A kormánypártiak miért szavazták le a nőket védőm egyezményt? Még a női fideszesek se értik miért.
2:
lehet nálatok ez a módi, de ez egyáltalán nem normális. Ha valami nő olyan hülye, hogy olyan férfival él együtt aki veri őt, az megérdemli. Az ő magánügyük. Nem tehetünk arról, ha valaki ezt eltűri.
Ha már ezen a logikán haladunk, akkor inkább olyan egyezményre volna szükség, ami védi a magyar embereket a cigányoktól. Vagy faj szerint nem lehet megkülönböztetni az embereket, de nem szerint már igen? Hova itt a nagy liberális mindenki egyenlő meg stb maszlag ekkore?
Na akkor először is, melyik mondatomból jutottál arra, hogy az "együtt cigányokért" mozgalom élharcosa vagyok? Én falusi gyerek vagyok, nekem nem kell őket bemutatni.
Másodszor pedig, ez a családon belüli erőszak azért nem egészen úgy működik, hogy a Lali gyerek az első randin két csók után egy taslit is lekever a Gizinek, aki ettől eltekintve másnap boldogan hozzámegy. Az ilyenek először nagyon kedvesek, gyengédek, odaadóak. Ez egy lassú folyamat, apróságokkal kezdődik, mondjuk hogy ne hordjon szoknyát, vagy változtassa meg a frizuráját. Aztán szép lassan ráveszi, hogy szüntesse meg a kapcsolatait, érzelmileg zsarolja, anyagilag függővé teszi, teljesen leépíti az önbizalmát. Ez évek alatt mehet végbe. Sajnos mire észbe kapnak az ilyen helyzetben lévők, addigra általában már van akár gyerek is. Nagyon-nagyon nehéz egy ilyen helyzetből szabadulni, külső segítség nélkül meg pláne.
4:
Nem értem, hol van itt az erőszak? Nem hiszem hogy jellemző lenne a férfiakra az, hogy azt parancsolják, hogy az asszony ne tartsa senkivel a kapcsolatot, ilyen probléma nem létezik.
Egyébiránt a családban a férfié a döntéshozás szerepe, ő az, aki irányít. Igen, a nőt is. Azzal meg senkinek nem lehet semmi problémája, hogy a férfi hozza meg a döntéseket, ugyanis ez a normális, feltéve, ha nem egy kis puhap*cs talpalávalóról beszélünk. Ami példákat te mondtál, azoknak semmi értelme.
Engem piszkosul érdekelne pontosan mit tartalmaz az egyezmény, mert porhintést azt olvastam róla eleget.
Azt írják, hogy nálunk:
"törvény még nem garantálja, hogy az ügyész a családon belüli erőszak minden formája esetén büntetőeljárást indíthasson"
"jog még nem írja elő, hogy az ügyészség a szexuális erőszak minden formája ellen felléphet büntető eljárással"
Mi az a minden forma? Valaki felsorolná? Továbbá hol van az egyezmény pontos tartalma?
"Nem hiszem hogy jellemző lenne a férfiakra az, hogy azt parancsolják, hogy az asszony ne tartsa senkivel a kapcsolatot, ilyen probléma nem létezik."
Attól még létezik, hogy te nem tudsz róla. Én a saját környezetemben is több sajnálatos példáról tudok. (Annyi "enyhítéssel", hogy csak bizonyos személyekre vonatkozik az "eltiltás". De pl. ugyanúgy megvolt/megvan a "szobafogság", egy esetben "csak" szóbeli "eltiltással", de két esetben konkrét bezárással.)
"Ami példákat te mondtál, azoknak semmi értelme."
Nem, annak nincs értelme, amit te csinálsz: bármiféle rálátás nélkül beleszólni egy adott témába. Először tájékozódni kellene, pótolni a tudáshiányt.
Tessék, kezdheted pl. ezzel a "laza" cikkel:
Aztán folytathatod célirányosan. Ajánlom szíves figyelmedbe pl. a NANE honlapját.
"Egyébiránt a családban a férfié a döntéshozás szerepe, ő az, aki irányít. Igen, a nőt is. Azzal meg senkinek nem lehet semmi problémája, hogy a férfi hozza meg a döntéseket, ugyanis ez a normális"
A normális az, ha a két fél EGYENRANGÚ, és KÖZÖSEN hozzák meg a döntéseket. Nincs "irányítás", két felnőtt emberről van szó, nem gyerekről. Nem a középkorban élünk, jó napot...
Engem is érdekelne, hogy mit tartalmaz, de amíg semmi konkrét addig jól van ez így is.
A nőnek van lehetősége, joga elmenni, feljelentést tenni.
Mit akar még?
Másrészt ne felejtsük el hány férfi ülhet ártatlanul a sitten, mert a nő ráfogta, hogy megerőszakolta.
Nem olyan egyszerű ez(tudomásom szerint a nők valami olyasmit szeretnének, hogy a férfit azonnal kipaterolják a lakásból, ha már nem úgy táncol, ahogy a nő fütyül).
Már most látom, hogy visszaélés, visszaélés hátán lenne.
Másrészt pedig az a nő aki így él az meg is érdemli:)
Ez a tervezet legalább akkora marhaság, mint amikor azon recsegnek, hogy egy férfi több fizetést kap ugyanazon munkáért, mint egy nő.
Na most első körben a piac így működik, mindenki annyit kap, amennyit ki tud harcolni.
Másrészt szintén a piac miatt nevetségesnek tartom, h majd éves szinten több millió forintot ki fog hajintani az ablakon egy cégvezető, csak mert nézi, hogy milyen nemű az alkalmazott.
A mai világban 5 perc késés miatt kirúgnak, túlórákat nem fizetnek ki, de majd csak mert valaki férfi, rögtön 20% pluszban....aha, biztos.
Ha a nők ugyan olyan jók lennének és "olcsóbbak" akkor kapkodnának utánuk a munkáltatók, de nem olyan jók.
A férfiak jobban el tudják magukat adni és nem szolgalelkűek.
Ezzel kapcsolatban pedig ahogy már leírták:
Van Rendőrség, vannak jogaik a nőknek, van képviselet, éljenek vele, ilyen egyszerű.
Az, hogy életképtelenek nem a férfiak hibája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!