiépítése és működtetése, továbbá
b) kormányzati szintre emelt protekcionista szemléletű — csak egy meghatározott kedvezményezetti kör érdekeit szolgáló — hatalomgyakorlás, valamint
c) több ember személyiségi jogait sértő ügynöki tevékenység, végül
d) hazaárulás
jogcímén!...
A 9-eshez:
Egyfelől, természetesen, rendkívül sajnálatos, amikor VALÓBAN ÁRTATLAN emberek sérülnek meg és válnak áldozatává egy törvényes v. akár törvénytelen rendőri „akciónak”. Azonban…, azonban, ha egy felnőtt ember TUDJA, hogy olyan környéken tartózkodik, ahol komoly esély van arra, hogy — szándéka ellenére — valami váratlan és nem kívánatos eseménysor „hullámverései” érjék el, akkor bizonyos fokig már saját maga is tehet arról, ha a hullámverések el is érik!...
Másfelől, aki nem akarja, hogy sport- vagy politikai rendezvények, illetve tüntetések váratlan következményeinek áldozatává váljék, AZ NE TARTÓZKODJON SPORT- vagy POLITIKAI RENDEZVÉNYEK, illetve TÜNTETÉSEK HELYSZÍNÉNEK KÖZELÉBEN! Ha valakinek még sincs módja arra, hogy elkerülje az ilyen „körzeteket”, az viszont ne tegyen megjegyzéseket egyik félre se, leginkább pedig ne kommentálja félreérthetően (vagy épp’ semmi módon sem félreérthető módon…) az éppen felajzottan intézkedő rendőrök intézkedését!
Ennyire egyszerű!
Én személy szerint GYŰLÖLÖM A TÖMEGET! A tömeg mindig kiszámíthatatlan! Én még azt a kerületet is igyekszem elkerülni, ahol valami „banzáj” készülődik vagy lehetséges!
A 10-eshez:
1.: Még a tudományos céllal készült statisztikai elemzések sem 100%-os megbízhatóságúak; a társadalmi/politikai célzatú statisztikák pedig egyenesen NEVETSÉGESEK! Egy ilyen statisztika még akkor sem volna hiteles, ha az ország teljes, felnőtt korú választóképes népességére kiterjedne, ugyanis az emberek alapvetően MEGBÍZHATATLAN INFORMÁCIÓ SZOLGÁLTATÓ ALANYOK! Pillanatnyi testi/szellemi/lelki állapotuk függvényében nyilatkoznak.
Én ezért semmiféle — politikai elemzést szolgáló — statisztikai vizsgálat eredményét nem tudom komolyan venni. Ha jól tudom, Otto von Bismarck jelentette ki, egykor: „Csak annak a statisztikának hiszek, amit magam hamisítottam…”. Ez elég sokatmondó, nem de bár?...
2.: Orbán sajnos, FELSŐFOKON tartja magát Bismarck előbbi bonmot-jának — ALAPVETŐEN TÉVES — megközelítéséhez! BELELOVALLJA MAGÁT a hamis statisztikai elemzések illuzórikus képet festő álvalóságába! Ezen felül Orbán kiforgatva alkalmazza Sir Winston Churchill mondását is, nevezetesen azt, ami így szól: „Nagy-Britanniának nem barátai vannak, hanem csak érdekei.”. Churchill valóban úgy is gondolta, amit mondott, ahogy mondta, Orbán viszont az ország (t. i. Magyarország) érdekeit a saját érdekei ALÁ rendeli, vagyis tehát nem az ország érdekeit tekinti elsődlegesnek, HANEM A SAJÁT HATALMA MEGTARTÁSÁT, és ezzel együtt a Fidesz-bagázs meggazdagodását!
3.: Orbán félreérti Julius Cæsar nem túl közismert aforizmáját is, ami így szól: „A politika egyetlen célja, hogy elleplezze: semmi sem számít, csak az erő.”. Nos, Cæsar itt KATONAI ERŐRE gondolt, ezért sokkal kevésbé akarta úgymond: „megnyerni” (értsd: megvezetni) a tömeget... Orbán azonban a tömegek megvezetésével gondolta megszerezni az erőt — a 2/3-os parlamenti erőt —, ám nagyon úgy tűnik, éppen ez — tudni illik, a Fidesz (Orbán) által kialakított korlát, hogy tudni illik minden igazán lényeges parlamenti döntéshez kétharmados képviselői létszámfölény szükségeltetik — fogja Orbán (a Fidesz) vesztét okozni!
Miért is?
Mindannyian tudjuk, hogy a Fidesz épp’ a napokban veszítette el azt a bizonyos parlamenti kétharmadot, ezért MOSTANTÓL MÁR PONT AZ A KORLÁT FOGJA ORBÁNT ÉS A FIDESZT AKADÁLYOZNI ABBAN, HOGY TOVÁBB RONTSA, PUSZTÍTSA, LOPJA, RABOLJA AZ ORSZÁGOT, AMIT ŐK ÖTLÖTTEK KI AZ ELLENZÉK DÖNTÉSHOZATALBÓL TÖRTÉNŐ KIZÁRÁSÁRA! Mostantól ugyanis az ellenzék akarata ellenére NEM LESZ LEHETSÉGES ALKOTMÁNYBAN (Fidesz zsargonban: alaptörvényben) MEGHATÁROZOTT MÓDON 2/3-os (értsd: Magyarország szempontjából lényegbevágó) PARLAMENTI DÖNTÉSEKET HOZNI AZ ORSZÁG HÁZÁBAN!
Orbán pofátlan görénysége így bosszulja meg önmagát! Orbán és a Fidesz bénább kacsa lesz mostantól, mint az az amerikai elnök, aki ugyan még hivatalban van, ám már megválasztották utódját, és ezért semmi lényegeset nem tehet hátralévő napjaiban.
4.: Nos, ami a Jobbik-ot illeti, az én személyes véleményem az, hogy ORBÁN A JOBBIK (értsd: a neofasizmus) SZÁLLÁSCSINÁLÓJA! Vagy másképp: a Jobbik a Fidesz „hátsóudvara”…
Miért is?
Csak látni-hallgatni kell, mint igyekszik Orbán KISZOLGÁLNI a Jobbikot az Ország házában!...
És senkinek se legyenek illúziói: a Jobbik neofasiszta párt, az volt, az van, és az marad a jövőben is, bármit is nyekeregjenek ők — „nyugtatóként” — a fülekbe!
Összegezve:
ORBÁN KORLÁTOLTABB POLITIKUS, MINT A MAGA IDEJÉBEN HORTHY VOLT!
Miért is? Horthy idejében Magyarország teljességgel elszigetelt volt, mindaddig, míg Mussolini és Hitler a „barátjává” nem fogadta őt. (Meg is lett a nagy barátság eredménye…) Orbán viszont olyan korban diszkreditálja magát (és az országot!) álságos „szabadságharcosságával” Európa-szerte Európa ellen (az ellen az Európa ellen, amely nélkül fél évig sem volna képes talpon maradni…), amikor végre EURÓPA KEBELÉBEN VAGYUNK, miközben annak az országnak a diktátorával kokettál, amelyik nem is tagja az Uniónak!... (A többi „nyalánkságról” már nem is beszélve…)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!