Miként lehetséges, hogy a Fidesz vezette Orbán Viktor még mindig hatalmon van, miközben 20 emberből csak egy lelkesedik a személyéért, és mindazért, amit művel ebben az országban?! .
Azért én mégis teljes szívemből hiszem, nem vagyok még túl öreg ahhoz, hogy megérjem a napot, amikor Orbánt sittre vágják, éspedig:
a) korrupciós államszervezet kiépítése és működtetése, továbbá
b) kormányzati szintre emelt protekcionista szemléletű — csak egy meghatározott kedvezményezetti kör érdekeit szolgáló — hatalomgyakorlás, valamint
c) több ember személyiségi jogait sértő ügynöki tevékenység, végül
d) hazaárulás
jogcímén!...
1. Orbán még mindig a legnépszerűbb vezető politikus. Az összes közvélemény-kutatónál. Csak Áder és Pokorni előzi meg.
2. A Fidesz, bár jelentő mértékben gyengült, még mindig magasan a legerősebb párt.
3. Nincs ellenzék.
Úgy, hogy 20 emberből még mindig több imádja őt, mint 1. Véleményem szerint olyan 20-ból 5-6.
Leginkább csak titkolják, mert ciki nekik Fidesz-ellenes környezetben felvállalni, de amikor látják, hogy fideszes környezetben vannak, akkor kiugrik a szöh a zsákból és szavazáskor is elmennek rá X-elni egyet.
A magyarok nagy része "lefelé tapos, felfelé nyal" típus és mivel Orbán a legerősebb ma Magyarországon, nagyon jó érzés nekik a legerősebbel lenni.
Megalkuvó, erkölcstelen, moslékzabáló szolganép? Valóban az.
Az a hazaáruló, aki szemkilövetésre adott parancsot, meg idegen katonákat, rendőröket hívott be az országba.
Nem beszélve az arra lakó, arra dolgozó ártatlan járókelők közötti embervadászatról, amit az előbb tett fel egy kérdező. MEGDÖBBENTŐ,ilyet Kádár sem csinált már a 60-as évektől.
Nem beszélve, hogy két évtizeddel a rendszerváltás után az ún. demokráciában.
Hmmm, azt mondod, hogy 100 emberből 5, azaz 5%-on van a Fidesz. Friss kutatások szerint:
Kezdjük ott, hogy én senkit sem fogok itt pontozni, se fel, se le, se stagnálva… (Én magam sem várok el ilyesmit olyan esetben, amikor én válaszolok másoknak… Különben is, lévén, hogy képzettségem szerint folyamatszervező számítás-technikus vagyok, ezért tökéletesen tisztában vagyok azval, hogy itt, eme platformon, fenemód könnyen lehet manipulálni a pontozási „leosztást”…)
Folytatva.
1-eshez:
1.1.: Aki a jelen körülmények között fenntartás nélkül hisz a — magyarországi — statisztikáknak, az egyéb szellemi „bravúrokra” is képes lehet…
1.2.: A Fidesz nem erős párt! Ugyanis NEM valamiféle eszme köti össze a párt tagjait, hanem egy nagyon egyszerű ÉRDEK: a NYERESÉGVÁGY!
1.3.: IGENIS VAN ELLENZÉK! Nagyjából úgy 4-5 millió — a fényes szólamok ellenére is évek óta a méltó társadalmi lét szintje alatt tengődő (vagy oda épp' lecsúszó félben lévő) — számosságú magyar állampolgár!
2-eshez:
Ahogy mondod!
3-ashoz:
Noha láthatólag nem tartozol a Fidesz-szimpatizánsokhoz, mégis ellentmondásos, amit írsz.
Ha ugyanis igaz, hogy a Fidesz a legerősebb párt (ergo: az ország szavazóképes népességében statisztikailag a Fidesz-szimpatizánsok volnának túlnyomó többségben), akkor annak is igaznak kell(ene) lennie, hogy a társadalmi rétegek döntő többségében is többségben kell(ene) lennie a Fidesz-szimpatizánsoknak! Ergo: mi végre is „titkolná” az elkötelezettségét bárki is, ha tudja, hogy a legerősebb párt tagja/szimpatizánsa, ha tehát tudja, hogy statisztikailag többségben van?!...
4-eshez:
A 2006-os eseményeket a Fidesz provokálta ki!
4.1.: Csak gondolj bele, mit tenne ma a Fidesz, ha bármelyik párt AZ ASTORIA KERESZTEZŐDÉSBEN — Budapest egyik legfrekventáltabb közúti kereszteződésében! — kívánná tartani az éppen aktuális párt-nagygyűlését, MEGBÉNÍTVA EZZEL FÉL BUDAPEST KÖZLEKEDÉSÉT?!
Orbán eleve meg se adatna ilyen engedélyt! Ha pedig egy párt — provokatív módon — mégis oda szervezné a saját banzáját, hát Orbán TANKOKKAL ZAVARTATNÁ SZÉT ŐKET!
A Fidesz azonban éveken át az Astoriánál tartotta nagygyűléseit, és Gyurcsány tűrte! (Érdekes, mostanában eszébe sem jut Orbánnak, hogy ilyen provokatív módon korlátozza az emberek szabad mozgását a városban…)
4.2.: Orbán SZÁNDÉKOSAN — a nagygyűlésben szerte elhelyezett, saját provokátoraival — teremtett olyan helyzetet, hogy a nagygyűlés végén szétszéledő tömeg java része úgymond „beleszaladjon” a Madách-tér felől érkező rohamrendőrökbe! A többi „csak” rendőri „rutin” volt. A szemek kilövése különben sem volt szignifikáns — összesen, ha 3 ilyen eset történt meg tényszerűen —, éspedig azért nem, mert „szemkilövetésre” senki sem adott (adhatott) parancsot, ugyanis egy akkora létszámú rendőri egységben (az adott körülményekről már nem is beszélve…) nem lehet 100%-os biztonságú „szemkilövést” várni egy rohamrendőrtől! A rendőrök ott és akkor testre céloztak, csakhogy a tömegben elől állók — teljesen természetes módon — a lövések pillanatában összekucorodtak, ilyenformán pedig nagyobb valószínűséggel érte a fejüket a gumilövedék-lövés, mint ha kiegyenesedve várták volna azt.
4.3.: Ami aztán később a TV-székháznál történt, az pedig közös — értsd: Orbán-Gyurcsány — „művelet” volt, noha azt nyilván nem beszélték meg előre…
A lényeg: ORBÁN EGY AZSAN PROVOKATŐR! És sokkal inkább hazaáruló, mint Gyurcsány! Éppen manapság kaphatsz erről „tetszetős” bizonyságot… (Lásd: közpénzek fideszesítése + trafik-mutyi + Paks II. paktum Putyinnal + ügynök-vád stb., stb., stb...)
4.4.: Én Gyurcsányt ugyan pszichopata őrültnek tartom, ám olyan őrültnek, aki képes racionálisan gondolkodni és cselekedni, akármennyire is tűnik ez ellentmondásosnak. Azonban az, hogy ő annak idején idegen rendőröket (pláne, katonákat) hívott volna be, SZÍNTISZTA HAZUG RÁGALOM! Semmi értelme nem lett volna, hiszen a rendőrségben épp’ úgy megbízhatott, mint a katonaságban. Az tehát, amit te ide linkeltél, nem csak, hogy nem bizonyít semmit sem, de — az előzmények, vagyis az általam fentebb leírtak ismeretében —irreleváns! Mondom: hasonló körülmények között, hogy tehát felbőszült (és nyilvánvalóan szisztematikusan felheccelt) barmok törnek-zúznak, kirakatokat törnek be, majd végül megrohamozzák és fel is gyújtják a Magyar Televízió székházát, szóval hasonló körülmények kialakulása esetében Orbán TEK-es „terminátorokkal” és tankokkal lövetné szét a tömeget, ezt biztosra veheted!
5-öshöz:
Dettó, mint az 1-es esetében…
6-oshoz:
Látod, van aki nem unja…
Mondom: hiszem, és nagyon bízom benne, nem vagyok még túl öreg ahhoz, hogy megérjem a napot, amikor Orbánt sittre vágják, éspedig:
a) korrupciós államszervezet kiépítése és működtetése, továbbá
b) kormányzati szintre emelt protekcionista szemléletű — csak egy meghatározott kedvezményezetti kör érdekeit szolgáló — hatalomgyakorlás, valamint
c) több ember személyiségi jogait sértő ügynöki tevékenység, végül
d) hazaárulás
jogcímén!...
Bár, amilyen lepusztultan néz ki Orbán manapság, lehet, hogy ő nem fogja megérni azt a napot...
Sztem Texasban már lelőtték volna...
kérdező: attól, hogy provokáció volt, nem ok arra, hogy olyan ártatlan embereket levadásszanak, megverjenek, akik arrafelé laknak, dolgoznak . nem is vettek részt a tüntetésben(gy.k: ez belváros, itt millióan dolgoznak és laknak)
JOGI ESETEK
ANGEL M. - Perui állampolgárságú közgazdász, három magyar állampolgárságú gyermek édesapja. Szeptember 20-án gyrosért ugrott le körúti lakásából egy 14 éves fiúval, amikor a rendőrök elfogták őket. Két bordáját és orrcsontját eltörték. Édesanyja nem kap beutazási vízumot Magyarországra, hogy unokáit láthassa. Hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsítják.
K. PÉTER - A műegyetemistát szeptember 21-én Dob utcai lépcsőházukban kapták el a rendőrök, amikor nézelődés közben üldözőbe vette egy rendőrosztag. Miután előzetes letartóztatásba helyezték, a büntetés-végrehajtási intézetben mezítelenre vetkőztették, majd több rendőr megverte, és arra kényszerítette, hogy könyörögjön az életéért. Csoportosan felfegyverkezve elkövetett, hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsítják.
SZILÁGYI GÉZA - Az idős orvosprofesszor a Fidesz október 23-i nagygyűléséről tartott hazafelé. A rendőrök gumibottal fejbe csapták, összerugdalták, megbilincselték, falhoz állították. Családja este 11 óráig hiába kereste a professzort, majd feleségét egykori munkahelyéről, a Honvéd kórházból értesítették, hogy ott van. Nem folyik eljárás ellene.
F. GÁBOR - A területi képviselőként dolgozó férfi munkahelyéről ment volna haza, amikor a rendőrök elkapták. Bilincseléskor eltörték az ujját és három helyen a lábát. "Hülye fideszes bérenc, itt fogunk agyonlőni" - mondták és leköpték. Csoportosan elkövetett garázdasággal gyanúsítják.
SZ. ANTAL - Az 1958-ban letartóztatott idős férfit október 23-án az Astoriánál könnygázgránáttal fejbe lőtték, a Fidesz-rendezők adták át a mentősöknek. Az idős ember szemidege megsérült, meg kellett operálni, azóta is kettős látása van. Időközben beidézték, és alá akartak vele íratni egy jegyzőkönyvet, hogy a Deák térnél sérült meg.
SZ. APOR - A cserépkályha-készítő fiatalember egy körúti sörözőben ült, amikor háromnégy rendőr kilökdöste onnan a vendégeket. A körúton 10-12 egyenruhásból álló "rendőrfolyosó" állt, és végig ütötték őket. Egyik barátja két hétig volt kórházban, megbénult a pupillája, másik társára gumisörétes puskával rálőttek. Egyik áldozat ellen sem indítottak eljárást, nem is igazoltatták őket.
5. vagyok
-Ezekben a statisztikákban azt hiszem lehet hinni, hiszen nem csak kormányközeli cégek vettek részt benne, hanem lehet "szemezgetni" a többi adat közül is.
-A politika már régóta az érdekekről szól és nem arról, hogy ki milyen ideológiában hisz.(De ennek részben így kell lennie, hiszen ha mindenki az érdekeinek megfelelően szavaz, akkor olyan eredmény jön ki, amely a többségnek jó. Persze ez nem így megy, mert a politikusok nem azt teszik, amit megígérnek a programjukban, [ami alapján a szavazók eldöntik, hogy az érdeküknek mi jó] hanem egy saját érdekük alapján működő dolgot csinálnak.)
-Igen, nagyon helyesen írtad, hogy van ellenzék. Nézzük meg a legutóbbi szavazást: az választópolgárok csak 41-2-3 százaléka szavazott a Fideszre. Tehát a többség ellenzéki, csak az a baj, hogy ez nagyon töredezett. Így ez az ellenzék semmire sem jó. Az MSZP melletti baloldali pártokat az MSZP-vel azonosítják az emberek. Aminek- valljuk be-van alapja, ezért nem is csoda, hogy nem túl népszerűek a szemkilövetők. Van egy Jobbik, amit sokan szélsőségesnek tartanak, de erősödik, és remélem kiforrja magát majd, és megleckézteti a Fideszt a következő választásra. Az LMP pedig még túl kicsi ahhoz, hogy így, nagy vonalakban lehessen róla írni. Én azt sem tudom, milyen szavazói lehetnek, illetve a programjukat is csak néhány pontban tudnám említeni.
Összességében azt mondom: talán egy hajszálnyival jobb a Fidesz, mint a baloldal, de ha így folytatja, el fog tűnni a hajszál is. A Jobbiknak adnék egy esélyt.(bár nem csak így működik, hogy adjunk egy esélyt, nagyobb komolyságot igényel, de ennek ellenére tartom)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!