Miért olyan rossz ez a vasárnapi zárva tartás?
A múltkor meginterjúztattak egy plázában dolgozó fiatal hölgyet, aki egyetértett vele, pedig ő sem fog dolgozni vasárnap.
Azt mondta, hogy egyetért vele, mert vasárnap ne plázázzanak a családok, hanem sétáljanak a parkokban, járják a természetet.Ne az legyen a vasárnapi program (is), hogy plázázunk.
Az én családomban, mi nagyon ritkán megyünk boltba.
Vasárnaponként étteremben étkezünk.
Hiszen, erről szól a vasárnap, a pihenésről.Emiatt nem főzök vasárnap, hanem elmegyünk valahova.
A pihenés vasárnap kijár a nagyáruházaknál dolgozó embereknek.Akik tudják, hogy mi megy az ilyen Tesco meg Auchan áruházakban, azok egyetértenek ezzel az állítással.
A magyarok többsége abszolút nem képes megszervezni az életét.
Egyetértek a vasárnapi zárva tartással, pedig nem vagyok semelyik pártnak a szimpatizánsa.
Engem nem érdekel a politika, de örülnék, ha vasárnap nem kellene dolgozni. Ezt sokan nem látják be, de akik kisebb boltokban, vállalkozóknál dolgoznak, általában egy petákot sem kapnak pluszban a vasárnapért (se a ledolgozott piros betűs ünnepekért). Arról nem is beszélve, hogy nem ritka, hogy hónapokig szabadnap nélkül képesek dolgoztatni az embert, persze a fizetésen ez még véletlenül sem látszik. Így legalább a nyomorult 4-5 vasárnapra kénytelenek szabadnapot adni, ha nem lehetnek nyitva. Az alkalmazott kevés, a szabadságot nem tudják kiadni, hiába járna. És ez sajnos bevett szokás, nem egyedi eset. Ezen legalább segít a törvény.
Azt meg szánalmasnak tartom, aki nem tud mit kezdeni magával vasárnap, ha nem mehet vásárolni. A legnagyobb gond, hogy az emberek többsége olyan szinten el van kényelmesedve, hogy nem tud 2 napra előre gondolkodni, hogy megvegye ami fog neki kelleni.
Persze azzal együttérzek, aki mondjuk hétfő reggel nem tud magának kaját venni, mert hajnalban meg dolgozni, és 6 előtt nincs nyitva a közelében bolt, így ehet szombati kenyeret.
Azért nem értem, miért állítják be sokan úgy, hogy emiatt most eljön az apokalipszis, mert ők csak vasárnap tudtak bevásárolni, mert szerintem igen kevés ember dolgozik hétfőtől szombatig minden nap 6-22 h-ig, hogy nem tudja máskorra időzíteni.
Hát majd megváltozik a véleményed az első szombati bolondokháza után. Így is fél órás a sor felénk bármelyik nap a lidl-ben meg az intersparban, most majd mekkora lesz?
A plázák meg így is nyitva lesznek a mozi és éttermek miatt.
Tessék, most hogy zárva lesznek a boltok vasárnap, erre hétköznap (minden napján) hosszabb nyitvatartás lesz.
Nesze neked család, most 1 nap helyett 5 (6) napig nem lehet együtt a család, mert későn érnek haza a dolgozók.
Na ennyit a hazugságokról.
A vasárnapi zárvatartás MINDENKINEK rossz. Rossz az áruházaknak, rossz a vásárlóknak, de leginkább a dolgozóknak.
"A pihenés vasárnap kijár a nagyáruházaknál dolgozó embereknek" Miért PONT vasárnap? A dolgozó felnőtt ember, hadd döntse el maga, hogy melyik nap óhajt pihenni. (csakhogy 1 nap alatt nem lehet rendesen kipihenni több napi hajtást, de hála a kötelező vasárnapi "pihenőnapnak" a dolgozók kénytelenek lesznek 1-1 napokat "pihenni")
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!