Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Jobbikosok, ti mit gondoltok...

Jobbikosok, ti mit gondoltok Budaházy Györgyről?

Figyelt kérdés

Én jobbik szavazó vagyok, de azért Budaházyval én nem nagyon értek egyet :$

Most őszintén mire volt jó megrongálni a szovjet emlékművet?

Tényleg a szovjet emlékmű a legnagyobb ellenségünk? Úgy tudom a magyaroknak is van 1 emlékművük a Don kanyarban most az oroszok is rombolják le? Ellenségek voltunk a második VH ban...

Az az emlékmű nem Sztálinnak nem Rákosinak hanem a harcoló katonáknak épült...

Ezzel valahogy én nem tudok zöld ágra vergődni, megérte?

Ráadásul nem ők voltak a terror szervezetek sem, az AVH t is Magyarok hozták létre saját magunknak...

Nem tudom a Jobbik is nagyon kampányol Budaházyért de ezzel az eggyel én nem tudok azonosulni szerintem ez nem helyes :/ nem kellett volna megrongálni...

2010. febr. 15. 13:34
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Budaházy ellen semmi bizonyíték nincs egy sor ügyben amivel vádolják, és ez már magában gáz.

Jobbikos vagyok, de a szoborpusztítást felválthatná a szobor állítás. Egyszerűen minden kordból szobrok szükségesek, ami mind a történelmünk egy része.

Lehet nem szeretni egy korszakot, de akkor is a mienk és attól hogy nagy általában egy elhibázott, még jelentheti az egyénnek pld az ifjúságot. Állítani kellene újakat a régik mellé, és nem elnémítani valamit, hanem új hangokat megjeleníteni színként a palettán.

2010. febr. 15. 13:46
 2/16 anonim ***** válasza:
69%

Magyarok nem nőket erőszakolni mentek a Don-kanyarba, azt az emlékművet le kell dönteni le kell hugyozni stb...

Magyar emberek viszont megrendelésre ne üljenek ártatlanul börtönben! Ezért kampányol a Jobbik, a magyarok védelme értelmében!

2010. febr. 15. 13:50
 3/16 A kérdező kommentje:

én elhiszem... de attól nem lesz jobb ha összetörünk mindent

Magyarok voltak a németek golyó fogói...

A szovjetek meg erőszakoskodtak de azért nem mind...

én csak a törés zúzással nem értek egyet... most ha összetörjük lehugyozzuk felgyújtjuk attól nem leszünk előrébb

nekem nagyon tetszik pl most a Jobbik kampányba hogy kettős keresztet állítanak, nálunk is állítottak zászlóval, szépen néz ki és nem örülnék ha valakik elvinné eltüzelni azt a kettős keresztet mert ugye fából van

múltkor háború volt, a németeknek se volt szép hogy azzal indítottak hogy kíméletlenül lelőtték a hadifoglyokat és civileket lőttek de ott se mind

mindenkinek van vaj a füle mögött még az érintethetetlen szövetségeseknek is

de akkor is ha csak romokat hagyunk magunk után nem lesz jobb

szerintem

2010. febr. 15. 14:02
 4/16 anonim ***** válasza:
52%
Anarhista...mondjuk nem is nagyon titkolja...attól még nem értek vele egyet...máshogy is ki lehet fejezni a hazaszeretetet.
2010. febr. 15. 14:48
 5/16 anonim ***** válasza:
52%

én is jobbikos vagyok, és nem nagyon izgat budaházy. Azt támogatom, hogy a gárda demonstráljon (pl fűben ülés, éneklés, felvonulás), de a rongálást én sem.

valszeg azért kap akkora hangot a figura a jobbiktól, mert az alelnöküknek régi jóbarátja. De láthattátok, hogy nem vették be maguk köz, aminek örülök.

Viszont ha tleg nincs semmi bizonyíték ellene, akkor jogtalan börtönben tartani. Tényleg annyira veszélyes lenne, hogy kommandósoknak kell kísérni?

2010. febr. 15. 14:49
 6/16 anonim ***** válasza:
42%

Egy rokonom egy lakhelyen nőtt fel Budaházyval.Soha életében nem dolgozott tisztességesen.Csalással,bűnözéssel kereste a vagyonát.A börtönt mindig a befolyásos barátainak köszönhetően úszta meg.Most pedig JOGOSAN ül börtönben.A nyomozás nem szokott ilyen ügyekben rövid ideig tartani.Remélem,hogy elítélik.Nyilván tudja ezt Vona is,és ezért nem áll ki mellette.

A háborúban nem csak a szovjetkatonák,hanem a magyarok és németek között is volt olyan férfi,aki nőket erőszakolt meg. (Csak ők Oroszországban,és nem itthon) Ahogy ma is vannak ilyen férfiak( nem cigányok,hanem magyarok).

Városunkban 40 évig állomásoztak a szovjetek,de soha nem volt a lakosságnak velük semmi baja.

Tehát néhány katona miatt ne általánosítsunk.

A szobrok többsége alatt katona sírok voltak.Nálunk pl. a szobrot lebontották ugyan,de a hamvakat tisztességesen eltemették.Ezt kellene tenni másutt is.A szobrok közül azokat kell megtartani mementónak,amelyiknek neves az alkotója.

A kettőkereszt állítás ostobaság. Minek a jelképe ?

Ha már akarnak keresztet állítani,akkor állítsanak korpuszos keresztet.

2010. febr. 15. 15:20
 7/16 anonim ***** válasza:
95%

Budaházy egy szimbolikus figurája a magyar ellenállásnak.

Az a betonfallosz ott a parlamenttől egy köpésre, vöröscsillaggal a tetején, sarlókalapáccsal a derekán, az meg egy pofátlan arculköpése a magyaroknak 20 évvel az úgynevezett "rendszerszerváltozás" után. Én bizony nem sajnálom, rég át kellett volna rakni temetőbe vagy szoborparkba, de nem az országunk főterén mutogatni!

Nézd meg az észteket, azok még nálunk is kisebb nemzet, a lakosságuk negyede meg orosz, a kalinyingrádi orosz exklávé meg ott van tőlük egy köpésre, azok mégse féltek átköltöztetni a ruszki emlékművüket haditemetőbe, akárhogy tiltakozott Oroszország. Ez igen!

Arról nem is szólva, hogy Budaházy nem is kifejezetten az emlékművet ment lerombolni, csak így alakult a tévéostrom forgatagában...

Szerencsétlen, ártatlanul meghurcolt ember ő, akit egy életre ki akarnak csinálni koholt, mondvacsinált ügyekkel :-/

Valahol az ő sorsában mi is magunkra ismerhetünk.

2010. febr. 15. 15:27
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem!!!

Nincs bizonyíték ellene! Ezt nehéz megérteni?

Ha egy év alatt nem sikerült semmit találni, akkor két év múlva majd csak akad valami, de addig hagy legyen csak bent?

3-hónap alatt nincs semmi, akkor az ügyész még az előzetes fogva tartását sem hosszabbíthatja meg! Hol van a bizonyíték ami alapján megtette? Hol a jogállam?

A másik nagy tévedés! Nem az emlékmű mint fizikai való, ami ellenérzést kelt, vagy az emberek, hanem a jelkép ami rajta van, ami jogot és erkölcsöt sért.

2010. febr. 15. 15:51
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Így van utolsó. Annak a sz@rnak a helyén egyébként régen az Ereklyés Országzászló állt. Meg, ha jól tudom, a Magyar Fájdalom Szobrai (Észak, Dél, Kelet, Nyugat), hogy emlékeztessenek a trianoni tragédiára és az elveszett országrészeinkre, meg arra, hátha tudunk tenni értük valamit.

Megkérdeztek minket a szovjetek annakidején, hogy lebonthatják-e ezeket, és odatehetik ezt az izét? Hát persze hogy nem! Ahogy sok másról se kérdezték meg a lakosságot, mikor végigvonultak rajtunk...

És mire emlékeztet ez a mostani emlékmű? Hát erre. "Emlékezzetek, legyőzöttek. Lehet, hogy bohóckodtatok egy sort azzal a rendszerváltással, azért láthatjátok, hogy mi van..."

2010. febr. 15. 16:06
 10/16 bumbi02 ***** válasza:
63%
nehogy má védjétek itt a budaházyt... hogyha egy cigány letört volna csak egy kisujjat is a hösök terén vmeik szoborról, már megköveztétek volna... akinek van mersze kővel dobálozni, felbujtani a többieket arra h törjenek zuzzanak, hát az üljön is... én biztos nem 500 ezres büntetést adtam vna neki, inkább 5 évet...
2010. febr. 15. 21:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!