Most hogy már nincs kétharmad, mért nem szavazzák le a vasárnapi zárva tartást?
Ha úgy vesszük, akkor a kormány nem veszi el a vasárnapi nagybevásárlás lehetőségét, elvégre ott a CBA, ahol be lehet vásárolni. Sőt, még pékárut is lehet náluk venni; régen és is jártam oda kenyeret, zsömlét venni (nekem a "vágott" zsömle ízlett a legjobban), szóval még az sem mondható, hogy rossz minőségű árut sütnének.
A probléma ott adódik, hogy a CBA-ban minden aranyáron van; jó, mondjuk ha valaki megveszi a kenyeret meg a felvágottat ott, akkor talán nem fog padlót fogni a kasszánál, de nagybevásárlás után több ezer forinttal többet is otthagyhatunk, mintha mondjuk a Tescoba vagy az Auchan-be mennénk vásárolni.
Meg aztán, nyílt titok, hogy ezt az egészet csak a csókosok miatt találták ki, ugyanúgy, mint az összes többi agymenésüket (pl. dohányárusítási jog). Szóval senki ne mondja azt, hogy akkor el tud menni kirándulni meg moziba az ember, pláne nem úgy, hogy többnyire a családok a rezsin és a mindennapokhoz szükséges eszközök beszerzésén kívül nem tud egyéb kiadást eszközölni, pláne nem drága színház- vagy mozijegyet venni.
"A probléma ott adódik, hogy a CBA-ban minden aranyáron van"
ne gyere nekem azzal hogy drága, mert nem az. Ha drágának érzed akkor inkább azzal kellene foglalkoznod hogyan miért keresel olyan keveset hogy neked a Cola is szinte megfizethetetlen, és azzal hogy kik miatt keres az emberek többsége keveset az országban, az hogy miért nem tudunk felzárkózni a "hanyatló" nyugathoz bérekben és azon hogy miért hiszed el a "nyugat imádós" propagandát.
12:
"El lehet menni kirándulni, étterembe, moziba, kávézóba, színházba, stb."
Ha olyan kádárista proli lennék, mint te, akinek a hétvégi program a TV nézés, akkor én is magasan tennék az egészre, mert akkor ugyanúgy ráérnék szombat reggel bevásárolni.
Viszont eddig nem egyszer esett meg, hogy a hétvégi program után, vasárnap este vásároltunk be. Ha egész hétvégés programot csinálunk, amire már péntek délután/este elindulunk, az azt jelenti, hogy csütörtök esti/éjszakai bevásárlással kell még a hétfői reggelire is gondolni. Ok, megoldjuk, pl. megsütjük kenyérsütővel a hétfői kenyeret, már ha nem akarunk száraz kenyeret. De ha nincsen egész hétvégés program, akkor eddig az is jó volt, hogy ha szombaton azt láttuk, hogy jó az idő, de vasárnap még nem biztos, akkor elmentünk szombaton kirándulni, vasárnapra meg maradhatott a bevásárlás. De mostantól már ugye szombat délután is zárva lesznek a boltok, tehát kirándulás után sem lehet.
Az egész pont annak nem gáz, aki nem tervez programot, szemben azzal a fideszkomcsi érveléssel, amit a Kádári nosztalgián élvező Orbán fan prolik előadnak. A konzumidiótáknak is olyan mindegy, max. elmennek szombat délelőtt.
"elvégre ott a CBA, ahol be lehet vásárolni"
Bocs, de a CBA miért kivétel? Nálunk speciel mind az 5 CBA zárva lesz ezután tudomásom szerint.
Kíváncsi leszek, hogy a kis boltok közül mennyi lesz majd nyitva, bár ott csak végszükség esetén vásárol az ember...
29:
Mivel kenyeret csak én emlegettem, megszólítva érzem magamat, viszont áruld el, hol írtam, hogy hétfőn ne lenne kenyér? Ennyire nem megy a szövegértés?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!